1.Pa idninata e toplotna pumpa vozduh-vozduh bez greaci so A+++++ klasa,COP preku 7,a do togas ke gi koristime ovie.Dobro togas sto e idninata ?
Ako ne Toplotni Pumpi togas sto ? ?
2.Greenje do temperatura 20c neefikasen ured,so ista potrosuvacka do temperatura 24c so efikasen ured
3.Namaluvanje na prostorot-volumenot(pregraduvanje na prostorot)
4.Volneni corapcina i salcina.
Kupuvaj te efikasni uredi!e.ektricnata energija ke bide skapa,ke vi se vrati investicijata pobrzo od kolku do sega so bese.
Gledate deka za poslednite 5 godini skoro duplo se pokaci.
Racunajte ako se odi so ova tempo za slednite 5 godini povtorno duplo od ovaa cena.
Normalno koj mozi da si priusti, ane samo za Ajfon da odata parite.
Mozebi ova e cudno,no mene taka mi izgledaat rabotive.
Автоматски споено мислење:
Da ne e grejacot na tacna,oti toj rabotese kaj Hansolot i zime i leto,pa zatoa mozi trosese 150W.@Airbus , brate ...
@Sv B je daleko blizi tacnoj vrednosti i u pravu je vise od tebe:
Најекономично греење (затоплување)
Kaj Japonskite, (krsteni) kko so gi vikate vo Srbija,Daikin,fugitsu,mits.toshiba,nema 100-500w,seto toa odi glatko,mazno,so spustanje automatski vrtezi na vnatresniot ventilator,pri namaluvanje na potrosuvackata,i nema duvanje ladno.Eve kaj mene Toshiba suzumi,ke se spusti na 250w,i automatski...forum.kajgana.com
Legenda od uredjaja. Delta T=0, a on ipak trosi preko kompresora 90-150w. Svi Japanci i ostali Kinezi mogu mecku da rode i da se slikaju sa njihovim znanjem, .... ali ovako nesto nikada nece moci da proizvedu..... Zakon o odrzanju energije je poremecen i ovime oboren, .... jer je konacno neko uspeo da unisti energiju. ////
Последно уредено: