Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Mozebi ke se seti nekoj od clenovite imam gree amber 3.5kw prva sezona ja koristam. Na pocetokot reportirav cesti defrosti na temperatura okolu -1 , -2, -3.
Megutoa na pogolemi minusni temperaturi zaprimetiv deka ne pravi defrost. Vecerva ja zaprimetiv (-10 nadvoresna temp I vrne intenzivno sneg) celata nadvoresna edinica bese zamrznata a nemase problem si greese normalno no ne vleguvase vo mod na defrost pa morav da ja svrtam manuelno vo mod na ladenje da se rastopi. Znae li nekoj vo sto mozi da e problemot?
Koe vrtejne na ladejne (server soba dane tie kade sto e postavena)?.....ajdeee>>>sto se nema da procita covek....abe ostavija klimata da si raboti,sigo videl zadniod red so mraz i mislis ne cini pa ima taa uste eden red pred nego...
Btw izminatite 24h 2df,zaprimetiv....
Ostavija klimata namesti si temperatura ako si na autofan po mene smeni fiksen, medium ili med-hi i nese zamaraj so daljinskiot ili so aplikacijata...koga neja cepkas najdobro raboti i najekonomicna e

Mozebi ke se seti nekoj od clenovite imam gree amber 3.5kw prva sezona ja koristam. Na pocetokot reportirav cesti defrosti na temperatura okolu -1 , -2, -3.
Megutoa na pogolemi minusni temperaturi zaprimetiv deka ne pravi defrost. Vecerva ja zaprimetiv (-10 nadvoresna temp I vrne intenzivno sneg) celata nadvoresna edinica bese zamrznata a nemase problem si greese normalno no ne vleguvase vo mod na defrost pa morav da ja svrtam manuelno vo mod na ladenje da se rastopi. Znae li nekoj vo sto mozi da e problemot?
Spored mene vikaj servis, najgolemi defekti od ova nastanuvaat. Neka ne te maftaat tuka normalno bilo. Defrosti na ovaa vlaga koga paga sneg treba nonstop da pravi. Nikoj ne izmislil topla voda, da ne mrzne. Ama zatoa postoi DEFROST

Batali go mislenjeto na botov "baterija" .
Klimata si e ok, ostavi ja da raboti i uzivaj.
Sepak imas Amber Nordic, perfektna klima za segasnava zima.

Слушај што ќе ти каже Свети Бот, па макар и погрешно било. Амбер е тоа, не е шега.

Слушај што ќе ти каже Свети Бот, па макар и погрешно било. Амбер е тоа, не е шега.
Ti nekazuvas, raboti li U-Crown, se grees li?
I ne se mesaj kaj sto ne ti e rabota, ako znaes nesto kazi, ako ne kuti si.
Автоматски споено мислење:

Pisete kako klimite, sega e test za moknosta na ovie niski temperaturi.
Kaj mene konzolna Gree 18K, super zadovolen, vnatresna 24C, zadadena 26C, fan 3 od 7mozni, gree 80m2 izoliran prostor.

Pisete kako klimite, sega e test za moknosta na ovie niski temperaturi.
Kaj mene konzolna Gree 18K, super zadovolen, vnatresna 24C, zadadena 26C, fan 3 od 7mozni, gree 80m2 izoliran prostor.
Go promarsi najglavnoto.
Potrosuvacka?

Се греам на камин.
Не е твое да цениш дали е моја работа или не е. Или имаш ексклузивно право да одредуваш?

Go promarsi najglavnoto.
Potrosuvacka?
Потрошувачката е тајна. Нешто помалку од кварцна греалка.

16132952011286102150819100054635.jpgtoshiba daisekai 9,vcera i denes pod nula klimata si ja odrzava tem bez problem,navecer se namaluva zadadena na 23 i autofan, nautro se zgolemuva na 26 i max fan i potrosuvacka odi od 1800 do 2000 se zadrzuva nekoe vreme dodeka se zatopli potoa odi na fan 4 i potrosuvacka se dvizi od 1000 do 1400 a tem odi do 25 vo prostorijata,vcera tri defrosti denes eden,nadvoresnata edinica kako sto imav i porano pisano bukvalno bescujna.

Nijedan od ovih testova sto se prikazuju na forumu nije realan i ispravan.
Da bi temperatura usisa bila 30c prostorija prije toga mora biti pregrijana na minimum 25c.
Sto je veca temperatura usisa lakse je da bude veca temperatura izduva.

Nijedan od ovih testova sto se prikazuju na forumu nije realan i ispravan.
Da bi temperatura usisa bila 30c prostorija prije toga mora biti pregrijana na minimum 25c.
Sto je veca temperatura usisa lakse je da bude veca temperatura izduva.
U formulata se koristi samo temperaturnata razlika pomegu izduv i usis.

Овие два дена WN35ката в спална бувтат на максимум и немат намалено. 1,1kw цело време и немат намалено. Во спалната ладно, надворешните ѕидој температурата 11 степени, а на зидот на север шо е температура 5 степени. на подот под климата, еркерот кај шо е 3 степени. Собава е како на отворено, и се додека не ставам изолација, ќе е вака. Овде не требит клима во спалнава, овде требит една нерезиденцијална клима, 14ка и нека грејт, свадбарска, ко по хотелине. Ах, пуста немаштија.

Site pjsuvaat a nikoj da spkdeli slika video ili go cekate GoldenBoy zlatko pa da go perdasete ovde demek vaka onaka a toj najkulturno precizno si iskazuva za negovata klima.
Eve video od mojava Inventor Nemesis Pro 7kw vo dnevna 23.5 imata raboti okolu 1300w cas 50w poveke cas pomalku taka si odrzuva temperatura. Nadvoresnata edinica eve od 7h sum stanat do sega ne e napravila defrost ima mala naslaga kako sneg ne e mraz da e zaleden izmenuvacot nadvoresniot ventilator e mnogu jak i mislam deka toa doprinesuva za da ne se nafaka mraz poradi golemiot protok na vozduh sto go pravi eve vi video a i cena si pise na meracot 1088 denari e potrosila od 1 februari non stop vklucena.
Ajde spodelete da videme vasive kako rabotat decki.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom