Ако имаш 600вати влез во компресорот по коп 4 ке добиеш 2400вати топлина и со добра изолација зарем нема да ја одржува температурата во 70м со 2400 вати топлина
Da, vo Grcija i Kalifornija.
Ova za kompresorot, nagradno prašanje za tebe. Pročačkaj sega za kompresori i će vidiš deka retko koj ima COP pogolem od 3. Kako sega se dobiva COP 4 ili poveće?
Da, vo Grcija i Kalifornija.
Ova za kompresorot, nagradno prašanje za tebe. Pročačkaj sega za kompresori i će vidiš deka retko koj ima COP pogolem od 3. Kako sega se dobiva COP 4 ili poveće?
Епа како сеа Тошиба има 5 а мене по документација ми е 4.04 и тоа е најдобар коп за 18000 и сеа како јас кога ке ја пишам мојата модулација на климава не важи а вашите постови за потрошувачка се ок и не заборавај оти јас јавно ги повикав сите на чај.кафе,да дојдат и меримае и тие јавно рекоа да ке се јавиме и крушки Е тоа е Спин
Епа како сеа Тошиба има 5 а мене по документација ми е 4.04 и тоа е најдобар коп за 18000 и сеа како јас кога ке ја пишам мојата модулација на климава не важи а вашите постови за потрошувачка се ок и не заборавај оти јас јавно ги повикав сите на чај.кафе,да дојдат и меримае и тие јавно рекоа да ке се јавиме и крушки Е тоа е Спин
Дечки здраво,
можеби сте прочитале наназад пишував за голгота низ која што поминував со Горење и со нивниот сервис и после месеци убедување ми одобрија замена на клима уред од Сетек.
Сега се мислам помеѓу:
1. Пак HiSense со тоа што ми е страв поради тоа што е ист модел како моменталнава што ја имам само што сега имам 3.5 а оваа е 5ка и пак да не поминувам низ истата голгота
2. Haier Tundra 3.5ka
Инаку се работи за стан од 46м2 со генерално добра изолација.
Секоја препорака/совет ќе биде од корист
Дечки здраво,
можеби сте прочитале наназад пишував за голгота низ која што поминував со Горење и со нивниот сервис и после месеци убедување ми одобрија замена на клима уред од Сетек.
Сега се мислам помеѓу:
1. Пак HiSense со тоа што ми е страв поради тоа што е ист модел како моменталнава што ја имам само што сега имам 3.5 а оваа е 5ка и пак да не поминувам низ истата голгота
2. Haier Tundra 3.5ka
Мое мислење оти горење е одличен сервис и имаат резервни делови а не си имал искуство со други за да ја видиш разликата и двете ти се добри и мислам оти енергија ги продаваше Haier и се ок
Па станот е 46м2 со тоа што се оделени собите, а дневна/кујна/терпезарија се споени. Греењето е само на инвертерот. До сеа со HiSense-ов 3.5 морам да кажам дека у соба беше доста поладно за разлика од дневнава и затоа се мислам за 5ка сега ама ми се бега од HiSense/Gorenje...
Мое мислење оти горење е одличен сервис и имаат резервни делови а не си имал искуство со други за да ја видиш разликата и двете ти се добри и мислам оти енергија ги продаваше Haier и се ок
Дечки здраво,
Сега се мислам помеѓу:
2. Haier Tundra 3.5ka
Za 46m2 i stan dae so odlicna izolacija 12ka e spored mene slaba...pred se na prsti se brojat 12ki so pogolem izduv od 550m3 /preracunaj sam kolku imas kubikaza na prostorot i pomnozi po 550m3,ama racunaj tie 550 se na turbo mod ..nema da se sedi od bucava....baraj si 18ka,koja ima od 650 do 800m3 izduv ako sakas da se podzatoplis....
Денот се роди, минусите дојдоа,
времињата на ниски сметки си пројдоа.
300 вати, кај ли се сега,
киловат на сат, бега ли бега.
Да снимам или не, прашање е сега,
нема да ми вервит, Стрелец ќе ме вреѓа,
како да покажам СОР 3 на минус 6,
ќе ми се навртат од сегде, ќе ги фатит бес.
