Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Баш кај мене нема парадокси. Што не ти е јасно во секој момент може да ти објаснам.
Иначе Хансолот го давам ама не за без пари. 20.000 е цената. Ако си заинтересиран пиши ми во порака.
Многу бараш. Мене еден бот за U Crown 12 ми понуди толку. 2 месеци користена. :(

Зависи.

Секоја клима која може да загрее со потрошувачка од околку 450W и да даде околку 2,5KW на -7 е добра. Дури и најевтините 3,5 клими би требало да ги исполнат овие вредности. На пример и Хаиер Тундра од 23,000 би требало да биде ОК, доколку работи по спецификации.

Пример, кај Златко просторот во кој што престојува родителот е 17м2. Ако ѕидовите се цигла од 25цм, нема изолација, има ПВЦ и има таван кој не е од трска тополтните загуби, од искуство, се околку 5,2W за 1 м2 за 1 степен разлика. Јужна страна, лепенки надврешни ѕидови, готвење и слично, носат тополни добитоци и ја намалкуваат потребната топлина. Кај него за целиот простор за еден степен разлика има потреби од 17*5,2=72,8W. Еве да заокружиме на 75W.

Дневните температури варираат од 0 до кај 10 степени. Еве да земеме 5 степени како просек. Внатре грее на 25. Разликата е 20 степени од надворешната и внатрешната. Потребната топлина е 20*75=1500W.

На овие температури COP би требало да е од 3,5 кај послабите клими до кај 4,5 кај подобрите.

Во неговиот случај просечната потрошувачка не требало да биде поголема од 428W, еве да заокружиме на 450W.
Ова се погоре е во ред,на ова мислев

*За 3 години заштедуваш над 20.000 ден само од електрична енергија. За три години ја заштедуваш разликата до квалитетна јапонска клима.*
Да напишеше да вложи во изолација ке беше во ред,тогаш и потрошувачката ке паднеше,ама да ги даде за поскапа клима оти била јапанска не ми фака памет.

не ќе е лошо да има оглас кој што сака да продава клими
сега од кога ставија инвертер некои ги продаваат старите он оф за 3000-3500 ден

Многу бараш. Мене еден бот за U Crown 12 ми понуди толку. 2 месеци користена. :(
Па Хансолот и У-Краунот последно се продаваа по слична цена колку што се сеќавам. Служена е само неколку месеци.

Јас сигурно нема да ја дадам ни за 12-13.000 а сум ја платил над 40.000. Секако ја користиме како скапа и преплатена греалица за октомври и ноември кога нема потреба од сериозно греење и температурите се над 10 степени.

Иначе мене ми понудија 6.000. Толку вредела. Можеби и стварно толку вреди. Е сега што бевме добри за стрижење кога ги купувавме.....

Ќе ја чувам да ме потстува уште еднаш да си немам работа вакви фалш произвоводи и брендови како Грее. Најмногу ми е криво што и Мицубиши СФ35 можев да ја земам за само 2-3.000 плус, после попусти.

Иначе во Бугарија новиот У-Краун 3,5 со R32 фреон и PDesignH од мизерни 3KW и А++ е 1800 лева или околку 55.000 ден. Ако не се лажам некои овдека ја платија и над 70.000.

Ова се погоре е во ред,на ова мислев

*За 3 години заштедуваш над 20.000 ден само од електрична енергија. За три години ја заштедуваш разликата до квалитетна јапонска клима.*
Да напишеше да вложи во изолација ке беше во ред,тогаш и потрошувачката ке паднеше,ама да ги даде за поскапа клима оти била јапанска не ми фака памет.

Доколку се правилно димензионирани и доколку вистински го испорачуваат тоа што е на хартија не би требало има има голема разлика во потрошувачката.

Јапонците се генерално објективни. Тоа што е на хартија тоа и го добиваш. Пример Тошиба јавно ги објавува податоците, и секој може да види дека се очајни за греење и секоја клима на греење е за една големина помала од декларираната. Така на пример, ако сакаш 3,5 односно 12ка во стварноста треба да гледаш 16ка.

