D
Deleted member 157923
Гостин
Нешто како Скопска фора ви е ова или како???Јави се у КАРПУШ има таму двајца специјалци да ти измерат![]()
Иначе ајде ако сакаш ќе ги мериме
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нешто како Скопска фора ви е ова или како???Јави се у КАРПУШ има таму двајца специјалци да ти измерат![]()
Кај виде ти дека има пад од 5°c за 40 секунди? За каков тоа пад ми зборуваш? Не те следам.... дај линк/видео?Ako temperaturata od radiatorot ne vliae na sondata, zosto ima pad od 5 °c za 40 sekundi koga ke ja namalis klimata?
Zatoa sto senzorot ti e blizu do grejno telo i meris temperatura na se samo ne na vozduh koj se usisuva vo klimata.
Kasno e da se objasnuvam, ama tvoi dve treba da kupis za da ja stigne mojata u kapacitet, u najmala raka kazano da imase LN35VHZ pa da si go merese, vaka kako da ti kazam se catalis a nemas kapacitet za takvo neso, sedi si madro bolje
Сними бар еден полсаат видео кај што држи ~58C издув и врати се да споредуваме Јапанац со Кинез!
Taj ti Eurovent ne vredi nista 1 od 20 jedva culi sto je Eurovent, a i taj jedan nema pojma sto te cifre i brojke oznacavaju....dobro bi bilo da pocnemo od nule i da evo ti kao poznavac Euroventa dolovis nama neupucenima sto od toga mozemo nauciti, jer reklame smo se iznaslusali ima ovo ima ono filtre jonizatore ....ovde se kod nas recimo trazi da klima malo trosi i ima 3 plusiica a da kosta jeftino ispod 500eura jer ih prodavci tako rekloamiraju, jer ima na Euroventu model neki sa 3plusica i da je jeftina klima ?///// Znate kako .... kolko god se pojedini koprcaju sa glupostima, spinovanjem, lupetanjima itd itd .... to nece promeniti jednu stvar ------ Za neke klime ima i zvanicni Eurovent, a i home made odlican test rada prikazan ovde. Znaci poprilicno lepo moze sve o klimi da se vidi .... i kultura rada i snaga //////
A za ove druge klime samo prica, prica ..... neproverena i nepotvrdjena prazna prica. To spinovanje i prazna prica --- nece napraviti da klima dobije Eurovent , niti ce nas ubediti da kulturno radi /////
///// Prosta je bre stvar.....potrosicete svrsishodnije 3x manje vremena od dremanja na forumu, .... da uradite bar pristojne testove tih klima ....... i dobijenim rezultatima ..................... zapusite usta svima, ...... i povecajte prihod svom favorizovanom brendu. /////
//// Ne razumem zasto to ne uradite ?? Pa valjda se bar malo razlikujete od nas obicnih korisnika i sa znanjem i sa mogucnostima da to uradite ?? A ako vas mrzi da to uradite ---- sami sebi dajete otkaz, na forumu ////
/// Opet prazna prica i spinTaj ti Eurovent ne vredi nista 1 od 20 jedva culi sto je Eurovent, a i taj jedan nema pojma sto te cifre i brojke oznacavaju....dobro bi bilo da pocnemo od nule i da evo ti kao poznavac Euroventa dolovis nama neupucenima sto od toga mozemo nauciti, jer reklame smo se iznaslusali ima ovo ima ono filtre jonizatore ....ovde se kod nas recimo trazi da klima malo trosi i ima 3 plusiica a da kosta jeftino ispod 500eura jer ih prodavci tako rekloamiraju, jer ima na Euroventu model neki sa 3plusica i da je jeftina klima ?
Штоо, Грее амбер стига до скоро 3 кВ потрошња?! Па ја досега сум мислем GREE прави клими а не панелкиДа те потсетам како пред 2 години сум те наредил чаши за тоа видеото твое од Амберот, кога гасниш снимка штом почне да намалува потрошната на Амберката од 2800w па надолу и одма кинеш снимка оти
Луѓето разбираат дека инвертерот најпрво е добар поради штедење на пари/енергија. Ако беше најголемата предност во капацитет, тогаш ќе немаше потреба ништо да менуваат и купуваат инвертери, па 3 панелки имаат капацитет кој ниедна клима нема да го постигне на -5 и поладно, или едно термо 4-ка кое уште работи со СООР 2 на ефтина и на -30!Kasno e da se objasnuvam, ama tvoi dve treba da kupis za da ja stigne mojata u kapacitet,
Lesno ti e tebe….hahahaha….izgleda postojano si nasmeanШтоо, Грее амбер стига до скоро 3 кВ потрошња?! Па ја досега сум мислем GREE прави клими а не панелки
Луѓето разбираат дека инвертерот најпрво е добар поради штедење на пари/енергија. Ако беше најголемата предност во капацитет, тогаш ќе немаше потреба ништо да менуваат и купуваат инвертери, па 3 панелки имаат капацитет кој ниедна клима нема да го постигне на -5 и поладно, или едно термо 4-ка кое уште работи со СООР 2 на ефтина и на -30!
Ти си само за ќумбе амберка еве @Sv B ќе те упати што како понатамуГоспода здраво , дали некој што се разбира во клими може да ми помогне? Немам друго решение освен греење на клима уред оваа зима , на спрат од 32квадрата без изолација. Имам спремано околу 60.000денари за клима па ако може да ми предложите што најдобро може да се земе за таа цена и дали реално можам да се стоплам бидејки се работи за куќа на поткровје без изолација. Фала
Искрено нема форумџии што купуваат парапетна затоа што обично е со многу повисока цена, баш ќе ни биде пријатно еве ти ако ја земеш и да споделиш искуство понатамуDali e solidna klimava (5,5kw modelot 116k) ili ima i podobri za taa cena, za greenje/ladenje golema dnevna (45 m2)
p.s mnogu mi se svigja floor heating opcijata
![]()
Парапетна Bi-Flow Единица - Најдоброто од Toshiba во Aircon
Парапетна Единица е помала од стандарден радијатор, а со функција на ладење и греење. Може да бирате помеѓу различните видови на струење...www.airconshop.mk
Упс.. грешка 38 квадрати се .. ајде ке го чекаме за одговор . Фала