Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ako starata e Fuego Espana ( taka se vikase toj model inaku ne e proizveden vo spanija ) togas toj on-off Fuego e oem TCL Bas stavi sliki od Dalecinskoto koga ke mozes

Za Fuego-to 5.5kw za 32m2 neizoliran prostor e sosema pristoen model mislam deka covekot ke bide zadovolen

Za Favorit sega po novo Favorit se oem Vestel I oem AUX taka da I Favorit bi bil dobar izbor Posebno vo Aux pakovka No pak ke kazam I so Fuego-to ke bide zadovolen
Уште за даљинско не му објасни дали е до -20 или до колку е ? :pos:

Последно уредено:
Ako starata e Fuego Espana ( taka se vikase toj model inaku ne e proizveden vo spanija ) togas toj on-off Fuego e oem TCL Bas stavi sliki od Dalecinskoto koga ke mozes

Za Fuego-to 5.5kw za 32m2 neizoliran prostor e sosema pristoen model mislam deka covekot ke bide zadovolen

Za Favorit sega po novo Favorit se oem Vestel I oem AUX taka da I Favorit bi bil dobar izbor Posebno vo Aux pakovka No pak ke kazam I so Fuego-to ke bide zadovolen
Ако е како мојата Фуего.. 32.5кг надворешна, Р22 гас, машина! Таков квалитет сега нема кај јапонците, а не пак у ентри левел кинези!

Abe od starata se falese mnogu,i na -5 toplo duvala,ama nemala dovolno protok,sepak 12btu bila,e sega dali e od Spanija ili od Kina,neznam,bas sego razgovarav uste e na rabota,ne mu greela ni ladela poke.
Toj ja zema za negovite,a vo stanot si zede Toshiba Shorai 16 za vo dnevnata,i zateknata ST vo spalnata.
Ke ja montiral od ponedelnik,ako odam na slava od blisko seleo e vo Bitola ke ja vidam.
Nemam iskustvo so ovaa kinezarijava,so mislis ja pogodivme klimava,da ne go zaebam coekov,rezil ke se storam.
Baravme favoritka,ama po katalog ja najdov ovaa i mu ja predloziv.
Se dumav za od oviee gree Charmo 18btu ili amber premium 12btu ,ama nekako lesper mi se mnogu malce freon sobiraat i ne mozat da toplat kolku ovaa,a i poskapi za 200 ili 400eva za Amber premium ,plus sekoja godina doplata,pa sepak ako velis deka e dobra zdelka arno.
Coekov sakase 12 da zemi,bugetot mu bese 500evra,pa aj neko go ubediv za tie pari da zemi 18btu.So znam ic nemam iskustvo so kinezarijava.Grejac dali ima ili nema ne znam,ja nemam videno nadvoresnata,samo vnatresnata na izlog,ama greela i na -20 po kineski standard pa mozi i da ima.
Toj ic ne mu se plasese poresitelen bese od mene.
Ama ako ti velis deka e dobra zdelka,ke mu go procitam tvojot post.
Fala.
Inace modulacija na greenje moze da spusti do 340 po kineski standard,koj znaj,za 18btu klima e perfekt,ako e tocno ova sto go pisuvaat vo tabelava na linkot podolu,sepak e kapilarka,nema EEV,sepak 500 evra so set kit za montaza.
A so velis bombona biznis.
Ako navistina ima 5 brzini nadvorešniot ventilator i so kapilara nisko će modulira, možebi ne so 360 W ama so 450 W sekako što e super za 18- ka.
Čestitki na odličniot izbor.
Tabelata na lepiot ni kažuva deka site trgovski brendovi se vo stvari od renomirani kineski proizvoditeli i ne treba da se plašime dali se vika ST ili FAFORIT ili FUEGO .... zad niv sepak se dolgogodišni klimađii i so 2-3 godišna garancija rizikot od pogrešen izbor e mnogu namalen.

Предноста дали ЕЕВ вентил или проста Капилара ја објаснува @tzlatko
Резултати од барањето за: karburator

poskapo e.jpg

takade.jpg

Автоматски споено мислење:

Ako navistina ima 5 brzini nadvorešniot ventilator i so kapilara nisko će modulira, možebi ne so 360 W ama so 450 W sekako što e super za 18- ka.
Čestitki na odličniot izbor.
Tabelata na lepiot ni kažuva deka site trgovski brendovi se vo stvari od renomirani kineski proizvoditeli i ne treba da se plašime dali se vika ST ili FAFORIT ili FUEGO .... zad niv sepak se dolgogodišni klimađii i so 2-3 godišna garancija rizikot od pogrešen izbor e mnogu namalen.
Сам себе се негираш јер едно минато време имаше други мислења за терминот модулација
zlate.jpg

Последно уредено:
@Strelec
Имаше модели на Gree и со 2 x eev, со компресор-two-stage, со технологија од 13 Hz..итн , ... па се исклучуваше на 600-700w, со цена од 1000+ е.

Врз основа на овие примери, прашање за тебе :
- Ако кажеш дека eev кошта 100е, како го толкуваш линкот со цената на Alibaba ?
- ако моделот Charmo Arctic има само 1 x eev, каква модулација ќе има ? Минимум 1200 w (бидејќи има само 1 еев) или исто мин 600 w како и со 2 x еев ?
- Како се он, Charmo Arctic, разликува од сличните модели на Gree во тој опсег на цени? Што е ново за него да биде нов модел ?

Треба малку подобро да ја опишете работата на тој нов уред, бидејќи членовите на форумот бараат конкретни информации. Никој овде не е заинтересиран за изгледот на новата пластика од надворешната страна на уредот. Ова не е женски бутик на Шутка каде на секои 2 месеци се нуди шарена гардероба :).

Во секој случај, сите уреди се грди кога се закачени на ѕидот како некои чир :).

Последно уредено:
@Rade Mihajlovic
PA ti uzmi Mitsubishi Electric...imaces najmanju potrosnju jer Mitsubishi Electric i nedaje podatak o potrosnji....isto ko da je nula :D
kolku trosi bre seljo.jpg
Pa se buni tamo kod njih zasto nije minimum po Euroventu hahaha
Evo mi ti kazi kolko trosi ova klima, to ni Mitsu nedeaje u Service Manualu a ti znas ? Idi bre

Последно уредено:
Повторно не добив одговор на прашањата. Никој не го спомна Mitsubishi, ти го препорача Gree Charmo Arctic, но изгледа или не ги знаеш спецификациите на уредот - и го нудиш, или знаеш, но нема да кажеш јавно. Веројатно затоа што има многу добри карактеристики.

Повторно не добив одговор на прашањата. Никој не го спомна Mitsubishi, ти го препорача Gree Charmo Arctic, но изгледа или не ги знаеш спецификациите на уредот - и го нудиш, или знаеш, но нема да кажеш јавно. Веројатно затоа што има многу добри карактеристики.
A ti imas i prasanja sto ne ti se jasni....pa zapisi kurs i uci ne dremi po forumi

@Rade Mihajlovic
PA ti uzmi Mitsubishi Electric...imaces najmanju potrosnju jer Mitsubishi Electric i nedaje podatak o potrosnji....isto ko da je nula :D
Прегледај го приврзокот 392510
Pa se buni tamo kod njih zasto nije minimum po Euroventu hahaha
Evo mi ti kazi kolko trosi ova klima, to ni Mitsu nedeaje u Service Manualu a ti znas ? Idi bre

..
[/QUOTE]
Znas kako, oni nisu bar nista slagali, posto nema podatka ;)
Nego, nista oko malo strucnijeg objasnjenja za 1 x eev, 2 x eev, 13Hz, zasto ne fukcionise modulacija, objasnjenja malo strucnijeg za novi model Artic ? Sam si poceo to da objasnjavas, ali onako vrlo povrsno i laicki. Ili se ti mozda samo razumes u oblik spoljne plastike ? Priznaj-pola ti se prasta :)

A ti imas i prasanja sto ne ti se jasni....pa zapisi kurs i uci ne dremi po forumi
Ок, благодарам за одговорот. Мислев дека ти како продавач го имаш тој курс, за јас како купувач да не се мачам и да го научам и тоа во мојот живот.

