- Член од
- 14 мај 2009
- Мислења
- 1.581
- Поени од реакции
- 1.854
Dve tri sitnici ne kaza... a se bitni. Mozda grees pogolema kvadratura prostor vo zgrada, so izolacija i PVC!?koj saka eve i evn vo prilog racunajte prajte zborvajte mene mi e top . Fala pozdrav na site srekjni praznici
Eve jas ke gi kazam za mene, (po n-ti pat)... stara zgrada bez izolacija na prizemje (laden pod pod mene podrumi) stara stolarija.... gream so Haier starata Tundra 18m2 po potreba uste 6m2 (evtinata struja od 14-16)... ama eve da se zeme samo 16... setirana denje na 24*C noke na 23*C non stop uklucena od kraj na Okt do sredina April... postojano sum doma sobata mi e katr-sezon ustvari zime e! Izleguvam dnevno po saat-dva na pesacenje ili po nekoja rabota, no ne ja menuvam temperaturata ... eve ja smetkata Noe - Dek, (28dena) da napomenam deka letnite smetki mi se kako tvoite od 800-1000 denari...

i jas ne znam sto bi znacelo ova izmereno na nula (lani) sto sega da meram pak koga vrsi rabota:

Ete izmereno nad 50*C klima duplo poevtina od Hansolot... Tundra 22.000 vo Setek ja zemav pred 5 godini...i sega sto da ocekuvam od nea za tie pari koga za namenata si vrsi rabota? Kako se odluciv? Procitav dosta zadovolni na forumov od klimata, kako i nekoi karakteristiki koi me bendisaa kako
Mitsubishi kompresor... bez razlika kade e skockan....
nominalna pri greenje 3.7kW (1.1 - 5.2kW) ima kinez pod 30-35.000 sto razviva do 5.2kW? natamu BTU....3.700 - 17.750 interesno da se vidi kaj drugite kineski 3.5ki neli!?
E sega PdesignH 2.9 na -7 ke isporaca 2.6.... ke gi docekame kako lani poladnite od -7 celi 2-3 dena (pod -10 nenase ni lani ni preklani)....
A nordicite eve cekaat cetvrta zima...polarna (nordiska)

zadovolen prilicno sega za sega... pa ke vidime ponataka!
Kineska klima nad 35-40K? Da ama 5.5ka...
Koga spomnav uste podobar e pogolemiot brat na ovaa Haer Tundra, onaa 5.5ka koja bese najdobar izbor na klima za 5.5ki prema vlozenoto.... Fico od Ohrid ja nabavi 32K drugite po 34-35K Denari, lamja klima so Miutsu kompresor! ... veruvam deka i novite Tundri R32 se isto taka dobri klimi so Hitachi kompresor i kostaat 24-25K Denari... ne po 40!
Последно уредено: