Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Moze nekoj link da spodelis sakas ovde sakas u pp od makedonski firmi koi nudat 2.5 parapetni zosto dzidna ne mi odgovara vo soba poradi raspored koja ima okolu 15tina kvadrati a mislam deka 3.5 ke bide pregolema.
I koja e prednosta na ovie klimi vo sporedba na konvecionalnite inverter klimi ?

Moze nekoj link da spodelis sakas ovde sakas u pp od makedonski firmi koi nudat 2.5 parapetni zosto dzidna ne mi odgovara vo soba poradi raspored koja ima okolu 15tina kvadrati a mislam deka 3.5 ke bide pregolema.
POVELI 2.5kw parapetni klimatizeri

ke moze da pojasnis kako klima uredite ja pokacija cenata i kolku istata iznesuvala pred klima uredite
што има за објаснување. пред топлотниот бран цената беше 80-90€ сега види колку е.многу клими работат сега, едноставно е

Ете најубав ти сподели линк…
Инаку и ја меркав парапетна, ама па кај мене обратно… 3.5 одговара, ама немам соодветно место за неа :(
Кај да е август ќе земам ѕидна некоја, ама сакам од телеком(секако им плаќам магента и да искористам бонус)! И искрено.. за ниедна од таму не ме фаќа око!
А што инфлација, мада повеќе и ратно профитерство.. ги дигнале цените до небо! Малку шубе ми е што знам дека истата клима била 39к, а сега ми ја рекламираат 59 ко на попуст…
Дека ќе дадам 1000€ за кинеска три и полка, мало сутра(!), па макар и парапетна била!!

@vouager парапетните можат да дуваат по под ниско, што е подобро зимно време за греење!
Мада вака на изгор летно време тоа е и слабост на ладење, оти немаат пристап до топлиот воздух на таванот да го измешаат убаво.. you win something, you lose something!

@најубав да не знаеш кој продава и е застапник за панасоник?

Mozebi strujata ja pokacile ama ocigledno tebe mozokot ti se namalil a uste poveke ocite ti se ostetile stom na makedonski forum objavuvas provokativna karta , toa e ok samo ako si bez m....

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Ти дали си добро со главата, што е провокативното овде, карта за цената во врзка со топлотнија бран..

'Rga od nova klima 3-4 meseci koristena montirana vo Oktomvri 2022-ra.. Mitsubishi? :unsure: ..plus ne lici na 'rga.. ima izrazeno crveno-rozeva boja.

Drugar, vnatre nema nishto shto bi imalo boja, osven ako pri montazhata e koristen nekoj sprej za da vidat dali ispushta freon.
Drugo nema shto. a pogotovo toa shto e koristena nekolku meseci i posle isklucena e pricina povejce da se somnevas na Rga,

Otvorigo kapakot i pogledni vo koritceto kaj shto se sobira vodata i ce ti bidi vednash jasno. Vaka po internet mozhi do utre da nagadjame!

Eve ti video ( Pripazi pogotovo od 3:00 minuta natamu) za da ti bidi malce pojasno shto kako. i site klimi se slicni.

Последно уредено:
Porano bea Tehnomarket sega koj se neznam ama slaba e ponudata so Panasonic klimatizeri vo MK zosto iskreno neznam Najdobro prasaj vo Tehnomarket ke ti kazat detalno
Нема што да прашувам… 21век сме! Ако имаат на сајтот имаат, ако не нема да молам никој!
Тебе фала ти многу!
И да, приметив дека нигде ги нема…! Што е потрагично едни те исти модели се вртат сегде.
Мада веројатна на крај ќе завршам со некоја Тундра или Фаири или варевер Мидеа некоја за 500€!

Нема што да прашувам… 21век сме! Ако имаат на сајтот имаат, ако не нема да молам никој!
Тебе фала ти многу!
И да, приметив дека нигде ги нема…! Што е потрагично едни те исти модели се вртат сегде.
Мада веројатна на крај ќе завршам со некоја Тундра или Фаири или варевер Мидеа некоја за 500€!
Tundra-ta e best buy vo sekoj slucaj

Па и Пулар, една од најлошите произведени клими
Во право си за Пулар, 3-та година, од прв ден труе на ладење, многи бучна надворешна, работи како трактор. Кога стартува на греење го затресува зидот. Толку од Грее

Tundra-ta e best buy vo sekoj slucaj
Ај и @tzlatko ќе го тагнам у муабетов…
Фуегото(што бај д веј одлично лади во пеколов) е високо само 25цм, а оти е над врата(а вратата е плус со праг) до таванот остануваат некои 35цм+-
Кај фуегото имам добри 5-6цм размак до таван, и одлично е!
Е сега ако земам тундра… не знам дали ќе одржам размак од мин 5цм оти и надоле немам многу место… добро ваљда 3-4цм ќе има да се уклопи фес!
Посебно за Злате е прашањево… како лади прво на пеколов(?), дали е бучна(?), лесно ли се отвара за чистење(?) капакот оди ли над неа(?) дисплејот дречи ли во темница да биде очи(?) и слично…
И што мислиш, ќе бидат ли доволни 5цм оти она само озгора усисава (фуегото и однапред плус, ама си имал стара клима знаеш колку попаметни биле тогаш ;))
Па што да не, ќе може ли и истите држачи и цевки да се искористат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom