- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.265
- Поени од реакции
- 3.014
Здраво другари. Имам клима Gree Console 5.5kw и греам 32 квадрати. Климата работи супер и постигнува зададена температура брзо. Откако постигне зададена температура, се исклучува и температурата во собата почнува да опаѓа дури до 10 степени помалку од зададената, а климата не почнува да загрева. Дали знаете што би можело да биде проблемот?
Ne se aktivira voopsto. Se aktivira koga na dalecinskoto ke ja pokacam temperaturata na 28 ili 30.
Klimata vo momentov raboti tiho na 24 stepeni. Termometarot digitalen vo soba sto go imam stoi na 3 metri od klimata pokazuva 24.1 stepen, a kopceto koga ke go stisnam pokazuva 25 i posle se vrakja na 24. Sega da ja namalam klimata na 22 taa ke prestane da duva i posle temperaturata vo sobata opagja. Ke opadne primer 16 17 a klimata stoi na 22 i ne startuva odnosno ne gree. Koga ke ja pokacam temperaturata na 28 ili 30 pocnuva da gree.
Добредојде во светот на греење со кинески климатизер

А баш убава монтажа имаш... на сред соба без препреки да си грее отворен простор ама...
Get used to it..... климата така си работи во преодни периоди.....
Што и да прашуваш тука ќе добиеш одговор дека климата си е во ред и нешто друго не ти чини....
Јас бар во 5-6 наврати уназад тука имам опишувано како тоа изгледа искуство при греење на клима со он-офф мод на работа во преодни периоди...
Е сеа јас го правам да изгледало страшно.... тие што имаат такви клими навикнале и викаат ништо страшно... се трпи!
Ќе видиш ти едно друго чудо викано играње тетрис со дајлинско од Амберот... де да попуштиш.... де да намалиш (пошо сам тоа не знае во преодниве периоди)
Аако си добро наоблечен ќе го осеќаваш и тој "степен плус" кога ќе згрее и ќе треба да изгаси оти веќе си се спотнал, а богами и ќе го сетиш тој "степен минус" кога ќе те здрма ладно а таа уше нема абер да почни да дува... тоа ти е work-cycle во преоден период на климите кај кои ете некој одлучил дека испод 500w нема смисла тие да работат на греење.
Ова "степен плус" неретко не е само 1 степен, а тогаш разликата од гасење до палење е повеќе од 4 степена во амбиентална темература и тоа ите како се осеќа.
Автоматски споено мислење:
Дали вреди 100че плус... не би рекол.... и онака и двете ќе работат он-офф и исто ќе трошат нели...Дечки разлика Amber Premium со Fairy Premium на Gree?
Гледам повисок Seer кај амберот али Scop е скоро ист.
Муабетот ми е дали вреди да се даде 100тина евра плус за Амбер премиум.
Ферито дури поснажна иди при греење (max 4.4kw спрема max 4.7kw) а и поголем компресор носи (9.6cm3 спрема 10.8cm3) според тоа што гледам дека пишале на сајтот во спецификациите...
Vredi ako mene me prasuvas
хахах ова ми дојде као.... Црвенкапа го праша волкот дали вреди одењето низ шумата кај баба и.... И волкот рече.. ВРЕДИ ВРЕДИ!Океј, а зошто? Тие а+++ на ладење ништо не ми значат,за греење ми е битно.

Последно уредено: