Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Тие 25 квадрати ќе ги грееше било која 3 иполка,
Не биди толку сигурен ;)
Нема тука мебел ова она, и тој мебел внатре има празен простор. Се зема предвид површината на празна соба.
Ако баш бркаш максимална економичност, ти треба барем солидна изолација и исклучиво јапонска клима
Тошиба
Мицубиши
Даикин
Хитачи ќе го заобиколош во шииииииироооооооок круг
И не земај влезен модел. Од средна класа нагоре.
Е таква трииполка ќе го стопли тој простор и ќе ги замлачи другите две без проблем и со голема економичност.
Само ме интересира, дали кога ќе исклучи виваксот, го нема долго време или се уклучува брзо?

Последно уредено:
Не биди толку сигурен ;)
Па освен ако не е некоја шупа… у право е човекот!

@LudPetel да немав веќе земено клима, ич немаше да се мислам да ти ја “украдам” за 45 бона ;) :D

И бар јас колку што знам, AEYI/Oasis се нордици за ладна зона, па соодветно на тоа не ни можат да имаат ниска модулација…
И веќе сум кажал! Поарно да пали и гаси, ама кога дува да дува топло, а не промаја!

@LudPetel да немав веќе земено клима, ич немаше да се мислам да ти ја “украдам” за 45 бона ;) :D

И бар јас колку што знам, AEYI/Oasis се нордици за ладна зона, па соодветно на тоа не ни можат да имаат ниска модулација…
И веќе сум кажал! Поарно да пали и гаси, ама кога дува да дува топло, а не промаја!
Нема грешка. Еве ќе ти кажам одма која трииполка нема да го стопли тој простор. Било кој влезен модел од вивакс, хајсенс, хаиер, грее,, мидеа, фаворит.... И остала боранија Нека падне Т надвор неколку степени под нула, на пр. -5, наведениве ќе го стоплат просторот на куково лето.

Нема грешка. Еве ќе ти кажам одма која трииполка нема да го стопли тој простор. Било кој влезен модел од вивакс, хајсенс, хаиер, грее,, мидеа, фаворит.... И остала боранија Нека падне Т надвор неколку степени под нула, на пр. -5, наведениве ќе го стоплат просторот на куково лето.
Па види сега, имаш 3.5ка и за 18 и за 38 и за 108 000 денари!
Тие од 300€ апла се за ладење, ама било која 3.5ка од 450-550€ што е 2.3 2.4kw на -7 ќе го стопли, и тоа ко од шала…
Да не буквализираме сега..

Тоа е веќе нешто друго. Ама од 450€ тешко. 550€ е веќе друга приказна и не е ситничарење о буквализирање туку разлика во цена од 22-23%
Друже за греење правиме муабет. Нешто како вивакс аери ти е минимум, а таа е 500 евра.
Затоа и ставив така 450-550, просек 500!
Ако некој земе клима од 300-350€ и очекува да се грее со неа, тогаш :toe:
нема тука проценти поефтино-поскапо, туку бива-небива!

Да додадам, јас имам Gree Pular Premium на викендичката, не знам потрошувачка... ќе кажам повторно станува збор за викендичка, сум одел и со измерена внатрешна температура 4 степени, значи надвор близу температурата што ја збориме тука. За 2-3 саати му побарав 25 степени, си стигна кај неа горе 25 степени, дури и повеќе и се згреав. 450 евра има цена. Просторот е 25 до 30 квадрати што го греев, важно е да се напомене висина 2.50

Околу неа ај што нема куќа, нема ни дрва, директно дува ветар во викендичката по ѕидовите.

Друже за греење правиме муабет. Нешто како вивакс аери ти е минимум, а таа е 500 евра.
Затоа и ставив така 450-550, просек 500!
Ако некој земе клима од 300-350€ и очекува да се грее со неа, тогаш :toe:
нема тука проценти поефтино-поскапо, туку бива-небива!
Тој вивакс е 550€. Голема разлика. Цела класа. И во цена и во перформанс. И имаш Грее фери за тие пари... И солидна мидеа и хаиер за 550€... Значи голема разлика. Треба малку поголема прецизност, бидејќи многу луѓе ги интересира темава кога треба да купат клима и прашуваат за совет и заради непрецизност на некои членови при давањето паушални совети и се заеубаваат.
Автоматски споено мислење:

Да додадам, јас имам Gree Pular Premium на викендичката, не знам потрошувачка... ќе кажам повторно станува збор за викендичка, сум одел и со измерена внатрешна температура 4 степени, значи надвор близу температурата што ја збориме тука. За 2-3 саати му побарав 25 степени, си стигна кај неа горе 25 степени, дури и повеќе и се згреав. 450 евра има цена. Просторот е 25 до 30 квадрати што го греев, важно е да се напомене висина 2.50

Околу неа ај што нема куќа, нема ни дрва, директно дува ветар во викендичката по ѕидовите.
Грее клима си купил???? Па ти бе друже имаш ли памет? Па и уште ти го загрева просторот?
Па па па....
Мала шала.
Е сега кога веќе го спомна грее, ќе биде тешко тебе. Држи се!!!

да се поправам да не едитнувам педерски, fairy premium*

да се поправам да не едитнувам педерски, fairy premium*
Тоа е веќе нешто друго. А тоа пуларче, повеќе од 17-18 квадрати во тие услови шо ги опиша во викендицата, нема да загрее. Кога велам дека ќе загрее, мислам и на дебел минус а не на вакви Т како сега.
За разлика од еден куп други уреди од истата класа кои само ќе прават промаја во истите тие услови. Тоа е ралноста

Последно уредено:

Ajde sega klimatizer so 575m3 izduv bil nordik.Pa toshibata Suzumi 4,5 starata sto ja imam na medium duva so 600m3,i toa so 60c mereno so sonda,ne so korona termometear,za merenje na celoto.
Normalno so mal izduv sekoj klimatizer ke duva toplo.
I sega ako ima grejac odma e nordic.
Znaci japonskive sto se deklarirani do -15c se poslabi od kinezive do -30c.
Finti na kvadrat.

Ako meram so korona merac ke crkni,ke izlezi preku 70c,a toj e za do 37c za na celo :pos: :pos: :pos:

Ako meram so korona merac ke crkni,ke izlezi preku 70c,a toj e za do 37c za na celo :pos: :pos: :pos:
Па да бе како не ми текна порано дека го викаат корона термометар зашто само на патологија е направен да се користи, до 37 степени бил направен да мери бе

да не се разбереме погрешно не викам дека е најфобрата Опција за мерење ама друже според тебе овој не може ни да измери ако имам покачена температура

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom