Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Pozdrav do clenovite na forumov. Mi treba sovet za inverter klima isklucivo za greenje na 40m2 prostorija. Toa sto baram e da moze komotno da zgree da napravi 25 stepeni sobna temperatura bez problem koga nadvoresnata bi bila -15. Vaka na hartija kako sto citav do sega 5.5kw treba da mi vrsi rabota, 7kw ne znam zosto ne se preporacuvaat sto e problemot so predimenzionirate? Sakam da znam koja bi mi ja preporacale klima sto efektivno ke gree i koga temperaturite ke padnat na -15 ili -20, ako imate nekoi konkretni modeli za primer da mi gi kazete, pratete i linkovi i normalno da se energetski efikasni.

Pozdrav do clenovite na forumov. Mi treba sovet za inverter klima isklucivo za greenje na 40m2 prostorija. Toa sto baram e da moze komotno da zgree da napravi 25 stepeni sobna temperatura bez problem koga nadvoresnata bi bila -15. Vaka na hartija kako sto citav do sega 5.5kw treba da mi vrsi rabota, 7kw ne znam zosto ne se preporacuvaat sto e problemot so predimenzionirate? Sakam da znam koja bi mi ja preporacale klima sto efektivno ke gree i koga temperaturite ke padnat na -15 ili -20, ako imate nekoi konkretni modeli za primer da mi gi kazete, pratete i linkovi i normalno da se energetski efikasni.

За да имаш 25 степени на -15 треба да имаш добро изолиран простор. Инаку и од 150000 денари клима да купиш нема да те загрее.

Do ovaa serija r410 16kite bea twin i pojaki sega vrp na r32 single rotari i poslabi se.
Mozi se poslabi na papiru,za da dobijat povisok SKOP ama mozat da povlecat koga treba i preku 1500w.Poefikasen freon koristat za 7-8%,so kompenzacijata so ja imaat za pomala zafatnina ha kompresorot,i ke zgolemat 5% na kompresorot vo obrtaite i tuka ke dojdi priblizno.Tvinot igra uloga samo okolu Bucavata.I Daikin redko koristi tvin modeli pa e super proizvoditel.Gledas kaj Mitsibushi LN salb kompresor -poefikasen freon,pogolemi obrtai,cepi bratot.Nova tehnologija,odime ponapred,a za kvalitetot vremeto ke pokaze.
Ama sepak kolku tolku ima Japonski nadzor,um,i kakov takov kontrola na kvalitet, so poevtina rabona sila.A kinskite imaat,kineski nadzor,um i kvalitet,ama jas i kineskite si gi sakam i cenam.Kolku pari tolku muzika.Lada vs Tojota.
Ajde najdi mi ti kineska klima so ima kmpresor kako so go koristi Toshiba vo neizinite modeli,a Daiseikai,Suzumi,Shorai,i isti takov da koristi i nekoja kineska klima.
Nema da najdis,ili ako naidis i toj model kinez ke bide skap,ama pak ke mi fali mozok,sovtver,algoritam,AC-DC pretvarac so mala efikasnost i drugo.Kolku pari tolku muzika.

Mozi se poslabi na papiru,za da dobijat povisok SKOP ama mozat da povlecat koga treba i preku 1500w.Poefikasen freon koristat za 7-8%,so kompenzacijata so ja imaat za pomala zafatnina ha kompresorot,i ke zgolemat 5% na kompresorot vo obrtaite i tuka ke dojdi priblizno.Tvinot igra uloga samo okolu Bucavata.I Daikin redko koristi tvin modeli pa e super proizvoditel.Gledas kaj Mitsibushi LN salb kompresor -poefikasen freon,pogolemi obrtai,cepi bratot.Nova tehnologija,odime ponapred,a za kvalitetot vremeto ke pokaze.
Ama sepak kolku tolku ima Japonski nadzor,um,i kakov takov kontrola na kvalitet, so poevtina rabona sila.A kinskite imaat,kineski nadzor,um i kvalitet,ama jas i kineskite si gi sakam i cenam.Kolku pari tolku muzika.Lada vs Tojota.
Ajde najdi mi ti kineska klima so ima kmpresor kako so go koristi Toshiba vo neizinite modeli,a Daiseikai,Suzumi,Shorai,i isti takov da koristi i nekoja kineska klima.
Nema da najdis,ili ako naidis i toj model kinez ke bide skap,ama pak ke mi fali mozok,sovtver,algoritam,AC-DC pretvarac so mala efikasnost i drugo.Kolku pari tolku muzika.
Daikin koristi drug tip na komresor swing.
Ima edna kineska klima sto koristi toshiba kompresor.
A kaj LN do -15 e stedeno vo odnos na FH. Primer e LN25. A za toa deka pooptereten komptesor kako kaj LN35 ke tera poveke od neoptereten kako kaj FH35 ke vidime. Ako bese taka zosto toahiba daisikai 9 3.5 kata ima tolku golem kompresor 15cm3. - zosto tie ne go namalija kompresorot. Ili zosto mitsu kaj 18kite ne pocna da stava pomali po zafatnina kompresori.ako tehnologijata otide napred.
Kaj LN35 e staven kompresor kolku sto e potreben ni pojak ni poslab. Kaj FH 35 ima visak neiskoristen.
Primer Fh 25 do -15 dava 2.5kw na -15
Ama Fh 25 do -25 ima pik od 4kw na -15 so potrosuvacka od 1.6kw. Ami da go otklucat toj kompresor da trga kako 18ka preku 2÷2.5kw kolku ke dava?
fh_kayra1_0.jpg
Primer drug na stedenje e mitsu heavi kaj modelot ZS50kata
Na r410 imase twin
Sega na r32 single i pomal po zafatnina.-cista 4.5ka
Po eurovent osetno e poslab noviot model.Ama Dobro e sto servisni postojat.

Зошто?

Ѕидот бе, ем полупразен, ем си го фарбал депресивно... зашто...
Лаже кадарот бабан, не е полупразен, ај после ќе видиш, ќе ви ја покажам собата ебаве хејтерите.
Кај глеаш депресија у жолта боја бе, чуден човек цццц
Престани. Значи, престани
Нејќеш пегави џинџери а?
Не знаеш што е секси прике мој.

Daikin koristi drug tip na komresor swing.
Ima edna kineska klima sto koristi toshiba kompresor.
A kaj LN do -15 e stedeno vo odnos na FH. Primer e LN25. A za toa deka pooptereten komptesor kako kaj LN35 ke tera poveke od neoptereten kako kaj FH35 ke vidime. Ako bese taka zosto toahiba daisikai 9 3.5 kata ima tolku golem kompresor 15cm3. - zosto tie ne go namalija kompresorot. Ili zosto mitsu kaj 18kite ne pocna da stava pomali po zafatnina kompresori.ako tehnologijata otide napred.
Kaj LN35 e staven kompresor kolku sto e potreben ni pojak ni poslab. Kaj FH 35 ima visak neiskoristen.
Primer Fh 25 do -15 dava 2.5kw na -15
Ama Fh 25 do -25 ima pik od 4kw na -15 so potrosuvacka od 1.6kw. Ami da go otklucat toj kompresor da trga kako 18ka preku 2÷2.5kw kolku ke dava?
Прегледај го приврзокот 286500
Primer drug na stedenje e mitsu heavi kaj modelot ZS50kata
Na r410 imase twin
Sega na r32 single i pomal po zafatnina.-cista 4.5ka
Po eurovent osetno e poslab noviot model.Ama Dobro e sto servisni postojat.
Eurovent ne e merilo za mokra na kompresorot.
I mojata klima na eurovent dava 3,4kw na - 7 , i e softverski ogranicena za da efektivno go pomini testot.
Ama voociv deka mozi i poveke da dade,i da vleci i po 1800-1900w na -13 ,pa spustase na okolu 1650.
Japonecot ima dobra elektronika i kako saka mozi da igra i prilagodi softvrot.
I tvojata da Toshiba 16 da ne e zagusena vo 15m2,i na ladno vreme na -13 ke vleci 1500w,ako mu go dozvolis toa i ako ima potreba.
I Zlate sga da ja aktivira LN nema da mu drzi 1900w,intelegencija e vo prasanje.
Sto se odnesuva do starite kompresori,samite proizvoditeli gi otklucuvaat prema potrebata.
Za da go otkluci treba i drugi elektronski elementi,ne e samo otklucigo.
Treba i drug AC-DC konvektor da stavi,dugi tranzistori(coperi kako so gi veli Zlate) se si ima ivverterot ne e obicna on-of klima.

