Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво друштво, мислење и искуство за Hisense климите да сподели некој, во однос на квалитет модулација и слично, и што би бил по паметен избор во однос на Gree климите. Ви благодарам многу!
Od licno iskustvo (kaj sinot) Hisens klima raboti sosem korektno, tivka dosta i gree solidno. Sega za jaki zimi ne znam kako bi bila, kupena e pred neceli 2 godini. So Wifi vgradeno za osnovnata cena i, sto posebno mi se dopadna i sto retko se srekava i kaj poskapite, levo/desno duvanje regulacija preku daljinskoto. Iako ovaa opcija ne izgleda mnogu bitna, za vo leto e bitna da si go svrtis ladniot vozduh da ne duva vo tebe (a nie ostanatite morame ko majmuni da se kacuvame do klimite za da gi svrtime perkite nastrana :)
Inaku togas bese najeftiniot model 3,5-ka za cca 22.000 den. E kolku ke trae, pa ko i sekoja kineska valjda. Inaku Hisens se ogromna svetska firma za razlika od Vivax, Favorit i slicni balkanski "brendovi" koi kupuvaat od najeftinite kineski pa lepat nivna nalepnica.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Здраво друштво, мислење и искуство за Hisense климите да сподели некој, во однос на квалитет модулација и слично, и што би бил по паметен избор во однос на Gree климите. Ви благодарам многу!
Мој комшија има 18ка мислам Хисенсе еве 1 година не се пожалил на ништо и е задоволен, додека мојот чичко кога купи хисенсе ја монтираа и истата не работеше мислеа дека чичкоми незнае да ја рљботи па дојдоа наредниот ден увидоа дека климата не функционира па за 3 дена ја замениа комплет му донесоа друга и еве веќе 2 година по ред климата си работи супер и е задоволен од сметка исто и неговата е 18ка.

Ako se raboti za modelot Wind 18-kite nemaat problemi, no za 12- kite ima dosta poplaki.

Мое лаичко размислување и едногодишно искуство од аспект на обичен КОРИСНИК на греење со клими. За мене е најбитно дали станот ќе ми биде стоплен, колку инвестирав за купување на климите и колкава ми е потрошувачката на енергија. Лани летото го поставив овде тоа прашање што да купам за одлично изолиран стан од 70 квадрати и одговорите во основа беа поделени. За да го покријам цел стан ми беа потребни 2 клими и се решив за 2 „евтини“ Тесла инвертери од 3,5 кв (2 клими со монтажа 58.000 денари). Инаку имам и една НЕО 3,5 кв обична клима стара 3 години која претходно се користеше за ладење и евентуално догревање во меѓупериодот, а греењето ми беше поинаку решено. Истата си е и понатаму во функција, ама преместена во детската соба. Можеби зимава не беше репер околу греењето и трошењето, ама сепак исклучително се изненадив со потрошувачката. Највисоката сметка во јануари 4.000 денари, ноември, декември и февруари околу 3.000-3.500 денари (сума на вкупно потрошена електрична енергија , не само за греење), во ситуација кога едната клима работеше 24/7, а останатите 2 по потреба. А дома искрено по кратки шетавме цела зима. Ова веројатно оди во прилог на сите оние кои тврдат дека ако имаш сериозни загуби на топлина ти треба сериозна и по правило скапа клима. Во ситуација како мојата, делува дека било кој инвертер ќе си ја заврши одлично работата. Можеби грешам...
I tocno tvojot primer e pokazatel za situacija koga od niskata modulacija moze da se vidi kjar

Pa togas kupi si ST i uzivaj vo kristalno cista slika
Isto kako tvoite nema razlika Lepenka si e Lepenka !!!

Od licno iskustvo (kaj sinot) Hisens klima raboti sosem korektno, tivka dosta i gree solidno. Sega za jaki zimi ne znam kako bi bila, kupena e pred neceli 2 godini. So Wifi vgradeno za osnovnata cena i, sto posebno mi se dopadna i sto retko se srekava i kaj poskapite, levo/desno duvanje regulacija preku daljinskoto. Iako ovaa opcija ne izgleda mnogu bitna, za vo leto e bitna da si go svrtis ladniot vozduh da ne duva vo tebe (a nie ostanatite morame ko majmuni da se kacuvame do klimite za da gi svrtime perkite nastrana :)
Inaku togas bese najeftiniot model 3,5-ka za cca 22.000 den. E kolku ke trae, pa ko i sekoja kineska valjda. Inaku Hisens se ogromna svetska firma za razlika od Vivax, Favorit i slicni balkanski "brendovi" koi kupuvaat od najeftinite kineski pa lepat nivna nalepnica.
Pola klimi na HS ne rabotat !
HS so mnogu losa Reputacija uste od sam start I seuste slusam losi komentari deka novi klimi ne se funkcionalni a sporedba so No.1 se tuka negde I dvete se LEPENKI!!

Последно уредено:
Isto kako tvoite nema razlika Lepenka si e Lepenka !!!

Pola klimi na HS ne rabotat !

HS so mnogu losa Reputacija uste od sam start I seuste slusam losi komentari deka novi klimi ne se funkcionalni a sporedba so No.1 se tuka negde I dvete se LEPENKI!!
Ne znam od kade ti e ovaa inf. deka pola ne rabotaat, ako imas nekoj dobar izvor ?
Ne se lepenki ni Hisense ni Gree, dvete se golemi multinacionalni kompanii, Hisens e postara (na pr. uste pred 20-tina godini vadea solidni monitori) no vo klimite se poslednive nekolku godini, imaat sirok dijapazon na el. ureddi, a Gree se specijalizirani za klimi. Toa e istorijat, vo kvalitetot ne navleguvam.
Tipicni lepenki za kaj nas i Balkan se Vivax i Favorit, sto sepak ne mora da znaci sekogas los kvalitet, se zavisi od kogo i po koja cena gi nabavuvaat. Taka na pr. nekogasnata lepenka Fonko mozese da bide Elektra, pa Beko, pa ... najposle se obidoa da kupuvaat kineski delovi i sami da gi sklopuvaat i zaglavija. Zborot mi e, i za lepenki stavanje treba vestina, ako gi lepis nakrivo, site ke te razberat :)
Za ST mislam ne treba komentar, site znaeme deka se nivni originalni proizvodi :) pa gi gledame nivnite pogoni za proizvodstvo:) Mi se cini deka toj kvalitet veke ni vo Kina ne se kupuva.

Последно уредено:
Ne znam od kade ti e ovaa inf. deka pola ne rabotaat, ako imas nekoj dobar izvor ?
Ne se lepenki ni Hisense ni Gree, dvete se golemi multinacionalni kompanii, Hisens e postara (na pr. uste pred 20-tina godini vadea solidni monitori) no vo klimite se poslednive nekolku godini, imaat sirok dijapazon na el. ureddi, a Gree se specijalizirani za klimi. Toa e istorijat, vo kvalitetot ne navleguvam.
Tipicni lepenki za kaj nas i Balkan se Vivax i Favorit, sto sepak ne mora da znaci sekogas los kvalitet, se zavisi od kogo i po koja cena gi nabavuvaat. Taka na pr. nekogasnata lepenka Fonko mozese da bide Elektra, pa Beko, pa ... najposle se obidoa da kupuvaat kineski delovi i sami da gi sklopuvaat i zaglavija. Zborot mi e, i za lepenki stavanje treba vestina, ako gi lepis nakrivo, site ke te razberat :)
Za ST mislam ne treba komentar, site znaeme deka se nivni originalni proizvodi :) pa gi gledame nivnite pogoni za proizvodstvo:) Mi se cini deka toj kvalitet veke ni vo Kina ne se kupuva.
Povise od pola ne Im rabotat toa sum siguren a za onie sto se narekuvaat No.1 moze da se kaze deka se slicni kako I gore navedenite e Sega ako ne ti e jasno sto bi znacelo Lepenka ajde da razjasnime ne se pravi "Brend" so toa sto taka ti teknalo Ili si otvoril Dukance so takvi ime toa se pravi so zadovolni potrosuvaci a ovie se "Bel Macor Crna Macka" kupi pa posle mislis mu ja !!!

Povise od pola ne Im rabotat toa sum siguren a za onie sto se narekuvaat No.1 moze da se kaze deka se slicni kako I gore navedenite e Sega ako ne ti e jasno sto bi znacelo Lepenka ajde da razjasnime ne se pravi "Brend" so toa sto taka ti teknalo Ili si otvoril Dukance so takvi ime toa se pravi so zadovolni potrosuvaci a ovie se "Bel Macor Crna Macka" kupi pa posle mislis mu ja !!!

Pameten zbor ili tekst da napises ne sam videl ovde od tebe ti samo si teras nekoj si muabet sto ne go razbiraat mnogumina barem nesto umno da kazese ok ke e ti ne si izjasno sto bide so legionelata mislam taka se vikase go nakdovte pricinitelot na ova denesno vreme da se zakaci toa e malku nobozmozno edinstveno ako odgleduvas doma 100 orhidei a tie znaeme rastat vo voda.
Ti ne napisa ni kakva klima ured koristis doma dali si zadovolen kako smetkite kako modulira dali si zagrean edinstveno za onaa klima kaj tvoite roditeli sto smrdela daj pofali si nesto kazi nekoj dobar zbor stavi slika od tvoite klimi vaka vo sekoja manga ti mirudija stavas hahahaha

Pameten zbor ili tekst da napises ne sam videl ovde od tebe ti samo si teras nekoj si muabet sto ne go razbiraat mnogumina barem nesto umno da kazese ok ke e ti ne si izjasno sto bide so legionelata mislam taka se vikase go nakdovte pricinitelot na ova denesno vreme da se zakaci toa e malku nobozmozno edinstveno ako odgleduvas doma 100 orhidei a tie znaeme rastat vo voda.
Ti ne napisa ni kakva klima ured koristis doma dali si zadovolen kako smetkite kako modulira dali si zagrean edinstveno za onaa klima kaj tvoite roditeli sto smrdela daj pofali si nesto kazi nekoj dobar zbor stavi slika od tvoite klimi vaka vo sekoja manga ti mirudija stavas hahahaha
Zborot modulira e toa e nesto sto ke si Sonuvate kao Inventorot Moduliraaa Ili trosi kako Tractor ama amber bil neli a za zdravjeto na moite Roditeli ne se sekiraj vidov koj ste I sto ste "Prodavacki" na baterii I Procitajte malce sto prodavate ne prodavate Maruli !!! I Akcentot na pisuvanje od nervoza ti go snema ;)

Последно уредено:
Zborot modulira e toa e nesto sto ke si Sonuvate kao Inventorot Moduliraaa Ili trosi kako Tractor ama amber bil neli a za zdravjeto na moite Roditeli ne se sekiraj vidov koj ste I sto ste "Prodavacki" na baterii I Procitajte malce sto prodavate ne prodavate Maruli !!! I Akcentot na pisuvanje od nervoza ti go snema ;)

Jas sim pisuval deka modulira perfektno no koga se niski temperaturite otprilika okolu 10 stepna i si raboti so 1000w potrosuvavka stavena na 24 i si odrzuva temperatura koga e nad 13 14 15 pocnuva da isklucuva jas sum e kazuval i pisuval vistinata ispod 900w ne namaluva. E od lani kako imase post ovde kako da raboti vo test mod od strelec sega sum na raat eve ova e treta nedela kako non stop raboti so 320w koga bese poladno ja stavav na 500w malku poladno ka stavav na 900w taka da raboti bes isklucuvanje non stop. Esenta.eve i sega prolet e koristam taka imaku koga e ladno si ja pistam normalno.
Da trosi ne trosi mnogu za januar mi dojde 5500 denari februar 4200 mart 2900 toa ne e mnogu.
A eve kazi ti na sto se grees koj ured go koristis jas ne procitav da kazes na takva i takva klima se gream jas ne sum prodavac na klimi jas sum korisnik na klima da sum imal poveke pari bi zemal tosiba no toa ponataka neka tera sega ovaa.
Daj kazi spored tebe koj klima ured e perfekten bes razlika na marka

