- Член од
- 27 јуни 2023
- Мислења
- 219
- Поени од реакции
- 600
Последниов Трансформерс е едно големо мајмунско срање.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Jas ovaa grejna sezona potrosiv 1600kw vo kuka preku 40m2 , podprosecna izolacija vo Bitola,so TOSHIBA SHORAI EDGE RAS-B24J2KVSG-E / RAS-24J2AVSG-E.Poshto seushte sum skepticeno so cenive za greenje na Klima me interesira kolku plajcavte za struja mesecno i kolku m² greevte poslednava zima!
Znam deka prashanjevo e individualno , ama sepak za orientacija
Bi sakal da kupam klima so 4KW pri greenje i bi greel edno 25m² sredno izolirani.
Fala
1600kw za cela struja vo kujcata ili samo za klimata.Jas ovaa grejna sezona potrosiv 1600kw vo kuka prku 40m2 , podprosecna izolacija vo Bitola,so TOSHIBA SHORAI EDGE RAS-B24J2KVSG-E / RAS-24J2AVSG-E.
E sega zimata bese potopla,a sum imal vo ladni zimi i 2200kw potrosuvacka na vo grejna sezona.
Ti bi imal okolu 1000kw po grejna sezona,vo zavisnost od izolacija na prostorot i mestoto na ziveenje i od godinata.

Se misli grejna sezona,od oktomvri do maj samo za klimata,900kw evtina i 700kw skapa,greno na temperatura 22 do 25c,zavisi kako ke mi studi,bez da stedam.Samo klimata tolku potrosi,pa mnozi i zracunaj vo pari okolu 10.000 denari.1600kw za cela struja vo kujcata ili samo za klimata.
I od koj datum do koj datum. Mislam za kolku meseci![]()
Toa i kaj mene beshe rabotata,Se misli grejna sezona,od oktomvri do maj samo za klimata,900kw evtina i 700kw skapa,greno na temperatura 22 do 25c,zavisi kako ke mi studi,bez da stedam.Samo klimata tolku potrosi,pa mnozi i zracunaj vo pari okolu 10.000 denari.
Ko toplev so drva 7 m3 letaa vo grejna sezona prosek,a nekogas i ne stigaaa.
Сред зимо ми стасаа нови ShellyPlus релеа па новите ги ставив на климите и сеа во репортинг треба да се соберат потрошените киловати.
Ништо посебно, му даваат можност да гледа моментална потрошувачка на климата и вака историја да ти извади колку му потрошил уредот.Shto cudo se ovie ShellyPlus релеа podobro receno shto korist imash od niv i zoshto bash na klimite?
Ne e losho za nervozni ludje .Ништо посебно, му даваат можност да гледа моментална потрошувачка на климата и вака историја да ти извади колку му потрошил уредот.
Ништо повеќе од тоа
Абе тебе наредена ти била 12000 Btu 3,8KW.... не знам шо бараш тука, шо се распрашуваш колку троши... за колку месеци...Ne e losho za nervozni ludje .
Imam rodnina 5x na den na mobilen gleda kolku struja potroshil.![]()
![]()
![]()
Kako da ce se namali ako cel den so toa se zamara.
Sepak za mene najvazhno e racunot na krajot od mesecot da pasuva i e vo planiranoto.
Ne si me razbral!Абе тебе наредена ти била 12000 Btu 3,8KW.... не знам шо бараш тука, шо се распрашуваш колку троши... за колку месеци...
Чекај си рачунот на крај на месец...
Бог да чува, прашувате за информација и кога некој ќе се потруди да ја добиете му викате не знам што се замарате со мерење...

Што значи ова?
Јас така го прочитавШто значи ова?
In my opinion?
Isto, a nema takov format na kino vo Praga. Ke treba da baram i jas na drugo mestoMene ne bombardiraa so pravilniot nacin na gledanje Openheimer pa sega ne znam u koe kino da idam