За да имаш 25 степени на -15 треба да имаш добро изолиран простор. Инаку и од 150000 денари клима да купиш нема да те загрее.
Relativno dobro e izoliran prostorot, kukja e nadvoresna fasada stiropor 7cm, prozori duplo staklo drvena ramka od 1992 ok se, e sega toa sto ima podrum dole ke go resam letovo ke stavam stiropor i tamu. Me interesira koi modeli vie gi znaete kako najdobri za greenje

Relativno dobro e izoliran prostorot, kukja e nadvoresna fasada stiropor 7cm, prozori duplo staklo drvena ramka od 1992 ok se, e sega toa sto ima podrum dole ke go resam letovo ke stavam stiropor i tamu. Me interesira koi modeli vie gi znaete kako najdobri za greenje
Да оптимизираш греење за -15ц кај нас ти се џабе фрлени пари,а и комфор на повисоки температури. Доволно е клима(ите) да загрева до кај минус 5-6ц ,а испод тоа да догреваш со панелки,греалки! Тоа ти се 2 или три ноќи во годината,една недела преку сила на 10 години! Размисли добро дали сакаш да фрлиш 500-1000€ повеќе во старт за тоа?! Оти за тие барања една клима не постои,барем две ќе ти требаат(сепак е куќа да не се лажеме).

Za da zagrees prostor vo kuka od 40m2 na na postojani-20c a da ti topli 25c.ke imas gubitoci od 5-6 kw .Treba premnogu da go predimenzioniras uredot,a so toa ke izgubis na komforot.Treba da stavis nekoja prejaka 24 btu,i prasanje dali i taa ima moznost da dade na -20c, 5-6KW toplina.
Jas bi odel so 24BTU,a razlikata na ekstremno niski temperaturi bi dogreval.
Vo izborot imas razni modeli vo zavisnost od toa na kolku ti e bugetot.

@Sv B што се смееш? Или веќе му направивте "нопоновлива понуда додека уште има на залиха" од Амберот што ќе го грее до -30ц?
Јадни тие што совет ќе побараат тука...

Za da zagrees prostor vo kuka od 40m2 na na postojani-20c a da ti topli 25c.ke imas gubitoci od 5-6 kw .Treba premnogu da go predimenzioniras uredot,a so toa ke izgubis na komforot.Treba da stavis nekoja prejaka 24 btu,i prasanje dali i taa ima moznost da dade na -20c, 5-6KW toplina.
Jas bi odel so 24BTU,a razlikata na ekstremno niski temperaturi bi dogreval.
Vo izborot imas razni modeli vo zavisnost od toa na kolku ti e bugetot.
E sega koga sme kaj ovie so 24 btu gledav edna Carrier 24 infinity ultimate taka nesto mislam deka imaat od Toshiba kompresor, dobri li se tie?
Автоматски споено мислење:

@Sv B што се смееш? Или веќе му направивте "нопоновлива понуда додека уште има на залиха" од Амберот што ќе го грее до -30ц?
Јадни тие што совет ќе побараат тука...
Site prodavaci na klimi tuka a? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom