- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 7.124
- Поени од реакции
- 16.652
Така може, така и се прави.За кошулица и прашав, и на видеата сечат кошулица а не бетонски плочи и вака може дасе стави подно на веќе постоечка кошулица при реновирање што е супер.
Кај мене паркетот е за менување и при реновирање би ставил подно на овој начин. Врз плочата веќе има ставено стиропор и над тоа кошулица (претпоставувам 10цм) па паркет. Значи треба некој саглам дијамантски сателит-секач да направи канали од 2цм зацевките од подното ама да не ја направи сол кошулицата пошто таа е ронлива, цемент е не е бетон ко бетонска плоча.
Многу прецизно и чисто ги прават каналиве. Видеово е од пред 5год значи не е нешто ново.
![]()
Standard milling machine in cement screed.
See here our Standard floor heating milling machine 230v;The familiar and robust underfloor milling machine. Due to its robust design, the machine is suitab...youtu.be
Инаку ова е баш најобична машина за сечење бетон! Нека не те буни тоа цревото, тоа е само за собирање прашина. А дали е бетон или малтер, нејзе не и мења ништо… на 13-14000 обртаи работи, и сигурно нема да распука кошулицата од неа! Едино што камчињата мислам идат до пола цол максимум, а тебе ти треба еден цол ширина. Тоа е малце заебано… ама па можда и имаат такви камчиња кај нас(не знам).
У секој случај не е скапа операција да си платиш, да ти дојдат.
Е сега за озгора, ако примаш совет…
Никако дрво? (Не прашуј од кај знам
)Само плочки, ама го заборавив името треба да прашам како се викаше материјалот. На изглед и допир е како мермер, ама самата плочка е многу лесна и порозна… Специјално само за тоа се наменети, и идат во 1цм дебелина.
П.С.ако те интересира, ќе прашам.