Последно уредено:
Сам себе се негираш јер едно минато време имаше други мислења за терминот модулација
Sum evouliral vo ovie 5-6 godini, a i klimive očigledno mnogu naprednale. Gleam mnogu od niv i so kapilara možat nisko da rabotat (prašanje za sebe i kolku efikasno), pa duri nekoi i so EEV ne uspevaat pa go krijat toa kako zmija noze.
Fakt e deka ne se pravat klimi so tolku mali snagi za prostori pod 15m2 pa zatoa mora da se bira klima so niska modulacija, za optimalen prostor prema snagata na klimata go tvrdam istoto kako i porano, ne bi platil dva pati poveće vo takva prostorija samo da mi raboti so 150W na nadvorešna T od 18C. Najbitno e da nema oscilacii na T vo prostorot, drugoto e skapo platena šminka.
Ama ete gledam deka na površina se pojavija osnovni modeli so kapilari što si rabotat so dovolno niski modulacii i toa kaj kinezi koj ne se vo prviot ešalon.
Ostanuva faktot deka GREE i ponataka zaostanuva na ova pole i ponataka nema relevantni podatoci i korisnički iskustva deka ne e taka.

Sum evouliral vo ovie 5-6 godini, a i klimive očigledno mnogu naprednale. Gleam mnogu od niv i so kapilara možat nisko da rabotat (prašanje za sebe i kolku efikasno), pa duri nekoi i so EEV ne uspevaat pa go krijat toa kako zmija noze.
Fakt e deka ne se pravat klimi so tolku mali snagi za prostori pod 15m2 pa zatoa mora da se bira klima so niska modulacija, za optimalen prostor prema snagata na klimata go tvrdam istoto kako i porano, ne bi platil dva pati poveće vo takva prostorija samo da mi raboti so 150W na nadvorešna T od 18C. Najbitno e da nema oscilacii na T vo prostorot, drugoto e skapo platena šminka.
Ama ete gledam deka na površina se pojavija osnovni modeli so kapilari što si rabotat so dovolno niski modulacii i toa kaj kinezi koj ne se vo prviot ešalon.
Ostanuva faktot deka GREE i ponataka zaostanuva na ova pole i ponataka nema relevantni podatoci i korisnički iskustva deka ne e taka.
Imas ti izgleda uste da ucis i da evoluiras….ama malce kasno da ne e….hahaha

Предноста дали ЕЕВ вентил или проста Капилара ја објаснува @tzlatko
Резултати од барањето за: karburator

Прегледај го приврзокот 392502

Прегледај го приврзокот 392503

Прегледај го приврзокот 392505
//// Nista @tzlatko nije netacno napisao ........ jedino je zaboravio da napise i dopuni --- da je neko prvo razvio direktno ubrizgavanje, a svi ostali kopirali i usavrsavali...... Neko je to radio uspesnije, neko manje uspesno, ..... a neko nikada nije uspeo. ////
//// Slicna ti je situacija i sa EEV-om kod klima ........... neko moze da stavi i 5 kom EEV, a da mu klima radi kao sa karburatorom :) //////////

Убаво што си направивте муабет за карбуратори…
Само вие од карбуратор да се спрепнете нема да го познаете!
Уште помалку да знаете дека двотактна машина работи совршено на карбуратор!

Тие убризгавања и пи*ке материне сензори се единствен доход на некои механичари! И наравно кај четворотактни мотори. Поправка нема таму! Се мења цел дел.

Карбуратор и резонантен ауспух е за тие што разбираат! Останатите нека си шлапкаат у плиткото ;)

На крај муабетот испаѓа дека капилара би требало да е долговечен систем пошо нели тоа е само цевче извртено во спирала. Нема што да се расипе.
Додека електронски вентил е убава и поскапа иновација, но може да направи дефект. Посебно ако е произведено во Кина.
Еве баш некои стручњаци од Gree објаснуваат за EEV.
Вели може да има електронски или механички проблем и механички проблем настанува најчесто од нечистотија во бакарни цевки при заварување без употреба на проток на нитроген низ цевките.
Дали некој во Македонија заварува бакарни цевки на овој начин?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom