Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Вчера ја земаа надворешната единица, за да ја однесат во сервис. Може да било електрониката или компресорот. Фреонот не бил издишан. Климата е Gree Fairy.Za da duva toplo treba kompresorot da postiga povisok pritusok na freonot. Toa može da go pravi ako ima dovolno freon vo sistemot i preku pokačuvanje na brojot na vrteži.
I dvete pretpostavki ti se točni.
Ne navede model na klimata no i naeftinite imaat samodijagnostika preku kodovi na greški, istečen freon će ti reagira preku pipe senzorot na vn. izmenuvač koj ako e ispod nekoja granična T pali na displejot kod na greška za nedostatok na freon.
Obično freonot izdišuva kaj lošo napraveni spoevi na cevkite so izmejuvačite, proveri na holenderite dali ima masni fleki......
Inače dali kompresorot gi zgolemuva vrtežite stavi 30 C i najgolem izduv i slušaj nadvor dali ubrzuva kompresorot, ako ubrzuva i ne e istečen freonot togaš kompresorot nema poveće kompresija. Ako se e vo red MORA da porasne potrošuvačkata kako što raste pritisokot na freonot, normalno i temperaturata na vn. izmenuvač.
Edno e sigurno ako fali freon, a postoi ogromna možnost za ova, nikako nemoj da ja koristiš klimata, so premalku freon kompresorite se pregrevaat i za kratko vreme zaribuvaat kako motor na kola bez ladenje.
Moj sovet vednaš gasi i trk po poasalen serviser
Протокот не ти е точен, 426m3 е максимален проток што го дал производителот во спец....ама важи при најотворени перки-жалузини или како и да се викаат пластиките што го управуваат протокот, но сигурно не е 426m3 како што ти ги местиш наСе греете ли на топлово? Надвор позади надворешна единица вика 14С и 29% влажност.
Мицу LN си работи без гасење во 3 брзина со 426m3 проток.... потрошната варира од 200w до 400w - COPот од 7 до 8+ кога ќе спушти на 200w.
Прегледај го приврзокот 322142 Прегледај го приврзокот 322141 Прегледај го приврзокот 322143
Прегледај го приврзокот 322145
@Strelec jas mozam drugo da mu kazam na zlatko,so 200w batica daleku si od greejne...podesena 20° izduv kolku ?28~30°??za taa potrosuvacka za ladejne mozi da se diskutira....Протокот не ти е точен, 426m3 е максимален проток што го дал производителот во спец....ама важи при најотворени перки-жалузини или како и да се викаат пластиките што го управуваат протокот, но сигурно не е 426m3 како што ти ги местиш на
Прегледај го приврзокот 322441
пола клима затворени, плус тие додатните насочувачи кај LN од прозирна пластика дигнати да блокираат проток.
Прегледај го приврзокот 322442
Од 426м3 нема ништо овде, можда максимум од 300m3 или под тоа 250....онда и COPot ти е погрешен, okolu 4 mejbi какви осмици .
Има и втор момент, кога го блокираш протокот со подзатворање на отворите и температурата на издув се покачува зашто топлината ја враќа внатре кон мерачот што значи дупло манипулираш. Имај убава вечер![]()
Пишав покрај документарците за сериски убици, убиства и мистериите изгледано ми е се горе долуTed bundy tapes se isto ok
A ako se dodadat tuka rezultatite od dve godišno koristenje: natrupani naslagi na mrsnotii i nečostotii na perkite na turbinata i izmenuvačot, filterot poveće ne e propusten kako nov, ova ja pokačuva T na izduvot, a go namaluva protokot, za da seto ova na kraj rezultira so pogrešna presmetka. Sigurno deka nema da se dobivaat točni presmetki so stavanje na deklariraniot protok no ako ova ti pravi zadovolstvo vred, samo zimaj do so rezerva bidejći e epten proizvolno.Протокот не ти е точен, 426m3 е максимален проток што го дал производителот во спец....ама важи при најотворени перки-жалузини или како и да се викаат пластиките што го управуваат протокот, но сигурно не е 426m3 како што ти ги местиш на
пола клима затворени, плус тие додатните насочувачи кај LN од прозирна пластика дигнати да блокираат проток.
Од 426м3 нема ништо овде, можда максимум од 300m3 или под тоа 250....онда и COPot ти е погрешен, okolu 4 mejbi какви осмици .
Има и втор момент, кога го блокираш протокот со подзатворање на отворите и температурата на издув се покачува зашто топлината ја враќа внатре кон мерачот што значи дупло манипулираш и за темп на издув и за проток или крајно и за COP. Имај убава вечер![]()
Протокот не ти е точен, 426m3 е максимален проток што го дал производителот во спец....ама важи при најотворени перки-жалузини или како и да се викаат пластиките што го управуваат протокот, но сигурно не е 426m3 како што ти ги местиш на
Има и втор момент, кога го блокираш протокот со подзатворање на отворите и температурата на издув се покачува зашто топлината ја враќа внатре кон мерачот што значи дупло манипулираш и за темп на издув и за проток или крајно и за COP. Имај убава вечер![]()
Подесена 24 или 24.5 со тајмерот.... проток 3та или 4та (426м3 или 510м3)..... и издув 35-40С@Strelec jas mozam drugo da mu kazam na zlatko,so 200w batica daleku si od greejne...podesena 20° izduv kolku ?28~30°??za taa potrosuvacka za ladejne mozi da se diskutira....
A toj mozi i po 12 saati da snima i tuka da nese izrazuvam po prilepski so od dzumerko zborovite* da misli deka ni prodava topla voda....
Btw bidejki podolgo ne sum konstantno pp,ponedelnik ke vi ispratam edna slika da vidite kako e montirana edna tosiba...pa posle ke pomuabetime do togas se najdobro na site...
Ни се готви ни се пуши во просторијата.A ako se dodadat tuka rezultatite od dve godišno koristenje: natrupani naslagi na mrsnotii i nečostotii na perkite na turbinata i izmenuvačot, filterot poveće ne e propusten kako nov, ova ja pokačuva T na izduvot, a go namaluva protokot, za da seto ova na kraj rezultira so pogrešna presmetka. Sigurno deka nema da se dobivaat točni presmetki so stavanje na deklariraniot protok no ako ova ti pravi zadovolstvo vred, samo zimaj do so rezerva bidejći e epten proizvolno.
онда и COPot ти е погрешен, okolu 4 mejbi какви осмици .
Bogami ako videovo e od tvojava klima bidi siguren deka 50% e taman namalen protokot. Jas so klimi se gream točno 20 god. će se iznenadiš od kade i od kolku daleku može da povleče masnotii (10m ne e ništo) i da gi lepi na perkite od turbinata i izmenuvačot.Ни се готви ни се пуши во просторијата.
Филтрите се перат редовно 1-2 пати во месецот и верувам дека баш на филтрите протокот не им е намален ич пошо се обична пластична мрежа.
Е сеа во изменувачот има навлезено малку прашинка али не е толку страшно... добро не дека е како нова ама како што сте тргнале со Стрлчо вие 50% протокот и го намаливте после година ипол користење.
![]()