- Член од
- 3 јануари 2015
- Мислења
- 17
- Поени од реакции
- 1
Како е најдобро да биде подесена климата за да грее најдобро?Дали да биде пуштена на fan или на auto?Мене моментално ми е наместена на 25 степени на auto.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не. Ја монтираше локален монтер кој ги работи Mitsubishi Heavy односно соработува со Уни24.Од УНИ ја монтираа или други монтери.
Цената е чисто масакрирање. Само климата кошташе околку 850ЕУР што е околку 150ЕУР повеќе од Грција. Ама оваа година немаше можности за носење од страна. Плус парите во основа не беа проблем. Не сакаа да ризикуваат со им се повтори моето фијаско со Gree Hansol-от.https://www.skroutz.gr/s/18978930/Mitsubishi-Heavy-SRK-SRC-35ZS-W.html уште ко ќе видеш вкомши колку пари е климава сее јасно![]()
Ова не е точно, барем не за SF50.Znaci od site mitsu elektric treba beganje
Tie pravat kratok defrost pod 0 steneni na eden cas trebalo ne trebalo. Jas vsusnost ja nema videno fh25ve da pobeli kako drugite klimi
Ti begam za +3kw .! Dobri sme,ali sega pocnuva potrosuvackata od sigurno 14_15+KW na den vo prevod od 430do500kw ,koj saka potoplo 23/4 koj e po ekonomik,i ne uziva tolku T, 22 i nesto pomalce kw.секогаш тука коментари вака треба да се монтира онака требало па не требало таму ке има незадоволни корисници на клими кои што истите препорачуваат на потенционалните купувачи да си продолжат да си се греЈат на дрва…. се додека имаме несериозни фирми н кои што секогаш во прв план им е профитот ке има незадоволни купувачи на клими… јас како купувач од кај знам како правилно треба да се монтира климата, од каде да знам дали треба и како да се вакумира клима,од каде да знам дали треба на нова клима треба да се монтират нови или користена бакарна исталација, верувајте со мои очи видов обид за монтирање на користена бакарна инсталација,и на крај недај боже да се случи некој квар на климата…. кеке треба преку судски лавиринти да се оди???Че лупне некој 1000 евричи за клима,ке му се монтира лаички,Ќе му ствара вибрации незгодни кои што не може да ѓи поднесе ќе му праи почести дефрости… во овој случај ако куќата му нема добра изолација “наебал”... дури уште ако пак ја качат ел енергија итн итн и ке си спомнува “златни дрвца”заклучок:се додека има такви фирми и вакви монтери сувите дрвца топла препорака за сите
Автоматски споено мислење:
инаку еве јас како поминав месец ноември 23 степена 45 кв 24/7Прегледај го приврзокот 276687
idat poladni denoviTi begam za +3kw .! Dobri sme,ali sega pocnuva potrosuvackata od sigurno 14_15+KW na den vo prevod od 430do500kw ,koj saka potoplo 23/4 koj e po ekonomik,i ne uziva tolku T, 22 i nesto pomalce kw.

Викаш повисока брзина на внатрешната.Можи да се одреди и брзина и на надворешната единица?Најдобро за тебе -- како ТЕБЕ ти е најпријатно, најконфорно.
Најдобро за климата -- да работи со 40% - 60% од макс. брзина на компресорот, зададена од прозводителот.
Најдобро по твојот џеб -- во пониска зададена температура и повисока брзина на внатрешната, редовно чистење и одржување.
Најдобро по здравјето , глеј да не се нервираш.
Кај мене Панасоник 12 од 2004-та во 4/5 брзина на внатрешна работи 10% поекономично од прва или аутофан.
Аутофан ме " деконцентрира " бидејќи ја менува брзината и ме тера да му обрнам внимание. Кога ќе влезе во "мод" одржување, работи најтивко и со 270 вати, така да мене ич не ме питуе. Ама па јас заборавам дека работи.
Да јас барав ама го порачав истиот тој преку пазар 3.ПоздравSlucajno naletav na merac za potrosuvackata na struja i mojot e vakov ist pa nekoj barase ovde pa eve moze da si go poraca.
![]()
WAT Metar merac za potrosuvacka na struja mining | Скопjе
www.unimer.mk Instrumentot pokazuva potrosuvacka vo momentot, kwh, Amperi, Volti, Herci i faktor na moknost, moze da se namesti i cena na struja pa da pokazuva potrosuvacka vo pari idealno za mining Max potrosac 16A ~3.5KW ceni, detali i drugi artikli moze da se vidat na www.unimer.mk Stefan...www.pazar3.mk
Taka eidat poladni denovi![]()

NE razbrav samo koja klima ja imas ???секогаш тука коментари вака треба да се монтира онака требало па не требало таму ке има незадоволни корисници на клими кои што истите препорачуваат на потенционалните купувачи да си продолжат да си се греЈат на дрва…. се додека имаме несериозни фирми н кои што секогаш во прв план им е профитот ке има незадоволни купувачи на клими… јас како купувач од кај знам како правилно треба да се монтира климата, од каде да знам дали треба и како да се вакумира клима,од каде да знам дали треба на нова клима треба да се монтират нови или користена бакарна исталација, верувајте со мои очи видов обид за монтирање на користена бакарна инсталација,и на крај недај боже да се случи некој квар на климата…. кеке треба преку судски лавиринти да се оди???Че лупне некој 1000 евричи за клима,ке му се монтира лаички,Ќе му ствара вибрации незгодни кои што не може да ѓи поднесе ќе му праи почести дефрости… во овој случај ако куќата му нема добра изолација “наебал”... дури уште ако пак ја качат ел енергија итн итн и ке си спомнува “златни дрвца”заклучок:се додека има такви фирми и вакви монтери сувите дрвца топла препорака за сите
инаку еве јас како поминав месец ноември 23 степена 45 кв 24/7Прегледај го приврзокот 276687
Викаш повисока брзина на внатрешната.Можи да се одреди и брзина и на надворешната единица?
П.с. извини што прашувам меѓутоа јас сум скроз неискусен кога се работи за вакво затоплување.Климата ја имам само неколку дена и ништо не ми е јасно.Фала многу и се најдобро.
Да јас барав ама го порачав истиот тој преку пазар 3.Поздрав
nda teško pomaže i reset.Nakon dužeg perioda resetiranja i korištenja uređaja zna se dogoditi da potisnik probije kućište,jer kako pukne-ostane oštar i probije kućište a onda je upitna reparacija kompresora.Sa serijama GKE,HKE i novijima još nismo imali slučaj i ne vjerujem da su problematični.Samo da napomenem da van te greške na kompresorima,kvarovi su stvarno rijetkost.Jedina dječja bolest Panasonicovih klima uređaja,zadnjih nekoliko godina,su ležaji motora ventilatora un.jedinice,a i to se da kvalitetno riješiti.да се потсетиме дека само Амбер Нордик има доказ и Стреам-видео од 12часа без ниеден дефрост.
12часа x 60мин = 720мин ниеден дефрост!
За троловите да разберат...ова не е лепено видео(како вашите) туку Strim во живо снимен како што пишува и во описот на видеото
Amber Nordic Heating @ cold weather
1,883 views
•Streamed live on 28 Feb 2018