Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Aircon.mk dava daiseki 9 ras16 za 74000 den. Duri za neveruvanje bidejki na drugi mesta e po 100000den ili e nekoj marketinski trik i lazat (ne deka ne e mozno no vo nasata cudesna zemja vo poveketo slucai e taka). E sega sto e popametno toshiba daisekai 9 ras 16 ili gree amber 18ka. Stanuva zbor za 80m2 so izolacija 10ka stiropor i aluminiumska stolatija da go gream so edna 18ka i edna 12ka dilema mi e 18kata.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Како избор и модел јас лично DAISEIKAI би избрал.
Дали во Аиркон е добар моделот ???
AMBER сигурно дава доволно топлотна моќ.
ЕВЕ ШТО ПИШАЛЕ КОМШИИТЕ, НАШИТЕ СОГРАЃАНИ СЕ НАДЕВАМ ЌЕ ТИ ОДГОВОРАТ ОД ЛИЧНО ИСКУСТВО
Amber i Ucrown su nazivne 12ke ,hardverske 18ke prije svega , dosta jače klime od tih koje već imaš , obe će s lakoćom grijati taj prostor koji ako je izoliran mozda su ti modeli i malo previše...
Obe imaju isti sistem rada kao Muse i Gtech koje već imaš, pri vanjskim u plusu rade s on off režimom i visokom T na ispuhu , pri nižim spuštaju se do nekih 400-500w , ali isto s jako toplim ispuhom..
Sad razlike izmedu te dvije u tvom slučaju ukoliko je samo snaga grijanja u pitanju i nema neke.. Kod obe je dvostepeni/dvicilindrični kompresor..
Ucrown UJ je malo ekskluzivnije uradjena , mozda neka opcija tu i tamo , da jedna ima druga nema , sad ne znam koliko ti je to bitno... ""
____________________________________________________________________________________
"" Neki modeli idu jako nisko, neki su programirani da ne idu. Hansol ide ispod 100 w, kod nas u BiH je bila rasprodaja bila i mnogi su se iznenadili i potvrdili taj podatak. Lomo Economical/Lomo Best Buy ide na 180(imas to na forumima brojni su rekli), Gree Amber(ne nordic, vec klasicni) isto tako jako nisko ide. Lomo Regular sam hvatao na 320w u kontinuitetu. Itd itd
Nije bas da ne mogu nic nisko, jednostavno su neke programirane da forsiraju topliji ispuh. Btw elektroniku rade u zajednickoj fabrici sa Daikinom.. ""
Evo ja sam pre neki dan postavio modulaciju na gree amber evo ti ga na srpskom ako mi ga nisi video na makedonskimodulacija na gree amber 530v.samo tri sekundi![]()
Gree Amber 12 , GWH12YD-S6DBA2A , modulacija na grejanju , spoljna 0c , povrsina 40kvm.
GWH12YD-S6DBA2Awww.youtube.com
![]()
Evo ja sam pre neki dan postavio modulaciju na gree amber evo ti ga na srpskom ako mi ga nisi video na makedonski
Ako sakas ladno da duva, so min 30C zimaj Toshiba.Sto od ova vo videovo kako za laici vaka dobro ili loso trosi stedi za razlika kakva e modulacijata na toshibata
Факт е дека Toshiba има наубава модулација тое доказано со 100ци корицници.Sto od ova vo videovo kako za laici vaka dobro ili loso trosi stedi za razlika kakva e modulacijata na toshibata
kosta senior neka ti objasni gde vidi modulacija 400 500 ja ne razumem bas srpsohtvatskiSto od ova vo videovo kako za laici vaka dobro ili loso trosi stedi za razlika kakva e modulacijata na toshibata
Ако сакаш добро да модулира земај Тошиба.Sto od ova vo videovo kako za laici vaka dobro ili loso trosi stedi za razlika kakva e modulacijata na toshibata
Amber Nordic 12K, e vo kategorija na 18K.Gree Amber можам слободно да кажам дека е гној клима за модулација али како независен корисник исто така можам да кажам дека кај мене модулира со саати од 550 до 600 w, еве моментално последните 2 саати
Прегледај го приврзокот 277003
Neka padne temperatura pod - 10C, pa ke zborime.Ако сакаш добро да модулира земај Тошиба.
Ако сакаш постојано да пали-гаси, земај Гри.
Ima tuka mnogu sto davat, pa ne komentiras.@Кocта Сениор
Aman ne udavi so Mideava prodolžena instalacija od 2 na 3 m i stavena nadv. edinica povisoko i preporod. Abe gluposti ne videni. Od kade imaš pravo celi fermani so dezinformacii da postiraš tuka? Pa na našiov forum imaš za čitanje i prosvetluvanje kolku sakaš. Aj batali ova, nie sme ovde dovolno stručni , kako može da se vooduševuvaš na nešto vakvo ne mi e jasno!
Како за лаици... грее не знаат нисто да модулираат (да топлат малку и економично кога тоа е потребно)Sto od ova vo videovo kako za laici vaka dobro ili loso trosi stedi za razlika kakva e modulacijata na toshibata
Прост пример: кварцна греалка со 3 греачи....Ako sakas ladno da duva, so min 30C zimaj Toshiba.
Ako sakas toplo da duva zimaj GREE, so min 45C.
Sakas da se grees ili da se ladis.
Кинеските НОРДИК модели може ќе се истакнат во такви времиња....Neka padne temperatura pod - 10C, pa ke zborime.
Сакаш 200w да троши во преоден период земај Тошиба (Јапонско)
Сакаш 600w да троши во преоден период земај Грее (Кинеско)