Kaj mene shoraito ima zuenje non stop pri mali brzini, a povremeno se javuva svirenjeto isto kako kaj tebe (edinstven nacin da go snema e gasi/pali nanovo). Od energija posleden odgovor bese deka ne mozat da slusnat nisto abnormalno kaj svirenjeto, lokalnite monteri vo prilep velea deka e od vibracii, napravika se sto mozea, iako jas celo vreme im velev deka zvukot e od motorot na turbinata. Samo vreme i pari izgubeni, nisto ne e smeneto.Тој звук на шораито се појавува повремено не е така нон стоп и можам да го прекинам тој звук ако променам брзина на фанот или покачам температура
или ако ја угасам и поново ја пуштам а даисеикаито има некој звук нон стоп и од ум ме вади
Sto se odnesuva do toa sto ne ti topli klimata, ako upotrebuvas autofan, da, ne topli, isto i kaj mene. Posle razgovor so serviser od energija mi rece deka nema sansi da se stoplam na autofan. Autofan e da stedi, a za toplenje temperatura da zadadam 3-4 stepeni nad posakuvanata i da pustam fan speed 4/5. Autofan pretpostavuvam e samo za mali prostorii od 10m2.
A za potrosuvacka, ne znam kaj mene kolku trosi, pretpostavuvam okolu 1800-1900 denari mesecno za da odrzuva temperatura 22-23C vo 26m2, dali e ekonomicno toa ili ne, ne znam, no i zavisi od izolacija i tn...