- Член од
- 8 октомври 2015
- Мислења
- 416
- Поени од реакции
- 1.148
- Локација
- Ul.Vladimir Polezinovski br.9
- Веб-сајт
- www.gree.com.mk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да се надоврзам кај мене vivax aeri 3.5 + модел 2023 надворешна 11с поставена за греење на 22с во 16м2 одредени периоди подолго работи од 260w до 290w јас лично задоволен и доста тивка е.Nitu taka ne modulira gree gtech, nokeska bese 7c prilep a se gree na 20c i pak pod 484w potrosuvacka ne odi ama zatoa si ima on off ciklusi
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
So zdravje da se sluzis dolgo i ekonomicno da sluzi klimatizerot Stavi Fotografii od Vnatresnata Nadvoresnata Edinica i DalecinskotoКонечно дојде време за старата Вирпул да оди во пензија. После неколку дена лутање по интернет и разни марки од Даикин, Мицу хеви, Кариер, (од Тошиба ме одбија некои овдешни коментари за чудни звуци на Шораито), па се до Вивакс, Хисенс па дури и Грее-токое ми побуди интерес поради попустите и 10 год. гаранција. На крај си реков ај да видам што има и од Вирпул, марка која верно ме служеше 22 години. Изборот е многу мал, Сетек и скоро нема друго. И ВООМ, налетувам на токму тоа што барам; 3.5-ка со стандардна сезонска ефикасност (6,1/4,1) и сите модерни додатоци; од 6 сенс, хепа и јон филтри, ВиФИ и гласовна контрола, Т сензор во тач даљинското, ... Што се и не е неопходно, но зошто не?! И на крај шлагот: големи попуст од 36,000 на 25,000 ден. ! Значи цена на почетните кинески модели, го има само едно парче во Струмица, но Сетек за чудо беа брзи и за два дена вчера стигна дома. Монтажа брза, со неколку минутно вакуумирање
, и први впечатоци одлични. Грее ко од добро загреано термо да дува, а внатрешната не се слуша ни во целосна тишина, што и беше за очекување, но ме изненади надворешната скоро нечујна, можев да препознаам дека работи само по лесните вибрации кога ќе се фати со рака.
Да не ја подречам, засега тоа па по месец-година, ќе видиме.
Aj neka e čestito kupuvanje i mnogu godini koristenje.Конечно дојде време за старата Вирпул да оди во пензија. После неколку дена лутање по интернет и разни марки од Даикин, Мицу хеви, Кариер, (од Тошиба ме одбија некои овдешни коментари за чудни звуци на Шораито), па се до Вивакс, Хисенс па дури и Грее-токое ми побуди интерес поради попустите и 10 год. гаранција. На крај си реков ај да видам што има и од Вирпул, марка која верно ме служеше 22 години. Изборот е многу мал, Сетек и скоро нема друго. И ВООМ, налетувам на токму тоа што барам; 3.5-ка со стандардна сезонска ефикасност (6,1/4,1) и сите модерни додатоци; од 6 сенс, хепа и јон филтри, ВиФИ и гласовна контрола, Т сензор во тач даљинското, ... Што се и не е неопходно, но зошто не?! И на крај шлагот: големи попуст од 36,000 на 25,000 ден. ! Значи цена на почетните кинески модели, го има само едно парче во Струмица, но Сетек за чудо беа брзи и за два дена вчера стигна дома. Монтажа брза, со неколку минутно вакуумирање
, и први впечатоци одлични. Грее ко од добро загреано термо да дува, а внатрешната не се слуша ни во целосна тишина, што и беше за очекување, но ме изненади надворешната скоро нечујна, можев да препознаам дека работи само по лесните вибрации кога ќе се фати со рака.
Да не ја подречам, засега тоа па по месец-година, ќе видиме.
Tel. tvoj nemam, a da ti zvonam ne mi odese, da te plasam na vrata. Ama i izgleda ne bi se soglasileAj neka e čestito kupuvanje i mnogu godini koristenje.
Brz si na okidač, na 20m rastojanie živeeme, te mrzeše da se sedneme na kafe i konsultacija.
Za tvojot prostor trebeše da izbereš 5Kw klima, vaka na podolu od +2-3 C će mora ispomoš od drugo grejno telo ne vržano za izborot, 3,5Kw e premalku.... i dosega si koristel verojatno TA, ne znam, vaka će moraš i ponatamu.... a možeše da projdeš bez toa i garantirano da se greeš bar 30% poeftino.
Gledam deka osnovniot i najbiten kriterium ti bil što poeftino da pazariš, po mene e pogrešen, no vo slučajov možebi će se pokaže optimalen.
Ne znam koj pravi klimi za WHIRLPOOL, ne mi izgleda deka e MIDEA......
Mene mi treba ušte edna za vo spalna poveće za ladenje na mestoto na starata NEO koja si raboti, no ako stavam posaglam 3,5-ka će mozam cel stan da go gream (sega go ladam so dve), pa ideata mi beše zaedno da odbereme.
Pozdrav.
Stariot Whirpool on/off traktor koj dosega go imav za ladenje bil sekogas i premnogu, a za greenje barase ispomos samo okolu T -2,-3 i poladno. I toj traktor bese 2.5 ka, 9.000 BTU, taka da so ovaa 3,5 ka inverter ocekuvam da bide dovolna do -7,-10. A za poladno od toa, ako voopsto ima nekoj den vo ovie zimi, imam bekapZa tvojot prostor trebeše da izbereš 5Kw klima, vaka na podolu od +2-3 C će mora ispomoš od drugo grejno telo
Nema beganje od @najubav ( tebe sekoja čest ba trudot) i kinezištava.Whirpool koj e sepak brend za bilo koja kineska
Od komentarive se gleda deka si daleku od realnosta.Ete, ova e uste eden dokaz za kvalitetot na HisenseStom edna od najgolemite amerikanski f-ki za klimi imala doverba da im dade na Hisense da proizveduvaat za niv...Eh, koj im e kriv na Whirlpool stone go citaat nasiov forum pa ne znaat koja kineska firma e No 1.
A toa sto Amerikancite (vprocem i ostanatiot Zapad) gi mrzi da rabotaat vo proizvodni pogoni, brzo im doagja na glava, no toa e veke druga prikazna.