Сенсира или Амбер, WN или Хајер,
на клими.мк ќе си отворам флаер,
клима да земам, на Кајгана да пишам,
ОП! пак дефрост, морам да се стишам.
На штоперица да мерам, да видам дал сум згрешил,
Митсубиши место Грее, да купам шо сум решил.
Па станот е 46м2 со тоа што се оделени собите, а дневна/кујна/терпезарија се споени. Греењето е само на инвертерот. До сеа со HiSense-ов 3.5 морам да кажам дека у соба беше доста поладно за разлика од дневнава и затоа се мислам за 5ка сега ама ми се бега од HiSense/Gorenje...
Автоматски споено мислење:
Точно, сум немал искуство со другите ама сум имал искуство со Горење и не би сакал пак да ми се повтори
Значи претпоставувам имаш 20-25 кв дневна/трепезарија/ кујна(од вкипни 46кв) и тука Тундрата ќе си заврши работа од двата модели предложени.За спалнa од 10кв ако имаш добра изолација ТА печка од 2-2,5 kw пасивна само на полнење да работи. Или пак опцијата од членот погоре со 5,5ка ама Hisense TQ50 мислам дека е подобра ама нема искуства.
Точно, сум немал искуство со другите ама сум имал искуство со Горење и не би сакал пак да ми се повтори
So Haier Tundra 3,5, ako dnevnata spoena so kujna i trpezarija se 25 do 30m2 nema da pogresis. No so Taa klima ne ocekuvaj da gi grees site 46 kvadrati, te cel stan, osobeno ne na vaka niski temperaturi... Za 5,5 ki lektira e posledniot post na Petna, procitaj I za Tundra 5,5ka, no informiraj se I okolu izduvot koj e posilen kaj nea...nekomu smeta ,nekomu ne. No toa e top klima. Dokazana.
Мораш малку попрецизно да објасниш со квадратурава, поставеноста на собите и локацијата на климата.
Што значи тоа?
Најдобро би било скица(распоред) да пуштиш од станот и да обележиш локација на сите соби па и на климата.
Ако заедничкиот простор (кујна,дневна и трпезарија) е максимум 30квадрати 3.5ка тундра може и да се мачи. Но спалната ќе мораш панелка некоја. Мораш од сетек да ја земеш климата а таму врвни 3.5ки нема. Можеш да размислуваш за 5.5ка тундра само ако ти е идеална позицијата на дувањето. Ова значи да не ти дува директно во просторот каде седиш а вратата од спалната е до негде во правец на дувањето на климата. Многу е тешко да загреваш две простории одделени со една клима.
Се надевам помогнав малку
))) немав скица од станов па морав да импровизирам во пеинт.
Црвеното е кај што е поставена климата моментално. Поентата ми е дека станов е генерално мал и се загрева да речам "ок" со 3.5кава со тоа што крајната соба бидејки е и со надворешен ѕид е поладна од останатиов дел.
Не знам дали ќе постигнам нешто со 5ката или џабе ќе си додадавам пари.. тоа ми е поентата Прегледај го приврзокот 281018
))) немав скица од станов па морав да импровизирам во пеинт.
Црвеното е кај што е поставена климата моментално. Поентата ми е дека станов е генерално мал и се загрева да речам "ок" со 3.5кава со тоа што крајната соба бидејки е и со надворешен ѕид е поладна од останатиов дел.
Не знам дали ќе постигнам нешто со 5ката или џабе ќе си додадавам пари.. тоа ми е поентата Прегледај го приврзокот 281018
Штом ти е ваков распоредот,ич не ни помислуј на 5-ка! Ефективно грееш само 17 квадрати плус што бега топлината низ една врата. Џабе ти е поголем издув во таа соба,секако неможе топлината кривини да фаќа и да ја грее помалата соба.
Ти си стоплен првенствено што си во стан. Ако помалата соба ти е ладна(на пр. детска е),тогаш обично панелче и повеќе од доволно ќе биде.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.