Jas i lule i gumici,sve imam izvadeno.Vodata slobodno paga ama mene ne mi e na balkon.Se preporacuva da se izvadeni i gumickite i luleto.Ako i na balkon stavi korito pod klima so odvor od okolu 50mm,pa so podebelo crevo ili cevki da istekuva nadvor od balkonot.
Vazno da ja ostavis klimata da dise od dolnot niz del-drenazeni otvori.
Jas vo Bitola i na preku -20 mi raboti vaka i so stalktiti od dolu i nema gajle.Ne krevaj panika nema nikakva opasnost.D-frostot ke si bide normalen,normalno ti e pobrz zaradi golemite topl.gubitoci.Nema potreba od nikakvi greaci.
Efikasnosta ke bide pomala ako gi ima tie greaci,ama tie i bez grci ne mozat da rabottat,ke smznat.
Eden greac na0d 150w kako sto ima Nemsis od 7kv trosi za 5000 casa kolku sto traj grejnata sezon
5000x 0,15=750 KW grejna sezona.
A zamsli jas trosam za cela grejna sezona 1800KW,za cel sprat.
Nema sto da diskutirame okolu toa.
Bez paniki,imas prekrasen ured,samo koga ke si vo moznost naeftino ke te kosta da go izoliras plafonot.
Toa ti e naevtina investicija.
Sekoe dobro!
Decko ti si prava totalka nemam zborovi ubavi soveti davas da si stave korito pod klimata i eden fen da e zagreva leleeeee sto soveti ke bea ovde a kako manipuliras so greacite na tacna ako e imal greaci togas nemala da zamrzne cela tacna i da tece na site strani a i kade kako izracuna 5000 saata be pa ispaga 750KW totalno netocno si napisal spored tebe greacot denje noke si raboti kako nemas sram be , greacot se vklucuva koga nadvoresnata temperatura padne ispod minus 1 stepen toa eptem vo najladnite denovi e sto nie ovie nekolku godini nemame ladni zimi.
Prodolzi so sovetite i zatoa lugeto ke stradaat od takvi kako tebe so korito so fen so stalaktiti vadi kumicki hahahahaha