Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Деда Трајко боли га курац наместо да чува внуци тој си игра кур ташак со сите ама интересна теансформација си направил оној блокираниот Роберто :oleee:

Не заебавајте, прелош му е срспкиот за да мислиме дека е србин.
Па уште и никот, деда трајко :D хахахах така де, чика миле. :D
Сигурно е блокиран член па ајде наместо МКД ќе се пишува српски. Но мене не ми пречи, напротив.

Се поттикна убава дискусија и тоа допринесе Стрелец да објаснува околу равенките и слично што е пост кој треба да оди во букмаркс.
Такви корисни постови има се' помалку и помалку. Затоа и го почитувам човекот, има знаење.

Останатото дневно препукување кинез вс јапонец не го ни перцепирам т.е. не е значајно од едноставна причина, скоро секоја клима во добро изолиран простор ќе даде резултати.

Да не биде само боокмарк, секој што разбира Ексел може сам да си направи ексел таблица за да пресмета капацитет, T2 или COP
EX.jpg
Само 3 Формули има во Екселот ставени во 3 келии (cells) на позиции H5, B5 i E10.
Formulite se slednive:
H5: ="T2="&ROUND(I3+(H3*3600)/(E3*G3);2)&" °C"
B5: ="Q="&ROUND((E3*B3*(C3-D3)/3600);2)&" Kw"
E10: =(ROUND((E3*B3*(C3-D3)/3600);2)*1000)/E9
Се извинувам ако ви го реметам муабетот за згодни невести, богати миражџики коња вране по ливаде разигране сат са златним ланцем и салаше

Последно уредено:
Деда Трајко боли га курац наместо да чува внуци тој си игра кур ташак со сите ама интересна теансформација си направил оној блокираниот Роберто :oleee:
Не е моѓуче да е Роберто оти тој незнаеше ни фонтот да си го намести...
Јас и трол ќе поднесам,ама три различни фонтови од кои најмалиот 20-ка во еден пост не! :D

Да не биде само боокмарк, секој што разбира Ексел може сам да си направи ексел таблица за да пресмета капацитет, T2 или COP
Прегледај го приврзокот 287387
Само 3 Формули има во Екселот ставени во 3 келии (cells) на позиции H5, B5 i E10.
Formulite se slednive:
H5: ="T2="&ROUND(I3+(H3*3600)/(E3*G3);2)&" °C"
B5: ="Q="&ROUND((E3*B3*(C3-D3)/3600);2)&" Kw"
E10: =(ROUND((E3*B3*(C3-D3)/3600);2)*1000)/E9
Благодарам за дополнителното објаснување.
И сам знаеш дека никогаш на оваа тема не сум се впуштил во дискусија дали е подобро кинеско или јапонско од причина што сметам дека секој треба да си одлучи првенствено од длабочината на својот џеб, а потоа од потребите на просторот - едно со друго е некако поврзано ова.

Ценам кога некој што има знаење одвојува време.
Тоа го мислам за тебе, за златко и за мн други членови тука кои иако немаат можеби толку знаење се желни да споделуваат корисничко искуство во однос на тоа како си поминуваат со загревањето на просторот.

Искрено, криво ми е кога има препукувања едни со други но забележувам дека оваа е една од ретките теми на форумот во која иако знае да излиста страници и страници со препукувања сепак да даде квалитетни информации од прва рака и во однос на корисничко искуство и во однос на постручниот дел како ова што го постираш ти.

Како лаик кога тргнав во читањето на страниците сега барем имам некое оформено мислење околу греењето воопшто и што и како треба да правам за да постигнам економичност. Тоа е благодарение на темата и на членовите тука.

Поздрав дечки и помалку контрирање во однос на кинеско вс јапонско, повеќе вакви постови и ќе биде супер. Имаме одлична клима и зимите кои беа долги и студени се заменети со поблаги што во голема мера го олеснува начинот на греење со инвертерите.

Снимав и јас тие денови, кога во СК наводно било -15С.... во Прилеп не слезе испод -11С бар не според мојот термометар со надворешна сонда.
Временските прогнози покажуваа и до -18С дека ќе падни ама никогаш не се спушти до толку ниско.
Шо сум снимил споделив и тука, али можиш пак да си видиш кај мене на youtube каналот.

За сметките ако во Февруари ти имаше 3000 денари сметка, овој месец кај тебе очекуваме максимим 1500 денари сметка со вклучени двете Амберки, не пошто се економични и надвор нема минусни температури, туку пошто ти работат он-офф, појќе офф неголи он ;)
Модулација, здравје вгодина ако падни пак -15 :P
Nema kaj mene kako kaj tebe NAVODNO kaj mene e tocno si ima i na klipovite od accuwheater za takvi kako tebe sto navodno grejat odeleni 3 4 sobi so kvadratura od 60 70m2 so edna 3ipolka, e taka ti se grees navodno. odi kaj brat ti gore proveri dali mu moduliraat mene mi rabotat ispod 600w a poveke od 500w

Сте купиле ли во последно време од некаде Мерач на електрична енергија? Има ли негде? По сајтови им стои ама на залиха изгледа како да немаат никаде?
За AliExpres знам, прашувам тука во МК.

Ќе има live action powerpuff girls.....немам појма ова како ќе биде изведено и дали под ова претпоставуваат нешто како Соник каде женскиве ќе бидат анимирани, а другите луѓе не?

Прегледај го приврзокот 287348

И нормално, ако се прашувавте дали личноста најдесно е жена или не одговорот е едноставен.

Отидете на Википедија и видете.

..ама нема Википедија така да place your bets додека не се создаде Википедијата (или додека јас не дознаам подобро да гуглам...најверојатно?)
Iskreno ja sum poveke iznenadena sho crvenokosata Blossom ne e crnkinja.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom