Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ti si mi jasen, POGOLEM MANIPULANT NEMA OD TEBE, zatoa izigravaj advokatce i botce.
Uspat napravi edna presmetka za zlatko, toa Knauf, coekon smrzna doma, site isponastinaa.
Автоматски споено мислење:

Hahahahha

Gazenje gazenje na galicanive, stvarno mi se pravi kejf sto ja probivte grupava botovi prodavacki na.klimicinja. Uste ke.ramnat svetski brendovi so kinezarija evtina so belite meracinja.
Pa sega ke napagame sekogo sto ke.im ja tresne vistinata vo faca. Abe toj brend e samo za kontejner na gradiliste i toa ako e na popust na pola cena i isklucivo za ladenje. Za greenje bi dodal grealka vo kontejnerot. A za domasni uslovi NIKAKO,.;););)

Gazenje gazenje na galicanive, stvarno mi se pravi kejf sto ja probivte grupava botovi prodavacki na.klimicinja. Uste ke.ramnat svetski brendovi so kinezarija evtina so belite meracinja.
Pa sega ke napagame sekogo sto ke.im ja tresne vistinata vo faca. Abe toj brend e samo za kontejner na gradiliste i toa ako e na popust na pola cena i isklucivo za ladenje. Za greenje bi dodal grealka vo kontejnerot. A za domasni uslovi NIKAKO,.;););)
Kaj si be baterija, botce tatino.
Nalepnica brend lajkac.

@Ucrown ќе се бара некое чаре покрај менувањето на дограмата на пролет планирам да ги изолирам од внатре бар надворешните ѕидови и таваните.
Имам на ум нешо као 2цм стиродур па глетување на ѕидот ама ќе видиме што ќе испадни.
Повеќе од 2-3 цм не би ставал зашто многу па ќе намалам од собите, кои и онака не се големи.

Ама мора нешто... спалната пошо ми е на север, зимно време не се држе рака на ѕидовите од што се ладни од внатре :(
Не штеди на изолацоја, тоа ти е клучно за да ти биде топло и да немаш загуби. Стриполот можеш и однадвор да го ставиш.

Da beshe do toa na I feel ke mu raboteshe dobro.
Ifeel koga se pusta ne raboti so denovi na ifeel ima limit odnosno neznam tocno kolku ama pustas sea na ifeel i dokolku ne promenis parametri se vraka da recene za 6 ili 8 saati na senzorot od vnatresnata.procitaj pisuvase negde toa vo dokumentite a jas istoto aum go primetul od iskustvo vecer ja ostavam na ifeel narsdniot den zema parametri od vnatresnata.....taka da samo premestuvanje na senzorot i toa e toa ke se smeni klimata e sea koj e kriv sto taka mu e namestena po nikakov propis toa e drugo kako i da e pet pari ne kosta 1metro obicno kabelce i volja pola saat saat rabota.

Кој вика? Sv B od Gree продавачот? Ај важи нема проблем. Може ли 31с да постигне? Не можее. Е мојава може. За малце ќе земев Gree Amber, али како ќе се зезнев. Добра клима ама си бара ладно -10 -20 нордик услови.
Ја не сум продавач само корисник на грее. Пола зима греев со ucrown 60m2 делумно изолиран простор во стан. Дневната 24C-25C спалната 21C. На -10 не сум осетил разлика во работењето на климата што значи згрева топ и кога е најладно. Сега кога имам уште една клима 26C ми е дома, а климата е препорачана за макс 40м2. Грее е горе доле еднакво квалитетна во споредба со јапанците, некој ситни нијанси се разликуваат.

Ifeel koga se pusta ne raboti so denovi na ifeel ima limit odnosno neznam tocno kolku ama pustas sea na ifeel i dokolku ne promenis parametri se vraka da recene za 6 ili 8 saati na senzorot od vnatresnata.procitaj pisuvase negde toa vo dokumentite a jas istoto aum go primetul od iskustvo vecer ja ostavam na ifeel narsdniot den zema parametri od vnatresnata.....taka da samo premestuvanje na senzorot i toa e toa ke se smeni klimata e sea koj e kriv sto taka mu e namestena po nikakov propis toa e drugo kako i da e pet pari ne kosta 1metro obicno kabelce i volja pola saat saat rabota.
Znaci ovie od Gree i I feel go usrale
yes da ne sum primetil doma deka se prefrla na drugiot senzor.

Добра тактика имате @Sv B @GT1 @Ucrown! Ќе ја спамирате темата со глупи постови,ќе начукате 20-30 страни за да го покриете тестирањето и заклучоците на @zlatko_ti412 исто како и вашиот блам!
И после па ќе ловите во матно!
:aplauz:

Eve gi pocnuvaat na veliko. Se stancaat akaunti botovski so "zadovolni" korisnici. Smeski se, botovi teski. Ama pukna tikvata a i tolku da vregas se drugo ke te akne po glava koga togas.

Znaci ovie od Gree i I feel go usrale
yes da ne sum primetil doma deka se prefrla na drugiot senzor.
Ne go usrale tuku ne si go procital ili razbral kako raboti "RTFM" a se prefrla za da zastedi na ifeel po eke trosat idat po logika ako nikoj ne menja nisto 6 8 ili nenznam kolku saati znaci nema korisnik.....

Eve gi pocnuvaat na veliko. Se stancaat akaunti botovski so "zadovolni" korisnici. Smeski se, botovi teski. Ama pukna tikvata a i tolku da vregas se drugo ke te akne po glava koga togas.
Ne ke e loso kako maticar za klimi so dupli akaunti da ni pomines na kafe eden po eden i da ne izbroish dali sme tie tie

Ovoj Zlatko nikako da se stopli, ne mu mrda sobnata nad 19c. a so 2kw/h izgleda i najgolema smetka ke ima mesecov :vozbud:

Шо е ова 1900W потрошувачка, само 45 степени издув. Уште малку снегулки ќе почнат да излегуваат од Амберот што не може да постигне температура

Ne go usrale tuku ne si go procital ili razbral kako raboti "RTFM" a se prefrla za da zastedi na ifeel po eke trosat idat po logika ako nikoj ne menja nisto 6 8 ili nenznam kolku saati znaci nema korisnik.....

Ne ke e loso kako maticar za klimi so dupli akaunti da ni pomines na kafe eden po eden i da ne izbroish dali sme tie tie
Znaci mnogu troshi I mora da shtedi.
Aha OK Sega mi e jasno za Gree klimite

А за конзолната дај некое видео да видиме како грееш 80м2.....
Хаха... кога че биди то? Ќе доживееме до тој ден кога @Sv B ќе сними да ни докажи нешто???

Сериозно друже? Па и @Sv B ти го лајка коменаров значи се сложува???
Абе беги само се дозакопувате.....

taka da samo premestuvanje na senzorot i toa e toa ke se smeni klimata
Srsly dude? w00t o_O
А со гаранцијава шупраиме? Ќе ваши уште после преместувањево на сензоров, пошо еве викате тоа е единствена опција?!?!?

Шо е ова 1900W потрошувачка, само 45 степени издув. Уште малку снегулки ќе почнат да излегуваат од Амберот што не може да постигне температура
Batka toj se Gree Amber se pali so 1.9kv
Toa mu e start.

Znaci sakas da kazes deka toa sto izmeril Strelco 7kw ne e vistina? Posto mereno e po ist princip. Dali si siguren deka toa go tvrdis? Ke treba nekoj drug so Amber da izmeri vaka ne biva posto nikoj ne mu veruva veke.
Vistina e Ali troshi 3kv

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom