eve merev izduv, na 24C zadadena duva 34C. na 30C duva 48C, bas ke ja ostavam na 30 1 cas da vidam kolku ke dostigni temp vo soba, samo da si zemam naocari za sonce i kupaci, da ne setam po gakiVidi vaka.
Klimata ja dopolnuva izgubenata toplina vo prostorot.
Izolacijata e taa sto pmaga da se izednaci temperaturata vo prostorot.Kolku e poslaba izolacijata tolku i razlikata na T sto okolu grejnoto telo i krajniot del pogolama,i obratno pojaka izolacija p
omala razlika na T od tockata merena kaj grejnoto telo do krajniot del na tockata na merenje na T.
Ti kazav vizbata ti ja pravi taa razlika.

Автоматски споено мислење:
Toa i jas mislam, no mi rekoa deka bucavata e normalna, e sega ili jas mnogu slusam, ili pa drugive sto velat deka se bessumni ne slusaat dovolno. No zvukot go slusam na 5m od klima, ne zboruvam za zvuk koj se slusa samo do samata klima Duri i so pusten TV, se slusa...Друже ја кај тебе се мислам дека е фалшива внатрешната... не може на Silent и прва брзина да биде побучна од останатите....
![]()
Мерач на потрошувачка на енергија, голем LCD екран | Commel - Еуро Визиф
Commel нуди неповторлива куќна автоматика која ќе ви го олесни секојдневниот живот.Лицето на новата ера е токму таа- куќна автоматика.| Бесплатна Доставаeurovizif.mk