Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво, дали некој знае како да ја поврзам климата hisense 3.5 со wi fi? Видео, упатство било што. Ви благодарам

Thunder_Force_2021_movie_poster.jpg

:facepalm: Господе смилувај се на нас - грешните.

Gi prevrtuvas rabotite
Na 100-120w dava 600w toplina .So ima vrska dali e 24 ili na 26strpeni namestena.Vnesuva vo prostorijata 600w toplina i toa e koga e nadvor 10-15stepeni. Koga e 0 i pod 0 strpeni neduva so 100w potrosuvacka.

Eve primer na @filipinec toshibata
Na +7 moze da spusti na 150w i 900w toplina
Da, ali ta Toshiba ima 30+ C na izduvu kada radi na toj snazi, a ne na 20+ kao Hansol :). Razmena vazduha u slucaju Hansola , tada kada duva 22C u mode heat, za trazenu 24C, ide u kontra smeru, tj hladjenju prostorije. Znaci tih 600w koje ti spominjes se na 120w kod Hansola koriste se za smanjivanje sobne temperature :) (a 600w su 600w, predati prostoriji, mogu da budu i toplina i hladovina). Jednostavno Hansol uspe da u modu grejanja ohladi unutrasnji izmenjivac cak i ispod sobne temperature, pa duva 22C. Ko ga tako isprogramira, svaka mu cast.
Smatra se da je neka donja prihvatljiva granica za temp izduva u heat modu oko 30-33C. Ako ide ispod toga uredjaj mora da se ugasi. Kvalitetniji i skuplji imaju nizi taj donji opseg, nize spustaju kapacitet, lakse se prilagode i vecim i manjim prostorima, ali opet mora da se zna sta je heat mod, a sta recimo auto mod. Ne moze u heat modu da temp un.izmenjivaca bude ni priblizna sobnoj temp, a kamoli niza. To onda nije grejanje-nego hladjenje.

Pitao sam pobreta da li je siguran da mu u tim trenucima radi kompresor, kaze da radi sigurno. Znaci mode heat, fan auto, zadata 24, napolju 5, senzor unutrasnje 26, sobna 25, potrosnja 100w, temp izduva 22. I to tako potraje 10 tak min. Vanpametno.

Recimo pipnes radijator on hladan 22 C, a unutra 25 C. Stim sto kod klasicnog radijatora, on bar tih 22C ne duva u onih 25C :)

Последно уредено:
Da, ali ta Toshiba ima 30+ C na izduvu kada radi na toj snazi, a ne na 20+ kao Hansol :). Razmena vazduha u slucaju Hansola , tada kada duva 22C u mode heat, za trazenu 24C, ide u kontra smeru, tj hladjenju prostorije. Znaci tih 600w koje ti spominjes se na 120w kod Hansola koriste se za smanjivanje sobne temperature :) (a 600w su 600w, predati prostoriji, mogu da budu i toplina i hladovina). Jednostavno Hansol uspe da u modu grejanja ohladi unutrasnji izmenjivac cak i ispod sobne temperature, pa duva 22C. Ko ga tako isprogramira, svaka mu cast.
Smatra se da je neka donja prihvatljiva granica za temp izduva u heat modu oko 30-33C. Posle toga uredjaj mora da se ugasi. Kvalitetniji i skuplji imaju nizi taj donji opseg, nize spustaju kapacitet, ali opet mora da se zna sta je heat mod, a sta recimo auto mod. Ne moze u heat modu da temp un.izmenjivaca bude ni priblizna sobnoj temp, a kamoli niza. To onda nije grejanje-nego hladjenje.

Pitao sam pobreta da li je siguran da mu u tim trenucima radi kompresor, kaze da radi sigurno. Znaci mode heat, fan auto, zadata 24, napolju 5, senzor unutrasnje 26, sobna 25, potrosnja 100w, temp izduva 22. I to tako potraje 10 tak min. Vanpametno.

Recimo pipnes radijator on hladan 22 C, a unutra 25 C. Stim sto kod klasicnog radijatora, on bar tih 22C ne duva u onih 25C :)
Deda, aj ne tupi.... ni gi otece veke....
Zetot necinel, glup bil sto svercuval klimi od Srbija..... prijatelot mu kazal na kolku stepeni duval Hansol....
Ne glumi glupi Avgust tuka... jasno e zosto se vkluci... odi na it forum i glumi ludilo kontra Gree.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
E moj sinko,
Sve je ovo nazalost tacno.
Nikakve veze nema da li je Gree ili neki drugi brend.

Nego, imas li neki argument da ovo nije tacno ? Da posavetujem prijatelja, mozda ne zna da koristi klimu koju je platio skoro 1000e u Srbiji ?
Автоматски споено мислење:

Ako hoces mogu da ti i kazem gde je njihov zajeb, tj sta nisu od Daikina mogli 2016 da dobiju, ali je to sada druga problematika :)

Последно уредено:
Da, ali ta Toshiba ima 30+ C na izduvu kada radi na toj snazi, a ne na 20+ kao Hansol :)

E moj sinko,

Nego, imas li neki argument da ovo nije tacno ? Da posavetujem prijatelja, mozda ne zna da koristi klimu koju je platio skoro 1000e u Srbiji ?
Ne duva sa 30C vec sa 23,6C i duva u najacoj fan brzini da bi radila 900/150 par sekundi;) to nije prosek.... a sad ti pokazi argumente da ta Toshiba od 1100eura duva sa 30C kad trosi 150w (prvo je nemas) pa cu ja da ti vratim ;)

Последно уредено:
E moj sinko,

Ako hoces mogu da ti i kazem gde je njihov zajeb, tj sta nisu od Daikina mogli 2016 da dobiju, ali je to sada druga problematika :)
:tapp:

@filipinec Daj podatak za tvoju Toshibu kada je na 150w, kolika je T izduva ? Posto je ti imas
Mozda sam ja stvarno lupio :)
Edit...Nijedna Toshiba ne radi ispod 30C, gasi se

Последно уредено:
@filipinec Daj podatak za tvoju Toshibu kada je na 150w, kolika je T izduva ? Posto je ti imas
Mozda sam ja stvarno lupio
Jas kaj mene poradi sto e pogolema prostorijata 40 m2 ne mozi da mi spusti 150w,zatoa sto na okolu 7c nadvor mene mi vleci okolu 370w,i ja imam mereno na termometer togas mi dava okolu 38-40c izduv,so moja procenka na okolu 3 brzina,zatoa sto najcesto ja rabotam auto mod.
J imam vooceno deka na okolu 13-15c,nadvoresna spusta okolu 170w ,i izmereno temperatura okolu 32-35c.na imput,isto so auto mod,vo brzini ne ja rabotam,ima prekrasen auto fan.

Mozda sam ja stvarno lupio :)
Edit...Nijedna Toshiba ne radi ispod 30C, gasi se
eveti servisno za obrtaite na auto mod stranica 32

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom