E edno vreme kazvase ,i malo dete ke napravi softver,pa sega pak ja vrtis prikaznata,deka softverot e tezok.Mene ako me prašaš će ti odgovoram deka sekoja možeš lesno da ja nateraš da gree, normalno vo ramkite na svoite možnosti, no ne sekoja možeš da ja nateraš da modulira nisko.
Mora da ima eden mnogu složen algoritam so gramadnica kombinacii na pritisoci na freon, vrteži na kompresor, protok na vozduh vnatre nadvor, razliki na T što gi merat site senzori, pogotovo se bitni ovie vnatre za vlezen i izlezen vozduh i se toa podržano so potreben hardver.
Pred nekoj den gledav blok dijagram za defrost praven za kvalitetna on/off klima koja nema nadvor senzori za T, samo gi koristi ovie dva vnatre. Me zabole glava od uslovi i povratni vrski. Interesno e ako ne se pojavi uslov koj go nema predvideno deka toa raboti sovršen defrost, no može i toa retko da se sluči i da počne da moča nastrana. Normalno tuka samo reset so restart pomaga.
Zborov mi e složeni se toa softveri za upravuvanje, mnogu parametri se vo igra. Mora točno da se gađaat T i pritisokot na pregrevanjeto i podladenjeto na freonot, a toa bez dobar EEV dobro upravuvan ne e možno.
Автоматски споено мислење:
Pretpostavuvam Kiril Pejčinović tetovska gimnazija koja beše mnogu pojaka od 90% od site denešni tkn. fakulteti.
Sto e sega vistinata,sto kinezot ne znaj da napraj softver,a demek pravl space shuttle,a edna klima neznai softver da sostavi.Ete amberot ima dupli EEV pa neznaj da napraj softvr.
Ako sakas i ke ti gledam vo istorijatot kade i malo dete velis ke sostavi softver.
E daskale,sega odma ja menvas izjavata dadena pred 3-4 god.
Kako vrvi vremeto se poveke se nadgraduvas.
Docent ke stanes.
Последно уредено: