Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Чудно,ама не ме чуди. Во државичкава и онака не постои терминот "генерален увозник",ние сме толку мал пазар и секој може контејнер да си порача од фирмичкиве... Бтв и Енергија беа поефтини,ама откако пуштија субвенции во некои градови....сега и шуто и рогато трча по марки. 1000€ субвенција?!?* И нормално ги кренаа цените. А дека носат фалшливи,и тоа не ми се верува оти таква клима неможе да напушти фабрика во старт. Единствено објаснување е дека увознициве работат со помали маржи од европа,што е и нормално оти сме најсиромашна земја во регионот и пошироко!Чудна работа ова со Тошибиве во Енергија се продава SUPER DAISEIKAI 9 RAS-13PKVPG 79000д. во Аиркон SUPER DAISEIKAI 9 RAS-13PKVPG 64500д. ако се земе предвид дека дилерите ја земаат со 10 попуст цената ќе и биде 58050д.
Три прашалници
1)Дали SUPER DAISEIKAI 9 RAS-13PKVPG ја има по други држави со вакви попусти
2)Дали нашиве Тошиби се нешто Фалшливи
3)Дали е Аиркон=Енергија
Srcka si, ali dosta e od vas botovite. Milo mi e mnogu sto ve probija i ve otvorija ko ..... Toa i mi e celta na forumov, da ve razoblicam i da ve stopiram vo manipulaciite. Inaku nemam protiv nikoj brend samo protiv lazni iskazi i reklami. Se drugo e OK, sigurno i Vie ste OK ljuge samo sto radi marginot mora da lazete tuka i da nabeduvate lugje.Botce Teshibino, te sibaat kako sakaat site.
Za majtap si, aj na polnenje, baterijata otide out.
Автоматски споено мислење:
Ti sam si se lazes, i si veruvas. Treba da se opravda frlanjeto pari.
Teraj si ja taka rabotava.
Sporeduvas babi i zabi.
Ne letaj ko prle pred magare.
Чудна работа ова со Тошибиве во Енергија се продава SUPER DAISEIKAI 9 RAS-13PKVPG 79000д. во Аиркон SUPER DAISEIKAI 9 RAS-13PKVPG 64500д. ако се земе предвид дека дилерите ја земаат со 10 попуст цената ќе и биде 58050д.
Три прашалници
1)Дали SUPER DAISEIKAI 9 RAS-13PKVPG ја има по други држави со вакви попусти
2)Дали нашиве Тошиби се нешто Фалшливи
3)Дали е Аиркон=Енергија
Toshiba RAS-25PKVPG-ND / RAS-25PAVPG-ND
Ти во Шведска гледаш нордик верзии со ND ознаки! Кај нас се со -e ознаки и би требало да се поефтини од НД. Таа 25ка е еквивалент на 10ка тука што кошта 64500ден мислам. Значи 1030 наспрема 1485€! Во секој случај маржите треба да се повисоки на запад...Toshiba RAS-25PKVPG-ND / RAS-25PAVPG-ND
Цена: 14990 сек
Не ги разбирам ознаките ама ми личи слична на таа 13 што ја објавувате од 99000. Како може на едно место 13ка да е 1500€ на друго место 25ка да е помалку од 1450€?
Кога ќе дојдам дома ќе побарам и од Грее дали имаат некоја тука чисто да ви споделам цена па вие видете колку колат увозниците во Македонија
Затоа прашувам ако се разбираш во трговија објасни како Енергија и Kлими мк ќе продадат нешто со цена од 79990 а Аиркон истиот производ го продава за 64500.Тошиба дала поповолни услови на Аиркон или што?Незнам што е чудно ем врска немате од трговија и маржи во трговија ем се курчите па сеа види ?
Како грее амберот18000 го продаваа 79900 со попуст 69000 а техно маркет го даваше 79000 па пото го намалија на 74000
па само млатите празна слама со Рекла -Казала а не со технички параметри
А еве ги и Куртоните од Грее што ви го честитаат к.божик па се прашувам колку е назависен Форумов и колку има пајтонаши од други фирми кои продаваат Муда за Бубрези
Mnogu 2050w ama malku 170w. Moze i mnogu i malku.
U leto javi se so 170....i malku poveke![]()
Epa ne si videl greenje so 170w, toa e hiper inverter, ete si pisuva vo prospektot.
Prospekti necitam i neveruvam vo niv ...ti vo niv li citase i sea gree so 170W sijallica? Ne i studi na zenati?
Snimi edno videvce![]()
Ti sam si se lazes, i si veruvas. Treba da se opravda frlanjeto pari.
Teraj si ja taka rabotava.
Едно е трговија, држење цена и бабачко маржи..... а друго е да ти остане цел шлепер у магацин а веќе пола зимо поминало!Затоа прашувам ако се разбираш во трговија објасни како Енергија и Kлими мк ќе продадат нешто со цена од 79990 а Аиркон истиот производ го продава за 64500.Тошиба дала поповолни услови на Аиркон или што?
Nesto ne e vo red so tebe....Незнам што е чудно ем врска немате од трговија и маржи во трговија ем се курчите па сеа види ?
Како грее амберот18000 го продаваа 79900 со попуст 69000 а техно маркет го даваше 79000 па пото го намалија на 74000
А еве ги и Куртоните од Грее што ви го честитаат к.божик па се прашувам колку е назависен Форумов и колку има пајтонаши од други фирми кои продаваат Муда за Бубрези
Nesto ne e vo red so tebe....Незнам што е чудно ем врска немате од трговија и маржи во трговија ем се курчите па сеа види ?