Pa dajte malo , ja mislim mi pričamo o ozbiljnom grijanju a ti i Rade trkeljate o grijanju na ovim ljetnjim temperaturama..
Pa da ste upalili plinsko kolo sat vremena na šporetu mogli ste se ugrijati ovaj mjesec , ne treba vam klima.. A vama klime rade ,moduliraju li moduliraju..Pa šta vi grijete btw ?
Ja još nisam ni počeo da palim klime ,prošli vikend tek sam oprao unutrašnje jedinice , trošak grijanja oktobra ravno 0.5€ po spratu..
Roberte , da si malo pažljivije pratio shvatio bi da je gore citirana tvrdnja u stvari od filipinec i odnosi se na grijanje u ovim skoro pa ljetnjim temperaturama tako da ne moraš ništa dokazivati.
Btw jel ti klima i u sezoni grijanja ima takav hirovit rad ..
Pa nie i zboruvame za ozbilno greenje,ama naekonomicno greenje e niskotemperaturnoto greenje,zatoa i temata e najekonomicno greenje.
Znaci temata e kako najekonomicno ke go zageeme prostorot,bez razlika dali toj bil izoliran ili ne,takov kakov sto si e.
E ubavo e sto imas dobroizolirana kuka,ama sekoj nema uslovi i moznosti taka ekstra da ja izolira,i sega vo tie uslovi kako najeftino da ja zagreeme.Inace ne se sekiraj,i jas preku denot nadvor e 23,avnatre e 21,i gi otvaram prozorcite provetruvam i grejam od nadvor,ama naveser,ja prigrevam oti paga 4-5c nadvoresnata.
Ti do sega ne si svatil deka kolku izduvot e so pomala temperatura COP e pogolem,toa e i sustinata na niskotemperaturno greenje.Ama tvojte uredi ne mozat da grejat so niska temperatura a da postignat konfor ,zasto taka se sozdadeni,duvaat kako uragani zesko,pa ke ugasnat,imaat slab COP,neuednacena rabota i se poneekonomicni.
I ti mi zboruavas ovde za ozbilno greenje so edna klima,da preku vrati gi grees i drugite prostorii.