Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ti ko Klime pocna rodnini komsiki zadovoleniNe ja ima moj eptem blizok rodnina svoe sne,i ja znam kako disi,bas istata,ima i 13 btu,i 16btu.
Na povisoki temperaturi 13btu vlece 2050w,a 16btu vlece 2250 i notmalno posle se sniruva i povlekuva nazad.
I mojata povlekuva 2250 i se vrak nazat,ne znaci deka treba non stop da drzi 2250w.
AAA... te mrzi,oti ke vidis iznenaduvacki rezultat.Ме мрзи да рачунам зошто од авион се гледа вистината.Ај сега кажи кога климата ќе има издув од барем 55ц.
Ќе речеш многу е изладена просторијата и треба помошна греалка да повлече 55ц
Ако е просторијата 24-25ц.ќе речеш климите на таа температура штедат,односно не се предвидени да загреваат повеќе од 24-25ц.
и пак ќе најдеш оправдување зошто на издув нема да даде 55ц.Тогаш барем да не ги лажеме луѓево со прикаски за врвни
јапонски марки.
A so treba ,da ne treba selfi da pram,ajde ti presmetaj,delta T 25c so 750m/3 izdufTi ko Klime pocna rodnini komsiki zadovoleni
Znaci vaka, jas imam 13ka i toplam 40tina kv so visina poveke od 2.8m toa nekade idi priblizno 110tina kubici, nema problem da odrzuva temperatura voopsto, defrosti retki, izolacija nemam top, da recam sredno, nakaj poslaba. Sepak, nema izduv kako mitsuto kaj zlatko, dokolku bi povlekla 2kv i temperaturata na izduv bi odela pravoproporcionalno sho ne e vozmozno, sepak bi bil izduvot do kaj 52stepeni.Ne ja ima moj eptem blizok rodnina svoe sne,i ja znam kako disi,bas istata,ima i 13 btu,i 16btu.
Na povisoki temperaturi 13btu vlece 2050w,a 16btu vlece 2250 i notmalno posle se sniruva i povlekuva nazad.
I mojata povlekuva 2250 i se vrak nazat,ne znaci deka treba non stop da drzi 2250w.
Sekako deka moze, i ke gree i 120m2 ama zavisi od prostorot i uslovite i kade e montirana. Znam deka ti e toa tesko svatlivo so galickite ama ke svatis nekoj den koga ke ti se smali marzata i ke baras inverter ured a ne on/off klimice.@Lithium002 ke ti kaze OK e moze i 100m2 da tera
abe cela familija ima toshibi i znam kako disatZnaci vaka, jas imam 13ka i toplam 40tina kv so visina poveke od 2.8m toa nekade idi priblizno 110tina kubici, nema problem da odrzuva temperatura voopsto, defrosti retki, izolacija nemam top, da recam sredno, nakaj poslaba. Sepak, nema izduv kako mitsuto kaj zlatko, dokolku bi povlekla 2kv i temperaturata na izduv bi odela pravoproporcionalno sho ne e vozmozno, sepak bi bil izduvot do kaj 52stepeni.
AAA... te mrzi,oti ke vidis iznenaduvacki rezultat.
Автоматски споено мислење:
Па ако веќе инсистираш еве го неговиот прв пост каде вели -4 надвор. собна 21ц.Zdravo!
Aj da ve prasam za mislenje za klimava da ne ispadni deka baram preku leb pogaca.
Me interesira vase mislene dali na klimava ova i e maksimumot ili treba da moze i povece.
Jas mislam deka nesto ne e vo red so klimava ama od Energija me ubeduvaat deka ako ne svetele sijalicki za alarm
klimata si e vo red. Videoto e snimano na -4 nadvoresna i 21 sobna tenperatura.
Postavena na 26 raboti so 42.5 a posle ja postaviv na 30 na daljinsko i pokaci samo eden stepen na izduv.
Od 1650v.ne vlece povece struja Se raboti za SUPER DAISEIKAI 9 RAS-13PKVPG
![]()
Watch 20210214_132721_x264_001 | Streamable
Watch "20210214_132721_x264_001" on Streamable.streamable.com
Sakas da kazes deka za 7.30 saata ne krenala ni +2-3 stepeni i koga ja namali na 22 povtorno, si prodolzi so standardnite 1250w? E toj COP e sramen druzePoso Zlate zaspal u zimski son i go nema da se javi ....vcera snimiv edno video od mojot AmberNordic12
Videoto koj kako ke go tolkuva negov problem....bitno e deka GoldenBoy aka Zlate nemoze da snimi vaka dolgo video bez defrosti i so vakov Input. Poslednoto video mu bese vo traenje od 10min i koga pocna da zaladuva go snema nit videa nit dijagrami.
Oppis na videoto:
Posle defrostot vo yraenje od 10min od 8:30 do 8:40 zadadena e na 22c....posto bese nedela(eftina tarifa) vo 12h ja lupnav na 30C i 7 saata do 19:30 si vlecese konstantno 2kw so izduv od 55c, vo 19:30 e namalena povtroano na 22S i inputot e prosek 1200w ..
Razlikata vo Nordikot so 2-stage kompresor e ocigledna, Nordicot so saati moze da raboti so izduv 55C (ako vi e potrebno) ama japancive nemozat da izvadat 55C i so kamshik da gi mavas a kostaat duplo
Ete sega dali klimata e defek,ako vad na znaci so delta t 22c vadi na -4c nad okolu 4,5kw dali e defek klimata?Па ако веќе инсистираш еве го неговиот прв пост каде вели -4 надвор. собна 21ц.
Мојата математика вели 4.45кв. со слаби 2.7 цоп што е многу слаб резултат за клима од 79000 илјадарчиња
A sto vika Eurovent kolku krenala tvojata kaj tebe doma u sabotata?Sakas da kazes deka za 7.30 saata ne krenala ni +2-3 stepeni i koga ja namali na 22 povtorno, si prodolzi so standardnite 1250w? E toj COP e sramen druze
Ete sega dali klimata e defek,ako vad na znaci so delta t 22c vadi na -4c nad okolu 4,5kw dali e defek klimata?
E pa kako nosite zaklucok deka ne greela.E pa sega ova e brz test,ako se smiri klimata ke si go pdobri i COP,ne znaci deka e 2,7 mozi 3,2,mozi delta T e 25 pa ke go kreni COP,vazno deka klimata e ispravna,a ne samo da se zboralo .
Prvin skokate pa setnem velite OP
Ostaja mojata kolku krenala, toa ne e mnogu vazno vo moevo prasanje. Sepak da si kazam. Na segasnive -12 da ja pustam na najjako kako sto ti si go napravil, so 1600w input ke kreni sigurno 1.5-2 stepeni za eden cas. Eve da recime ke kreni samo 1 stepen. Kolku si dobil ti e biten momentot. I kade e mizerniot COP kako sto nekoj rece?A sto vika Eurovent kolku krenala tvojata kaj tebe doma u sabotata?
Taman za u Pazarna ti ide postov sose sertifikatite, pa objasnuvaj im tamu Eurovent hahahaSekako deka moze, i ke gree i 120m2 ama zavisi od prostorot i uslovite i kade e montirana. Znam deka ti e toa tesko svatlivo so galickite ama ke svatis nekoj den koga ke ti se smali marzata i ke baras inverter ured a ne on/off klimice.