grande-juve
е ај да плачеме сега
- Член од
- 20 ноември 2017
- Мислења
- 1.484
- Поени од реакции
- 7.307
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Sosema normalno.Raboti na maksimum da go nadoknadi izgubenoto i odi vo defrost.Podimenzionirana e za postorot i zatoa pravi pocesto.Здраво
Користам Toshiba Shorai инвертер 5.5кв , неколку дена нонстоп оди во дифрост вероватно поради маглата скоро на секои 30-40 мин. Дали е тоа нормално?
Инаку доста е под мраз надворешната единица можев денес да забележам.
Инаку просторот не ми е изолиран!!!
Здраво
Користам Toshiba Shorai инвертер 5.5кв , неколку дена нонстоп оди во дифрост вероватно поради маглата скоро на секои 30-40 мин. Дали е тоа нормално?
Ewpe, ako e pravena od gree...Koja aplikacija ja koristete za Neo inverter ?
Ги извадив гумичките но под нив нема отвор затворено е со метал, пробав со топла вода лулето да го одмрзнам, успеав дел но незнам дали да го извадам дали лесно се вади да не се оштети, дали ќе добијам нешто со ова!!!Sosema normalno.Raboti na maksimum da go nadoknadi izgubenoto i odi vo defrost.Podimenzionirana e za postorot i zatoa pravi pocesto.
Izvadi gi gumickite od dolnata strana na nadvoresnata edinica, da istekuva vodata poslobodno.Zamrznato ti e crevoto i luleto.
I mojata od 24btu Toshiba Sorai na cas i pol pravi defrost,a ja rabotm na 50% opteretuvanje na POV-SEL.Ne kreva poke od 1300w od mreza.Ako pustam na 100% capacitet na sekoj sat ke pravi df.Vlaznosta e nadvor 99%.
Zagrevam 40m2 i plus vo kuka sredno izolirana.Tret den e so 99% vlaznnost.
Normalna rabota.
Site klimi sega se so DF na ovaa magla.Ne se sekiraj sto e zamrznata.Taa i so stalktiti raboti i na preku -15c.
Stavi sliki od Vnatresnata i Nadvoresnata Edinica ( kako e montirana ) NO bidejki cesto pravi Defrost sigurno prostorot ima golemi toplinski zagubi vo kolku m2 ja koristis klimata na koja Zadadena Temperatura ( dali ja koristis na 100 % opteretuvanje ili ? ) na koja Fan Brzina ? Toshiba imaat opcija 50 % 70 % i 100 % opteretenost ( opcija P-Sel Power Self )Здраво
Просторот е 40м2, куќа, втор спрат, нема пвц и изолација,Stavi sliki od Vnatresnata i Nadvoresnata Edinica ( kako e montirana ) NO bidejki cesto pravi Defrost sigurno prostorot ima golemi toplinski zagubi vo kolku m2 ja koristis klimata na koja Zadadena Temperatura ( dali ja koristis na 100 % opteretuvanje ili ? ) na koja Fan Brzina ? Toshiba imaat opcija 50 % 70 % i 100 % opteretenost ( opcija P-Sel Power Self )
![]()
Просторот е 40м2, куќа, втор спрат, нема пвц и изолација,
темп најчесто ја пуштам на 23-24 степени, фан 3 (на фан 2 нема ефект воопшто да оддржи некоја темп), ефикасност на 100 %, сега намалив на 50% да видам дали ќе има разлика.
Инаку екстра е монтирана од мои луѓе (пр.изолирано е цревото со трака како што пишевте тука како треба, пуштено е малку повеќе во должина бакарна цевка и сл.).
Плус имам едно прашање дали при ваква состојба на магла и постојан дифрост вреди климата да работи 24 часа или подобро пола ден затоа што постојано таа после дифрост работи со макс потрошувачка,модулација скоро и да нема и со секако просторот е неизолиран и топлината не останува во собата!!!
Auuuu so 3-4min. sto ke puzir nemalo da stopli.Kako dojde do zaklucok.Znaci tvojata koga ke pravi 2 sati puza e so 2c od zadadenata nad i da spusti 1c pod zadadenata e dobro, a ovaa Toshibava so 5 min.pauza necinela.Odma sakate od glusec da go predimenzionirte slucajot kako mecka da go pretstavite.Skapa klima a eve si pravi defrosti na 30 minuti isto kako on-of klimi i nema da bides stoplen cekas 3-4 min za defrost temperaturata se namali pa siba do daska dodeka da postigne zadadena temperatura.
Pod gumickite ima otvor,samo momentalno e mazen i ti izgleda kako metal,a fakticki e mraz.Koga ke se istop ke vidis rapapavost na dopir ,toa se lamelite od izmenuvacot.Ги извадив гумичките но под нив нема отвор затворено е со метал, пробав со топла вода лулето да го одмрзнам, успеав дел но незнам дали да го извадам дали лесно се вади да не се оштети, дали ќе добијам нешто со ова!!!
За споредба на долниот спрат користам Gree G tech и не прави дефрост толку често, мраз нема воопшто на надворешната единица,тоа е затоа што мислам дека има греачи во надворешната единица кои тоа не го дозволуваат(мислам дека е така но не сум сигурен), но затоа пак е многу поголем потрошувач и во стенбај влечи 80вати на час а тошибата само 4вати
(ве молам ако коментирате дадете реални одговори околу ова, на сите ни е смачено од тоа која клима и производител е подобар, секој кој користи ги знае разликите)