Поздрав друштво,прашање дали е обавезно да се прави Вакумирање на нова инсталирана клима,и кои се предностите и маните т.с ризиците,јас со повеќето луѓе правам муабети дека и кај многу од нив што инсталирале нови инвертори/клими не е правено вакумирање исто и кај мене е истиот случај зошто?дали е до монтерите или до нас што не бараме или сме неуки?
Packed Valve Handling Precautions - Toshiba RAS-18J2KVSG-E Service Manual [Page 81]
Toshiba RAS-18J2KVSG-E Manual Online: Packed Valve Handling Precautions. Compound pressure gauge Pressure gauge –101 kPa (–76 cmHg) Manifold valve Handle Hi Handle Lo (Keep full closed) Charge hose Charge hose Connecting pipe Vacuum pump adapter for counter-f ow prevention Vacuum pump...
Compound pressure gauge
Pressure gauge
–101 kPa
–76 cmHg
i kazuva kolkav treba da bie podpritisok.
VNIMANIE!
ЗАДРЖЕТЕ ГИ ВАЖНИ 6 ТОЧКИ ЗА РАБОТА НА ЦЕВКИТЕ.(1) Отстранете ја прашината и влагата (внатрешноста на приклучните цевки).(2) Затегнете ги приклучоците (помеѓу цевките и единицата).(3) Исцедете го воздухот во цевките за поврзување со помош на ВАКУУМСКА ПУМПА. (4) Проверете го истекувањето на гасот (поврзаните точки). (5) Погрижете се целосно да ги отворите спакуваните вентили пред работа. Кога механичките спојници повторно се користат во затворен простор, деловите за заптивање треба да се обноват.
A ostatokot ke go zavrsi susacot.
Obavezno vakumiranje.
Mrzlivi i neodgovorni monteri.Im e gajle gi namaluvaat performansite.So tekot na vremeto compresorot ke gi namali svoite perfomansi,mozebi nema da se rasipi,ama ke trosi poke energija so brz pad na performansi.
Автоматски споено мислење:
Ovaa najmnogu me bendisva,ti ja preporacuvam ako ne ti e ogranicen bujetot.Мислење и искуства за климите на понуда во Сетек (Самсунг,Вирпул, Мидеа) за простор од 45м2. Пред се ме интересираат искуствата за ладење на просторот со оглед на тоа што имам централно греење па не е примарно затоплувањето
Последно уредено:
)