Последно уредено:
Jas sim pisuval deka modulira perfektno no koga se niski temperaturite otprilika okolu 10 stepna i si raboti so 1000w potrosuvavka stavena na 24 i si odrzuva temperatura koga e nad 13 14 15 pocnuva da isklucuva jas sum e kazuval i pisuval vistinata ispod 900w ne namaluva. E od lani kako imase post ovde kako da raboti vo test mod od strelec sega sum na raat eve ova e treta nedela kako non stop raboti so 320w koga bese poladno ja stavav na 500w malku poladno ka stavav na 900w taka da raboti bes isklucuvanje non stop. Esenta.eve i sega prolet e koristam taka imaku koga e ladno si ja pistam normalno.
Da trosi ne trosi mnogu za januar mi dojde 5500 denari februar 4200 mart 2900 toa ne e mnogu.
A eve kazi ti na sto se grees koj ured go koristis jas ne procitav da kazes na takva i takva klima se gream jas ne sum prodavac na klimi jas sum korisnik na klima da sum imal poveke pari bi zemal tosiba no toa ponataka neka tera sega ovaa.
Daj kazi spored tebe koj klima ured e perfekten bes razlika na marka
Kakov Test Mode ???Toa ne e moznost za Greenje uste edna Patka od No.1 jas ubavo sum napisal deka moite imaat Amber po moja sugestija zemena klima od TM a takvi zamisleni opcii e toa e druga prikazna samo neznam kakov si ti realen korisnik sto koristi Lepenka a gi fali ovie od No.1 I kako mozes da gi koristis test mode opcii koga e razlicen softver za LEPENKI ? Za Test mode treba zaseben Short Cut opcija e tuka si Bate Faten kako :гомце: u Vardar !!!

Ti ne se razbiras se gleda deka si primitivec vlecuga sto koristi selski recnik. Znaci brendot Inventor Nemesis ti go proizveduva Gree za grcki pazar Vivaks klimite se demek hrvatski brend a ustvari gi pravi druga kineska firma e i ova e taka .
Amberot 5.5 ovde bese 60 iljadi pred 3 godini a ovaa e 7.5 kw i ja kupiv 52 iljadi bese poskapa no mi dadoa popust vo gevgelija.
Se e isto i rotari kompresor i tezina vnatresna nadvoresn ja koristam aplikacijata Gree+ za kontrola od mobilniot i da eve ti raboti vo test mode na 330w .
Probaj kaj tvoite ke vides deka e raboti i taa bes da isklucuva ja stavas na 27 stepena i 5 pati pretiskas kopceto ligh i se uklucuva turbo i posle ja stavas na bilo koja brzina sto sakas jas e koristam tivko i pretiskas pak 2 pari na kopceto light i od turbo odi na koja brzina si e namestil.
Eve to sliki sega gi sliknav a temperaturata vo dnevniot salon od 50 kvadrata e 25.4 hodnik i dve spalni tam e po 23 stepena.
Pozdrav i nemoj da go tupis mnogu ti najverovatno na solarni paneli se grees ili mozebi si sedis vo zimsko skojacko odelo pa ne kazuvas na sto se grees.

Izvini sega mi tekna od tebe pogolemo gomno nema na forumot.
Добро де, кажа 100 пати. И на минус 20 и на плус 20 климата ти работи со потрошувачка од 1 киловат. На памет научивме две соби, салон, Грција, немесис, грее оем.
Не сум сретнал до сега клима со Темпомат, ама и тоа постоело.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom