Па не ја намалувај..нека тера на 21степен..што би добил со тие 2степени за 2-3дена..За малку ќе речев потполно се сложувам со мислењето, работам од дома и ретко идам накај канцеларија, ама па од друга страна доста патувам и обично за викенди не сум дома.
Размислувањето ми беше дека во тие случаи можам да ја намалам пред да излезам и место да е 21 да дојде пример 18. Али не можам да ја подесам за кога ќе се вратам да биде пак 21 од проста причина што не знам дали ќе се вратам у недела дали у понеделник дали сабајле дали вечер. Па чисто ми беше да ставам контролер за да можам да ја подесам и кога би стигнал да е на нивото што сакам.
баш поради тоа што е глупаво и лимитирано оправдување не сакам да ги платам цените кои ми ги бараат тука па мислев ако знаете некој ефтин контролер што би ја бркал работата, ама ако не најдам ефтин секако нема да платам 80+ евра за ова![]()
Автоматски споено мислење:
Само да додадам..и кога ќе дојдеш од 19степени до 21степен ќе затопли брзо -ако добро ти е димензионирана климата .
Автоматски споено мислење:
И во просек ако со секој степен добиваш 7%-10 намалување на потрошувачката и доколку просечно ти троши по 15kw на ден тоа ти е заштеда од 3kw грубо 15денари..кои потоа наредниве денови ќе ги потроши климата за да загрее до 21 со повисока модулација
Последно уредено: