Ti si razbran dečko, ova što go tvrdiš za Tundrata nema nikakva vrska so vistinata. Edinstvena mana e što ne sleguva pod 400 W, ako e toa mana, za mojot prostor i ne treba da sleguva. Eve zagledaj gi nejzinite tabeli koi ne sum gi pišuval jas, na ist način kako što gi tolkuvaš pogore.
Прегледај го приврзокот 376556
Dali e nominalno 3.6 pomalo od 3.7 da. Dali e (0.9-3,7) pomalo od (1.1-4.6) da pomalo i toa debelo pomalo. Ovie 4.6Kw gi dava koga kompresorot e na 1.5 Kw, koj se vo dadeniot interval, ne vo nekakov extra turbo mod, koj taa i go nema kako opcija. Inače ja nemam probano poveće od tri, četiri časa da raboti na poveće od 1400W od koga se koristi, bidejći nemalo ni potreba minatite zimi bea blagi.
A ti ne treba apriori po defolt da zemaš deka se što e kinesko e bez veze, a japonsko e dobro. Koj razbira što diskutirame će svati deka e mnogu podobro da dade 24000 den kako mene od 40000 den za daleku poslaba klima.
Eve ti i PRODUCT FICHE
Прегледај го приврзокот 376557
I tuka gubi tvojata so Pdiz 2.6 prema osetno pogolem 3.2Kw.
Ete si ima i japoncki kompresor Hitachi.
E sega kulturata na rabota kaj japonecov tvoj e ponapredna, toa i samo toa stoi, drugoto nema vrska, pa kako takva klima odgovara za mali prostori pod 20m2, tundrata tamu e loš izbor samo poradi visokata modulacija, vo se drugo e ista i podobra od klimite pogore.
Eve i EUROVENT