Drugar eve sega procitav sto si napisal moze da se kaze deka e taka za Gree klimite, Jas imam Inventor Nemesis 7kw proizvedena vo Gree samo za Grcki pazar pod imeto Inventor Nemesis grejam okolu 80 kvadrata dneven prostor e 50 kvadrata drugoto hodnik i dve spalni, mojava ispod 1000w ne spusta go zatopli prostorot i iskluce ode on-off ovoj perior koga e potoplo no blagodarenie na
@Strelec toj spodeli kako da se regulira najniska potrosuvacka mislam deka bese vo mesec april ama togas ne ja isprobav mojava bidejki vremeto se bese stoplilo, eve ke ti go pustam negoviot post i stvarno e toa sto e napisano .
jas e rabotam momentalno namestena na:
27 stepena i si raboti non stop so 340w temperaturata vo dnevnata e 25.4
26 stepena vcera bese poladno si rabotese so 480w no stana pretoplo otide nad 26 stepena
a ja probav i na 28 stepena raboti so 800w
Ja vklucuvas klimata taa pocnuva da raboti ja stavas na 27 stepena i pretiskas brzo na kopceto Light 5 pati i na ekranot ke se pojavi PO i pocnuva da duva Turbo za da go isklucis turboto stavas na prva ili vtora brzina jas e stavam na Tivko bidejki e jaka mojava klima i pak pretiskas na Light 2 pati i se isklucuva turboto i ode vo rezim na tivko duvanje. eve slikite sega gi slikav ke vides .
znaci ima tehnika kako da se namesti od dalecinskoto iako toa ne e OK no sepak dobro e barem ne isklucuva i si odrzuva ubava temperatura e koga ke zaladi togas ke ja koristam normalno kako sto treba.
vikas 3 saata raboti dali e odela vo on-off i koja temperatura ti dostigne vo prostorot sto go zagrevas.