Кај кинезите хартија трпи се. Проблем е кога едно се пишува а друго се испорачува, што е мое, а и искуство на многумина со Грее а по се изгледа и Хаиер, барем кај климите кои се продаваат кај нас.

Проблемот е што ова тешко да се согледа веднаш. Златко иницијано беше задоволен со потрошувачката на Хансолот, а тек сега ја гледа нелогичноста во потрошувачката (иста потрошувачка а Мицубишито грее 3 пати поголема површина).

Втората работа е во квалитетот. Замисли фрлаш 20-25.000 за клима и срикува неколку месеци по истекот на гаранцијата.

“We were looking for a Macedonian actress that could fit Cleopatra. She wasn't there, and I was very passionate about Cleopatra."

АЛООООО ПРИ ЗДРАВА ПРАВА ВО ПОЛНА СТАЗА ШЕНКА КОЛОЗОВА НЕ СТЕ УСПЕАЛЕ ДА НАЈДЕТЕ МАКЕДОНКА??????????
ПА САМА ЌЕ ГИ ПРАВЕШЕ СТАНТОВИТЕ ЌЕ ЗАШТЕДЕВТЕ НА СВЕ ТОА

ЦЦЦЦ, ПУТУЈ ЕВРОПООООО
Автоматски споено мислење:

А башка...АЛОООООО 2020 СМЕ

ACTRESS?????????????? IMPLYING ДЕКА САМО ЖЕНИ МОЖАТ ДА ЈА ГЛУМАТ WONDER WOMAN???

MEN ARE WOMEN TOO YOU BIGOT!

Ако не можевте македонка да најдете за Вондер Вуман (официјален наслов кај нас) тогаш....

МОЖЕВТЕ АМАЗОНИЈА ДА ЈА НАПОЛНИТЕ СО АКТЕРИТЕ ОД ХИХИРИКУ

1608657359457.png

NON-MACEDONIAN-WASHING, TRANSPHOBIA, ВАЉДА И AGEISM ПОШТО НЕ ЈА ЗЕЛЕ ШЕНКА, А И FATPHOBIA ПОШТО НЕ БИ ЈА РАЧУНАЛЕ КАТИЦА ЈАНЕВА - ЖЕНА КОЈА ВЕЌЕ БЕШЕ СПОРЕДЕНА СО СУПЕР ХЕРОИНА ВО BBC! !!!! (за да не гуглате Macedonian woman BBC , клик на линкот за статијата)

ЦЦЦЦ, ВАКА ЛИ У ЕВРОПА БЕ????
Автоматски споено мислење:

ЦЦЦ ЈА ПА ТРГНАВ ЗА ВОНДЕР ВУМАН ДА ПИШУВАМ А СТАТИЈАТА ПИШУВА ОЧИГЛЕДНО ЗА КЛЕОПАТРА ДЕКА Е

А БЕ МОЗОКОТ МИ ГО ЗЕМА ВАШАТА ДИСКРИМИНАЦИЈА НА ДУША ЌЕ МЕ НОСИТЕ БЕ ХОЛИВУД БЕ ЦЦЦЦЦ ДО КАДЕ БЕ ВАКА???? ЦЦЦЦ ПФАЈЦЕР ЗА ДИСКРИМИНАЦИЈА ЌЕ ТРЕБА ДА ВАКЦИНИРА ЦЦЦЦ

Последно уредено:
Па Хансолот и У-Краунот последно се продаваа по слична цена колку што се сеќавам. Служена е само неколку месеци.

Јас сигурно нема да ја дадам ни за 12-13.000 а сум ја платил над 40.000. Секако ја користиме како скапа и преплатена греалица за октомври и ноември кога нема потреба од сериозно греење и температурите се над 10 степени.

Иначе мене ми понудија 6.000. Толку вредела. Можеби и стварно толку вреди. Е сега што бевме добри за стрижење кога ги купувавме.....

Ќе ја чувам да ме потстува уште еднаш да си немам работа вакви фалш произвоводи и брендови како Грее. Најмногу ми е криво што и Мицубиши СФ35 можев да ја земам за само 2-3.000 плус, после попусти.

Иначе во Бугарија новиот У-Краун 3,5 со R32 фреон и PDesignH од мизерни 3KW и А++ е 1800 лева или околку 55.000 ден. Ако не се лажам некои овдека ја платија и над 70.000.

Доколку се правилно димензионирани и доколку вистински го испорачуваат тоа што е на хартија не би требало има има голема разлика во потрошувачката.

Јапонците се генерално објективни. Тоа што е на хартија тоа и го добиваш. Пример Тошиба јавно ги објавува податоците, и секој може да види дека се очајни за греење и секоја клима на греење е за една големина помала од декларираната. Така на пример, ако сакаш 3,5 односно 12ка во стварноста треба да гледаш 16ка.

Кај кинезите хартија трпи се. Проблем е кога едно се пишува а друго се испорачува, што е мое, а и искуство на многумина со Грее а по се изгледа и Хаиер, барем кај климите кои се продаваат кај нас.

Проблемот е што ова тешко да се согледа веднаш. Златко иницијано беше задоволен со потрошувачката на Хансолот, а тек сега ја гледа нелогичноста во потрошувачката (иста потрошувачка а Мицубишито грее 3 пати поголема површина).

Втората работа е во квалитетот. Замисли фрлаш 20-25.000 за клима и срикува неколку месеци по истекот на гаранцијата.
Trebase da ja platis 60000, malce ti naplatile.
Zemi izoliraj ja kolibata, ne da prodavas demagogii.
Od vakvi kako tebe lugeto se lazat, ama dibro e sto znaat so koj si imaat rabota. Mislam na tie sto bas te poznavaat.

Toshiba ne e ocajna na greenje,samo sto javno i iskreno gi objavuva podatocite na nominalnata vrednost.
Neizinite podatoci se objaveni so 80% vlaznost,i ne friziran kompresor.Tie podatoci se zemaat za eurovent.
Taa ima i dopolnitelna tabela neizin maksimum,so friziran kompresor i poslab COP,na okolu 85-90HZ.
Koj ima tosiba samo toa go znae.
Konkreten primer,so moj drugar koj ima Panasonik Z 35-TKE koj na papuir izgleda deka e dovolno jak ilili jaka 3,5.No sprema Suzumi 16 ja sporedivme kaj mene,custvoto na pogolema mok odma se voocva kaj Suzumito.
Seto zavisi so kolkava iskrenost se davaat i podatocite.
Ne bi se slozil deka se slabi Tosibite na greenje,samo Toshiba si ima sopstvena filozofija na kako bi rekol, izrazuvanje na iskrenost na podatocite.

Toshiba ne e ocajna na greenje,samo sto javno i iskreno gi objavuva podatocite na nominalnata vrednost.
Neizinite podatoci se objaveni so 80% vlaznost,i ne friziran kompresor.Tie podatoci se zemaat za eurovent.
Taa ima i dopolnitelna tabela neizin maksimum,so friziran kompresor i poslab COP,na okolu 85-90HZ.
Koj ima tosiba samo toa go znae.
Konkreten primer,so moj drugar koj ima Panasonik Z 35-TKE koj na papuir izgleda deka e dovolno jak ilili jaka 3,5.No sprema Suzumi 16 ja sporedivme kaj mene,custvoto na pogolema mok odma se voocva kaj Suzumito.
Seto zavisi so kolkava iskrenost se davaat i podatocite.
Ne bi se slozil deka se slabi Tosibite na greenje,samo Toshiba si ima sopstvena filozofija na kako bi rekol, izrazuvanje na iskrenost na podatocite.

Kaj site seriozni proizvoditeli e toa. Samo sto na edna raka se brojat, a Toshiba e sigurno edna od niv. Ama sega odma ke dobies napadi od botovi deka za duplo pomalku pari dobivas ist proizvod i plus imalo Ifeel funkcija pa meraci pa svetkala pa greaci pa itn itn....

Како бе? Намалиле од плусчињата на новиот У-Краун на R32?
Ами како ќе ја продаваат сега 80к+ кај нас со едно плусче помалце?

Како бе? Намалиле од плусчињата на новиот У-Краун на R32?
Ами како ќе ја продаваат сега 80к+ кај нас со едно плусче помалце?
Тие по порачка на увозникот се лепат ;)
Сакаш едно,сакаш три,енергетска било каква...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom