Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Да гледам, ти нешто недогледуваш или несакаш да видиш....
Па не гледам, освен ако Злате не располага со МОСАД технологија која потсвесно ќе ме натера да отидам во Прилеп и да си купам клима од кај Чапкунот!?

Една слика стави човекот да се пофали дека се подновил…
@zlatko_ti412 со здравје да си ја служиш, па таму зимоска впечатоци, мерења, што како задоволен, не задоволен…

Турска ли е климата на Злате ?
и не бамбури многу
Стрелчо, кога баба ти ќе ти даде тапија од форумов, тогаш ќе кажуваш кој да бамбури, а кој не! Ја мака немав банери кога плаќавте тука, а сега уште помалку!
Цел пост за Амберот со 12(!!) слики ти е дивоградба!

А дали климата е мејд ин турки или не, во 2022 е најмалку релевантно! Па дури и цената не е претерана како за “марка”, кога гледаме дека кинески клими од 40 бона, 3.5ки на хартија 2.5ки во пракса, тропаат, чукаат, палат и гасат полошо од он-офка…!

Стрелчо, кога баба ти ќе ти даде тапија од форумов, тогаш ќе кажуваш кој да бамбури, а кој не! Ја мака немав банери кога плаќавте тука, а сега уште помалку!

А дали климата е мејд ин турки или не, во 2022 е најмалку релевантно! Па дури и цената не е претерана како за “марка”, кога гледаме дека кинески клими од 40 бона, 3.5ки на хартија 2.5ки во пракса, тропаат, чукаат, палат и гасат полошо од он-офка…!
Типична реакција од прилепско дилерче....уште ви фали реклама све за 99ден :)
Имотен лист за климата ли ти треба? Ако имаш за твојата клима што никој не ја видел
Автоматски споено мислење:

:pos::facepalm::vozbud:

Последно уредено:
Типична реакција од прилепско дилерче....уште ви фали реклама све за 99ден :)

Имотен лист за климата ли ти треба? Ако имаш за твојата клима што никој не ја видел

:pos::facepalm::vozbud:
Во твој стил да одговорам. Кинеските Грее клими не ги бива. Немам Грее клима, ама катастрофа е. Ниту си се греел, ладел со јапонска инвертер клима, а тропаш глупости на форумов. Вадиш за Даиконот кај мене некоја клима од лондонски пазар и ја споредуваш со некоја од Африка.
Незнам дали си експерт за Грее или за јапонец. 70% тука зборуваш за јапонски клими. Ти побарав еднаш совет за Грее конзола и немаше коментар. Зборот ми е не се прави глуп, кога си паметен.

Би купил и клима Made in North Korea, но дa работи во опсег од 200 до 1500 + w и да има точни и потврдени спецификации. Ако климата не модулира добро, тогаш не е за балканските зими и за станбени згради со солидна изолација.

Овде видов дека Tosot Muse работи подобро од Gree Muse. За мои потреби никогаш не би земал Gree Muse затоа што треба да се молам на Бога надворешната температура да биде -25 за да работи добро во мојот стан. И истата фабрика ги прави.

Каква е климата Амбер Nordic ако не ја спушти модулацијата под 600w и дува најмалку со , претпоставувам 50C? За какви потреби e тоа ? Само ако греете некои магацини или продавници,... големи простории каде што не е важно колку точно ќе работи, како ќе ја одржува температурата, колку точно. Калорифер има само полош COP, но е многу поевтин.

Како јапонските клими во тој опсег на цени функционираат совршено и на -25 и на +15? Fujitsu 12LTCA на пример... Тој може да работи и културно и силно во северна Канада, но и на Балканот, Медитеранот.. Секаде. Имав можност да видам 24h како функционира во 28м2 на надворешна температура од 5-6C. Ништо не е различно во споредба со мојот 9LMCE, кој е многу многу послаб и многу поевтин. Тоа е фантазија како функционира на мал простор.

Во мојот стан да купив 2 ком 12LTCA би работеле без проблеми со 5%-10%-15% капацитет и работеле би точно. Со многу многу мал капацитет.. Но, би фрлил пари затоа што би платил за нешто што не ми треба. А да купам 2 Амбера, веројатно ќе треба да ги држам прозорците и врата од терасата отворени 15/7 цела зима, затоа што не можат да го намалат капацитетот.

А Amber поскап 200e od LTCA, барем во Србија.

...
Незнам дали си експерт за Грее или за јапонец. 70% тука зборуваш за јапонски клими. Ти побарав еднаш совет за Грее конзола и немаше коментар. Зборот ми е не се прави глуп, кога си паметен.
Исто така, неколку пати искрено прашав за Gree, но не добив одговор. Скоро прашав како модулираат овие таканаречени нордиски модели, но повторно исто. Само некои полуинформации и дезинформации "на блиц" за Gree. Никаде го нема комплетниот тест како што го постави @zlatko_ti412 за феноменален ЛН. Претпоставувам дека не може да се рекламира поинаку, бидејќи колку е подлабока дискусијата, толку помалку има аргументи :)

Штета што целата перцепција на темата е ваква.

Последно уредено:
Ќе видиш ти едно друго чудо викано играње тетрис со дајлинско од Амберот... де да попуштиш.... де да намалиш (пошо сам тоа не знае во преодниве периоди)

Сум постирал да.... ќе постирам и од новите до година здрави живи само....

Знаеш ти убаво дека не сум ја од тие што на зима ги нема....
Климата е произведена во Турска, викаат таму бил најмодерниот 95% роботизиран погон на Мицубиши Електрик...
Башка тоа... од турска поефтини биле испораките за во ЕУ...
Ем овие од Мицубиши убаи попупсти даваат за плаќање во готово... а не како Грее грош да не симињаат!

Покажан е покажан компресорот.... истиот модел што го носи и LN25.... само во АP варијанта иди без филтри во внатрешна и со еднореден изменуваш во надворешна.... па кошта 300еур помалце.
Налет тоа... за во трпезарија ја зимав... грев ќе беше LN модел да мрсам со пареа од прасечко ;)

Барав исклучиво Мицу модел за од трпезарија да ја поткрепува LN35ката.
Ќе одев со уште поефтиниот HR35... ама за смешни 50-60 еур разлика беше овој иако 2.5ка е со дури подобри перформанси ем со вклучен wifi модул.

Башка тоа лани едни пријатели ја зедоа АP35ката и се презадоволни.
Не е лошо ко за мид-рејнџ модел.
Прегледај го приврзокот 330182 Прегледај го приврзокот 330181

Знае Злате дека уште еднa LN35 ќе беше најдобро ама да не претерваме сеа :P

Ова со "рекламава" не ти го спазив... еве екстра ќе ти одговорам дека на зимо ќе биди рекламата.
Ова сликчево денеска сметај го за најавна шпица :)
Ide leto, ke ima salcinja na popust, zemi si edna kutija i toa made in turkey…..hahaha

Повторно се зборува само за јапонски клими :). Претпоставувам дека продавачите на брендот, ако брендот вреди, треба да пишуваат за предностите и добрите карактеристики на нивните уреди, но маркетингот на Gree се базира само на плукање по другите.

Многу луѓе конкретно напишаа што не е добро во некои клими на Gree, и побараа помош, но не добија никаков конкретен одговор. Најчестиот одговор е дека не знаат како се работи со климата и плукање по други марки.

Најголемиот бисер бил "инструкција" за "eco mode" :). Еко режим што не ја мери температурата ? На уред од 500+e , во 21 век ? Инкубаторите за јајца и кокошки кои се 50 евра во home-made варијанти имаат точни мерења на температурата. :) Циркус...

Rekov da vidam ovde sto se pisuva i na elitemadzone.org za gree dali mozebi ostanav samo jas nezadovolen i ima sto da procitam nekoj skopljan4eto na elit bas parce go naprajle so glupostite za test modovite a 99% objavite se negativni i vo osnova so isti problemi kako i jas i kako sto napisal nekoj vo prevod podaleku od GREE.
Bitno toa deka skopljan4eto aka strelec isto kako i ovde koga ke se iznesat argumenti go snemuva nekoe vreme da se zaboraj muabetot i pak se pojavuva so gluposti i taka vo krug ama bar sega gledam nikoj ne go vrednuva poveke od nula ,pa i negovata druzina ...

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Ajde plackovci…..napred

Cisto za info, najprodavana klima na Gree e Amber Nordic, pozdrav od GREE No.1

Тоа воопшто не е точно. Viola е најпродаваниот модел, и климата беше одлична. Но, тогаш Daikin беше соработник :). Информации од прва рака

Тоа воопшто не е точно. Viola е најпродаваниот модел, и климата беше одлична. Но, тогаш Daikin беше соработник :). Информации од прва рака
Hahahaha, kako te neko j.be nisi ni svestan.
Vazno je da ti je lepo, uzivaj.

Па само ако тоа му го направиле на овој другар кој работи во Gree, на семинарот во една позната бања во Србија :)
Веќе не се знае кој кога .. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom