- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.277
- Поени од реакции
- 3.028
Дали воопшто има поскапа јапонска клима со греачи на компресор ? Како тие скапите клими се снајдуваат на ниски температури, пониски од -15C ?
И зошто на тие без греачи се пишани дека греат до -15C кога ете фукнционираат и после -15C ? Претпоставувам дека капацитетот се намалува на тие ептен ниски температури, но за колку % ?
@zlatko_ti412 Злате, твојата поскапа Mitsubishi клима како се снајдува на тие ниски температури ?
Автоматски споено мислење:
Зошто се вади лулето, која е неговата функција ?
Изминатово зимо одлично се снајде.... имаше ниски температури и испод -15С ама траеа многу кратко.... само неколку дена по неколку часа наутро.
Често пати ја гледав со една педа снег врз надворешната, но од долна страна никогаш не видов ни малечко мразулче да остане.
Кај мене е монтирана на ѕид врз олук и под неа директно се наоѓа решетката од канализација каде што се влева олукот па при монтажата не го ни поставив лулето.
Башка тоа кај мене надорешната единица е монтирана на југо-запад и ако е сончево директно ја грее од кај 11 до кај 16часот.
Мицубиши седнале и го подесиле софтверот во нордик (HZ) верзиите каде што вградуваат defrost heater. Истиот го подесиле да се вклучува само додека трае дефростот и некои 3-5 (не сум сигурен колку беа) минути после дефростот.Prvo da definirame deka ovde se pravi muabet za greac na tacna ili za greac na kompresor ili za dvata?
Ured sto odrabotuva defrost kako sto treba ,odnosno topi mraz celosno do posleden santimetar na izmenuvacot nema problem so zamznuvanje na tacna do kaj -15tina .
A greaci smetam deka sekoja klima treba da ima i na kompresor i na tacna NO mislam deka nekoj treba da sedni i da podesi softver hardver i da bidi funcija po izbor na dalecinsko kako sto funcionira jonizatorot na primer ,ti treba uklucuvas ne ti treba gasis .
A e mnogu korisno da e fabricki vgradeno bidejki si vazi garancija a so stavanje po kupuvanje pagja garancija i sigurno ke te cini 1000ka a vaka vo kupuvanje mozi nema ni da platis greaci oti vo proizvodsvo gi cini 2$ i sablon montaza .
Sent from my SM-N975F using Tapatalk

зашто кога аргументите ке заиграат слаба одбрана имаш.