Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Како шо најавив еве ја пресметката за струја:
Период 06.12.2020-04.01.2021 - 5135 денари. Минатиот месец 5933.
Овој месец помалку дојде дека до минатиот месец не се замарав со климите, со начин на работа и слично, ги оставав по цел ден да си работат на една температура. Овој месец почнав малку да "штедам". Пред спиење двете клими во дневна ги намалував по 2 степени, а таа во спална преку ден исто ја намалував за 2 степени и на трет издув, а пред спиење зголемував 2 степени и ја ставав на Ауто Фан. Јас сум задоволен.
Tоа е добро

Едноставно прашање странските фабрики што се во Македонија на нивниот производот што стои маде од Америка или? и имали врска тоа со квалитетот Пример Аптив фабриката во Бунарџик во која и јас работев како контрола на квалитет на електронските делови (Борд компјутерот)за Пежо и Цитроен е Американска и сеа што правиме Шу.и

Sistemot si e dobar i e baegi skap, zatoa muabetot bese deka e nesoodvetno takvo nesto so 5cm tervol. Moe mislenje e deka e podobro da investira povekje vo izolacija, a da namali vo sistemot za greenje.

А за големи или мали букви не го тупи К...о
Автоматски споено мислење:

Второ ако е компресорот е ист произведен во Кина тогаш како Тошиба има Коп од 5 а грее од 3.5 и тоа прашање дали има толку оти лажат на големо овие од грее
Автоматски споено мислење:

Jas bev kaj drugar vo kuka pred nekoj den podno so kotel na struja 12kw znaci kotel na struja ne toplinska pumpa bez izolacija cigla nadvor so pvc rehau geneo so 3 stakla. Okolu 115kvadrati e toj sprat na prizemje gore ne se gree i bese taman toplo epten prijatno da se sedi po shorcevi u dva prozori im se non stop otvoreni na kip.smetka za struja smeski 2500den pa sea ti vidi.i ne se gasi 24/7raboti kotelot.samo koga ke stavas ke si stavis rehau sistem za podno creva i toj strioporot.....crevata metro gi zemal 110den mislam 800metra ima staveno za taa kvadratura.a so toplinska pumpa uste poeftino ke e mesecnata smetka.
Уште малку ке речеш оти и вративе му се отворени и плака 500 денари или тој те работи тебе или ти нас ако било така никој нема да става изолација и топлотни пумпи туку котелче на струја од 20000 ден и завршена работа .Не сме ние малоумни

Последно уредено:
da ve ozvezam malku so exstra jaka modulacija...rabote na ispod-200w...Toshiba Daisekai 9 Ras-16....rabote kako Ras-10.....nadvor e 5° dolniot sprat mi e 60tina kvadrata se otvoreno......perfektno sluze ..plus niski smetki EVN...2ro zimo so Daisekaito prezadovolni...za nova godina vecerta bese 0° i si rabotese na 300w celo vreme...nikako ne isklucuva .koj moze da si dozvoli 100% preporaka od mene..poz

Го гледам овој инвертер Cooper&Hunter и она SCOP 5.1 ми изгледа неверојатно, можно ли е да е лага?
Барам по нет и ме носи само по некои руски сајтови.

Го гледам овој инвертер Cooper&Hunter и она SCOP 5.1 ми изгледа неверојатно, можно ли е да е лага?
Наврати се наназад на темава на 798 стр е пишувано за климава.

Не е точно. За топла клима е ова. 4 е скопот реално.

Ти изгледаат неверојатно податоците на моделот на Cooper&Hunter затоа што не се реални! Скоро сите нивни клими за греење имаат декларирано А+++ ...сепак тоа може да се однесува само за топла медитеранска метео зона (Грција Кипар Шпанија) инаку нема шанси за умерена А+++. Нашиве лажат и за капацитетот при греење! Не е максимумот до 5,25kW, туку до 4,5kW https://cooperandhunter.com/hu/product/ch-s12ftxla-ng 3,67 (0,80-4,50) kW ... Греење во наша зона сепак А+... Овој модел прошол поред “Арктик или Нордик“, само има греач на кондензатор и тацна што му овозможува работа на -20... по се ќе да е ова стариот Gree модел Lomo LCLH или сега актуелен Fary https://klimi.mk/product/332 .... во секој сл налепница врз Gree клима.

Kрајот на Another Round е епски.

Во сета таа животна гомнарија низ која помина и сам си ја придонесе Мадс, накрај да не пишувам сполјер, го направи тоа што го направи и беше некако ептен симпатично.

90ka

Screenshot-2021-01-05-125733.png

Ти изгледаат неверојатно податоците на моделот на Cooper&Hunter затоа што не се реални! Скоро сите нивни клими за греење имаат декларирано А+++ ...сепак тоа може да се однесува само за топла медитеранска метео зона (Грција Кипар Шпанија) инаку нема шанси за умерена А+++. Нашиве лажат и за капацитетот при греење! Не е максимумот до 5,25kW, туку до 4,5kW https://cooperandhunter.com/hu/product/ch-s12ftxla-ng 3,67 (0,80-4,50) kW ... Греење во наша зона сепак А+... Овој модел прошол поред “Арктик или Нордик“, само има греач на кондензатор и тацна што му овозможува работа на -20... по се ќе да е ова стариот Gree модел Lomo LCLH или сега актуелен Fary https://klimi.mk/product/332 .... во секој сл налепница врз Gree клима.
Scop и не е битен може да биде колку сакаш погледни го на Carrier климите огромен но кога ке го видиш Copot ке ја видиш вистинската прикаска инаку затоа и го кријат Копот а има и фирми како Грее кои лажат и за copot и не е чудно оти го научија од фирми како Грее инаку на одредени сајтови копот на Cooper Hunter Copot e 4.5 но јас мислам оти лажат инаку не велам дека Грее или Сooper се лоши но за тие цени не се толку вредни а на клими од 20000 за 12000b како Вивакс е ок и ако копот им е 2.9

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom