Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Garant e defekt i taka e pod garancija neka ja zamenat so nova klima a ne vaka od prvata godina da raboti klimata neka ja zamenat so nova sega nema T.S.T no ima Tosot Muse Eco ako treba ke ja doplatam razlikata vo cena pomegu T.S.T LOMO i Tosot Muse Eco NO sakam da se resi ovoj problem so klimata.
Sea koa ke ti bapnat nekoja so greaci ajajaja

Ama zs napishale "Beat the heat", a posle napishale "Fights the cold".... znachi ili se veli "Beat the heat, fight the cold" ili "Beats the heat, fights the cold." Mi bodit ochi, me nervirat sloganov, da go smenite, nelogichen e.
E67856EB-8272-42A8-9B8A-755AC960C2F0.jpeg

Едно прашање до Тајкуните..
Дали е возможно високо цидна клима да се постави како парапетна единица,ротирана во обратна насока..
:zloo:

Дали е возможно високо цидна клима да се постави како парапетна единица,ротирана во обратна насока..
Ротирана во обратна насока? ТОП ќе моеж еднаш неделно да и путаш DRY мод да ги испере филтрите, плус ќе мораш и да изџогираш под неа xD

Tehnicki mozit,ama zaboravi na ladenje,samo za greenje da ja upotrebis.

Дали кога климата прави дефрост нормално е внатрешната единица да престане со работа?

Дали кога климата прави дефрост нормално е внатрешната единица да престане со работа?
Taa treba da prestane da raboti,i voopsto da ne go vrti ventilatorot,zasto togas izmenuvacot na vnatresnata edinica se ladi,i dokolku i malce duva ke ti bide neprijatno.Uzivaj vo red e.(y)

Tehnicki mozit,ama zaboravi na ladenje,samo za greenje da ja upotrebis.
Ладење и не користам,а сеа кога би купувал само парапетна за голем простор оти во голем простор со голема висина морам климата да ја сетирам на поголема температура,моментално ми е на 25 степени а температурата на средина од просторијата26.9 и дури на оваа температура е комфорно и пријатно,онака е ладно оти се јавува голема разлика помеѓу таванот и подот,
А кога е поладно климата ја сетирам на 27 степени

Tesko nas...so evn . Ova zimo kako ke pomineme eden bog znae samo,sekoj den isklucuvajna/ispadi/problemi....
Sega samo trubat strujata odi samo nagore kaj nas 40€mwh a sega bila 100€mwh sto znaci ako preterame zimovo juni/juli2022 +25/30% i vo prevod davame.subvencii za klimi ama strujata ke ja pokacime za 3/4 god,50%
Toa se vika ti pika tolkav..ti vika abe vlakno e.!
Tocno samo ispadi vo mreza i koga ke se javis da kazes deka imas problem so strujata i go opisuvas problemot. Od tamu devojkata od toa Call centarot te prasuva . - A sega imate struja? A ubavo se objasnuva deka ima mnogu ispadi vo 24h i deka naponot varira od pod 200v do 250v koga ke dojde struja i e ptoblem za aparatite (im predizvikuva sok)

Како се мести клима автоматски да продолжи со работа откако повторно ќе дојде струја? Тошиба шораи еџ е климата.

Како се мести клима автоматски да продолжи со работа откако повторно ќе дојде струја? Тошиба шораи еџ е климата.
Klimata ako e vklucena na Greenje vo momentot koga ke smnema struja koga ke dojde struja klimata avtomacki prodolzuva so rabota

Toa e toj Auto Restart koj go imaat site inverteri duri i kaj nekoj modeli na on-off klimatizeri

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom