Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Japan vs Cajna 18btu vs 24 btuTuuu 82.000 namalenaod 9490... dva kredita da zemat familijarno
Amber12 Nordic, greska na Gree sto ja vodat kako 12ka so prosecni 4200 barem 16ka mozele da ja reklamiraat inaku e cista 18ka

Japan Suzumi 24 e ustvari 18.....18 nema ni twin, zatoa 24 nudis za 50m2 a se reklamira do 80m2 za naivni bozem 7kw....i tie 7kw na ladenje, za greenje so krstot napred i grealkata za sekoj slucaj cuvaj si jaJapan vs Cajna 18btu vs 24 btu![]()
Toshiba Suzumi 18 ima tvin 13cm3,a Toshiba Suzumi 24 ima 15cm3 zafatnina na Twin compresor,a za kvalitet i modulacija,stedlivost vopsto da ne zboruvame.Nema prostor za muabet.Japan 24 e ustvari 18.....18 nema ni twin, zatoa 24 nudis za 50m2 a se reklamira do 80m2 za naivni
Od ovie Toshiba e najdobra marka, ama bitno treba da izberes soodveten model za tvoite potrebi.Vivax, Gree, Tesla, Vox, Aux, Toshiba, Hisense, toa mi se nude nis Neptun,Setec,Riversoft dajte predlog od tie modeli koja e najdobra najizdrzliva i bi zagrevaka prosto do 55m2
Amber12 ima 12,3ccm3 kompresor i toa Zubadan dvostepen so dva EEV...cista 18ka i na -30Toshiba Suzumi 18 ima tvin 13cm3,a Toshiba Suzumi 24 ima 15cm3 zafatnina na Twin compresor,a za kvalitet i modulacija,stedlivost vopsto da ne zboruvame.Nema prostor za muabet.

Ja ke ti odgovoram....tocen e ERP dokumentot....4.2 na test -15 se bara za Pdesignh 5.Абе кај е @Alen123 да одговори која е појака на греење... Амбер12ка или Хансол12ка...
Пошо Стрелец како и минатио пат кога прашав за истово и сега пак почна да млати нешто со документацијата за ЕЕР од Мицубишито...
Еве ги уште еднаш сликите... многу назад останаа а Ален го нема цел ден и не стаса да одговори... па да го потсетам дека го чекам... да не заборавил...
Kinezot ne mi e vazen kolku dava ,mnogu povazno mi e kolku zema.I kvarcnata na rabota so tri greaci ima bivalentna na -7 dava 3kw ama i zema 3kw,taka za toa bivalentna ne znam,znam samo da citam Eurovent,a za Amber 12 eurvent njema,pa mozi dava ,ama i baaagi kako sto slusam i zema.Amber12 ima 12,3ccm3 kompresor i toa Zubadan dvostepen so dva EEV...cista 18ka i na -30
Suzumi na koja temperatura stanuva Bivalentna? -7![]()
Abe od kaj go uvezivte ova greenje i dogrevanje,i koja e definicijata za greenje a koja za dogrevanje.Hm!!!![]()
Daj Zlate mani me šuplje , vruće je..Шта се тиче @Alen123 ... или не знае да одговори, или не смее.... или двете
Хеј хеј.... сними ај баш да видиме?!?!
Еве јас мојата MitsuLN35 пред некој ден ја снимав на +33С после пладне.
Пресметката вика EER-от се движи од 4.5 кога трга појако со 250w до 8 кога модулира со ~100w
Прегледај го приврзокот 301367
Ален го нема цел ден

Како корисник на Vivax ребрендирана Gree инвертер го потврдувам овој пост.site korisnici na GREE se stopleni kakva i da e nadvoresnata temperatura, klimite imat seriozen izduv na temperatura i imas oset deka klimata gree a ne deka ladi
Au ovde nisto novo poslednive 6-7 meseci....cccc kako ne vi se stemni se od istite muabeti.....olku da si gi merevte koga ovoj zajko kukurajko ja isprodade drzavava ohoo imase br1 da bideme,ne gledate kolku e cenava..uste malce da prodolzi vaka .za.2-3god,luksuz ke bidi greejne/ladejne na inverter...ovie idioti za nekoja godina ke nacukaat 10/5denari kw/h

Nepostoi test na -15 za klimi deklarirani do -15 toa e laga, toa e test za TOL koj ne se izveduva po procedura kako testovite za PArtLoad A, B, C, D.
Za TOL test se gleda po tablicata deka nepostoi % kolku Kw treba da izvadi od Pdesignh nema procedura za takov test.
Za da izvedes test na -15 t.e test G treba klimata da e deklarirana deka ke rabotiu na poniski temperaturi od -20 sto znaci nieden Mitsu Toshiba Daikini deklarisani do -15 nemaat prosek izvaden po test procedura kako sto e vazi za klasicnite testovi do -7 i prosek na 3saata, za TOl <Tdesignh sto znaci ja reklamiras klimata do -15 sto e nadvor od Average zona koja e do -10, testot na TOL bi se izvel na -10....sijem ti ga gjuro deka bile testirani 3saati na -15 po procedura
U prevod AP LN ili Suzumi na -15 moze na 15min da dade kolku gi pisale i COP....na 3 saata deka e prosek malo morgen
Dokument od Eurovent koj go potvrduva istoto...za ovie od vecerno da naucat nesto
Identification: ECP-1 AC Revision 1 – 01/2021 (This version cancels and replaces any previous versions) Approbation date: 22/02/2021 Comes into effect from: 23/02/2021
Прегледај го приврзокот 301394
Прегледај го приврзокот 301393