Појм неам искрено, ете го на улица во кутии големи сандуци, нит сум го видел, нит па ме интересира....Kakov tip na Broilo e novoto So dalecinska kontrola na citanje ili inkasator doaga da ja procita sostojbata na potroseni KW ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Појм неам искрено, ете го на улица во кутии големи сандуци, нит сум го видел, нит па ме интересира....Kakov tip na Broilo e novoto So dalecinska kontrola na citanje ili inkasator doaga da ja procita sostojbata na potroseni KW ?
Ako e nadvor vo kutija togas e so dalecinsko citanje nema potreba inkasator da go cita tuku od EVN od centrala go citaat sekoj mesec kolku KW imas potroseno.Појм неам искрено, ете го на улица во кутии големи сандуци, нит сум го видел, нит па ме интересира....
прави он-офф, над 10 степени да е надвор ама подолг период и баш сончево, при палење тера до 1kw и брзо се нормализира до 700@palpem уште да споделиш дали работи континуирано или парви он-офф циклуси кога вака не е -10 надвор?
Koga ke ja montiraat da baram li od monterite da stavat barem 3 metri bakarni cevi so krugovi pozadi nadvoresna i vakumiranje?A sto bi zemale za proverka, tvoite konzolni sto gi reklamiras kostaat 133.000 den nasprem konzolnata na Gree od 63.000..![]()
Bese 63k pa kratok period 49k i mislam bese namalena oti cistea zalihi od stariot freon, sega tie imat 32..квалитетно сте ја ОПНАЛЕ конзолнава од 49к на 63к
Do 3m ti e platena montazata, a bez vakumiranje ne ti ni vazi garancijata na koja ke stavis potpis deka bilo taka montirano, procitaj ja garancijata sve fino si pisuva vo nea i za dolzina na instalacija i za obavezno vakumiranje.Koga ke ja montiraat da baram li od monterite da stavat barem 3 metri bakarni cevi so krugovi pozadi nadvoresna i vakumiranje?
И јас размислувам за термо изолација пролетва.... во план сум за внатрешно обложување на надворешните ѕидови и плафоните со тервол и кнауф.Dali ima posebna tema za termo izolacija na forumov ili ovaa tema e za se i sesto?
Може, може и воопшто да не ставиш на јужна ако финансиите се куси.Dali moze na severniot dzid od kukata koj sto ne go pece sonce ama totalno nikogas da stavam 8cm stiropor na predna strana juzna koja ja pece sonce da stavam 5cm stiropor? Dali ke bide toa nekoj problem ili ne?
@palpem Можеш да споделиш и некое инфо за изолацијава?3цм стиродур на под, 5цм тервол на ѕидови, 15цм на таван
И без број на броило. Коса црта таму.Da prasam so smetkava nesto nejasno okolu toa stara sostojba i nova,ova e nov strujomer ?
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Чисто случајно пред НГ имав работа со градежна фирма што претежно работат фасади и кровови. Нормално дека "а ја чисто да прашам..." И фино-лепо уз муабет ми кажаа 19€/м2И јас размислувам за термо изолација пролетва.... во план сум за внатрешно обложување на надворешните ѕидови и плафоните со тервол и кнауф.
Прво мислев со оној мекиот/ролованиот тервол пошто ми рекоа комплет ќе отфрли само 5цм со тоа што ќе се потпритисне во кнауф профилот, ама потоа ме премислија за тврдопресуван 5цм тервол со вкупно отфрлање од 8цм.... значи сосе кнауф и глет финиш.
Може, може и воопшто да не ставиш на јужна ако финансиите се куси.
Ама разликата во дебелината на стиропорот би ти била испод 500еур за цела куќа... па стварно не вреди да штедиш на тоа.
Пред 2 години некаде кога прашував за кај мене, со 5ка стиропор ми дадоа понуда 7.5к еур а со 8ка стиропор 8к еур.... па така пропаднаа плановите за од надвор.
@palpem Можеш да споделиш и некое инфо за изолацијава?
Ова терволот од внатрешна страна ти е така? Од мекиот/ролованиот или тврдопресуваниот што оди во табли.
Овој советников во коментари е злато вреден! Сигурно занаетот го учел во Сетек!
Kako si zadovolen od ovie Tosot, ke gi biva li za vo 16m2 spalna?Некој да начекал некоја понуда/промоција за клима во мала соба (10м2). Цениве се отидени до небо...
Летово 3 клими Tosot Muse 12ки, ги земав по 18/19.000 сега се 26.000 истите.
Последнава соба ми остана...
Фала.
Kako si zadovolen od ovie Tosot, ke gi biva li za vo 16m2 spalna?