SRK35ZSP-W e se sosema korektno kako za vlezen model, pa i poveće od toa... nizok minimum od 200W i dosta visok maksimum od 1430W i na turbo mod do 1650W na greenje so max 4,6Kw, izduv so max 9,8 m3/Min ili 590 m3/h e malce malku no sosema pristojno, R32 680gr e za pofalba kako i pristojna težina na nadv. edinica. Pri ova ima i kapilara i EEV što e odlično, no ima samo edna fiksna brzina na nadv. ventilator što ne e voopšto dobro. No gledano se na kup e odličen izbor i kako za vlezen model e super izbor za pomali izolirani prostorii.Ќе се сложам со @wiksa дека HR е ентри модел и не треба кој знае што да се очекува а стварно има задоволни искуства на другиот форум.
Јас лично имам 2 парчина Мицубиши Електрик и имам само пофални зборови... ама еве во конкретниов избор Мицу Хеви може ти е подобра опција бар на хартија... по спецификација Хеви моделот има 1kw повисок максимим.
Двата модела што ги гледаш имаат еуровент сертификати, и вториот од Мицу Хеви ем малку појак ем поефтин иди според цените на bitel.mk иако ги знам како за скапчии битолчаниве...
Еве ти симнав еуровент сертификати и ти прикачив на постов за ако случајно не можеш само да си најдиш за овие 2 модели па спореди си и самиот.
А исто ќе ти споделам и извадоци од сервисни упатства зашто ги имам при рака за двата модела што ги гледаш (цели упатствата се преголеми за да ги прикачам не ми дозволува форумов)
Прегледај го приврзокот 376455 Прегледај го приврзокот 376456
И според сервисните податоци, Хеви моделот ми се гледа како подобар... ама сепак изборот си е твој.
Od druga strana ovaa drugata MUZ-HR35F e se no ne samo dobar izbor za tie pari.
Samo gi gledam podatocite od tabelata. So 450gr freon R32 i nadvorešna od 24kg mnogu teško deka će se zagreete. A ova so brzinive na izduv e poseben kriminal, stoi deka max e 2052 m3/h što e dva pati poveće i za ogromnite 24-ki, da ne zborime za min od 900W. Možebi e nešto e greška vo tabelata ili jas pogrešno gi tolkuvam ne mi e jasno vakvi raboti od renomirana firma.