Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
aj posto ti si mnogu jak inz. procitaj na samata vnatresna edinica na zoltata nalepnica kako pisuva za kolkav prostor e nameneta amberot

moze da stavis slika od zoltata nalepnica deka jas ja izvadiv i ja frliv ne mi teknuva dali pisuvase za kolku m2 e, fala ti.
Автоматски споено мислење:

Jas potvrduvam deka ova nee tocno !....odnosno deka e idividualno i sekade razlicno ... Do sega ja nemam.videnonda napravi D.F,sabota/nedela i denes ponedelnik bev sloboden i doma nema napraveno d.f !
Potrosuvacka 750-780w
Da te prasam kako go podesi SP3 da mozes na dvete aplikacii od ednas, mene deneska mi stigna ama ako go namestam za edna za na drugata aplikacija da raboti mi bara reset pa togas na drugata nemoze da raboti i obratno.

Aj da iznesam moe iskustvo za amberot.Stavena e vo 28 m2 izoliran prostor. Dosega nema napraeno df temperaturi okolu 0 do -3 negde se Bitola. Za razlika od hansol so bese lani vo taa soba i praese bas df na nekoj saat vreme samo ne mozam da se setam dali bea poniski temperaturite.

moze da stavis slika od zoltata nalepnica deka jas ja izvadiv i ja frliv ne mi teknuva dali pisuvase za kolku m2 e, fala ti.

Da te prasam kako go podesi SP3 da mozes na dvete aplikacii od ednas, mene deneska mi stigna ama ako go namestam za edna za na drugata aplikacija da raboti mi bara reset pa togas na drugata nemoze da raboti i obratno.
Prvo na e-control go konektiras posle.na broadlink sam go pronajde koga ja instalirav app. I 2te rabotat.Btw ako imas internet od a1 na docsis so technicolor modem/ruter sp3s nema.da ti raboti postojano ke kazuva device offline...

Aj da iznesam moe iskustvo za amberot.Stavena e vo 28 m2 izoliran prostor. Dosega nema napraeno df temperaturi okolu 0 do -3 negde se Bitola. Za razlika od hansol so bese lani vo taa soba i praese bas df na nekoj saat vreme samo ne mozam da se setam dali bea poniski temperaturite.
Eve momentalno,na nadcoresnata nema ni mraz ni nisto... D.F nema.napraveno bidejki imam pod nea tacna suva e barut,podesena 23° so.off set +/-1 vnatre 23.6 (sliki ne mozam da prikacam) potrosna 880w. Temp -4°

Последно уредено:
Даисеикаито и мене ми излезе на реклама на фб

Ак некој мерка климиче, не се пропушта за ценава....
Ја зедов денес, па ќе видиме дали и колку сме се биле во право или сме погрешиле :)
Не бев во план да ја земам оваа да бидам искрен, ама со цената некако ме намамија да ја земам... А тоа дека има и друга даисеикаи не сум знаел ниту јас, сега набрзина видов дека има и лајт модел ама се многу различни така да не би требало да е лајт модел оваа во аиркон, но никогаш не се знае :)

А зошто се толку намалени... хммм останува да видиме, се надевам дека не се некој чкљ модели и нема да има проблеми :)
Следнава недела ќе ја монтираме па ќе споделиме искуства понатаму.

Prvo na e-control go konektiras posle.na broadlink sam go pronajde koga ja instalirav app. I 2te rabotat.Btw ako imas internet od a1 na docsis so technicolor modem/ruter sp3s nema.da ti raboti postojano ke kazuva device offline...

Fala ti, ja instalirav e-control i drugata broadcom ama broadcom mnogu pobrzo ocituvanje mi dava na sekoi 2 sekundi moze i sporediv so "beliot" merac 5 do 8w e devijacijata odnosno grubo zemeno za domasni potrebi mozam da kazam deka merat isto dali beliot merac ili ovoj so wifi.a internet preku telekabel optika koristam se konektira bez problem.

Ја зедов денес, па ќе видиме дали и колку сме се биле во право или сме погрешиле :)
Долго да ја служиш.Ја имам истата другар само ти со боље понуда си ја уловил:) во колку квадрати ќе ја монтираш и во куќа или стан?

E sega ostanuva od utre da vidime dali ke se resi problemot ili ne, utre e tocno 1 mesec od montiranjeto
Дојдоа ли другар денес?

Za 76 m2 stan so aluminiumski prozori stiropor 10cm izolacija zemav edna amber 5.5 i edna fary 3.5. Planiram da go gream cel stan i dvete da rabotat 24h cela sezona. Iskustva so amberot nekoj deka so faryto do sega samo pozitiva gledam koj go stavil.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Za site koi sakaat preporaka za gree amber eve od prva raka, znaci rabotata e vakva: na minusni temperaturi duri I na 0 I -1c pravi defrosti na sekoi 40 minuti, od 700 -800w potrosuvacka ne paga podolu , ako ima nekoj nekoe drugo prasanje neka poveli. Ne se nadevav deka vaka ke pravi defrosti, da znaev ne ja zemav. Potrosuvackata i ne e nekoj golem problem, za toplenje silidno topli zasega a za na pogolemi minusi ke vidime
Ne si prv sto si pisal/a
Ne treba da pravi defrost na 40 min

Zalosno e sto se cita ova,tolku falena klima...

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Дечки здраво
Еден совет: каде би можело да пробам да продадам само надворешна единица од клима (користена 10 месеци)? Станува збор за следниов модел TST 18ADE4D/O

Дечки здраво
Еден совет: каде би можело да пробам да продадам само надворешна единица од клима (користена 10 месеци)? Станува збор за следниов модел TST 18ADE4D/O
Кај ти е внатрешната?
R32?

I Toshiba pravi suv defrost(1-2min)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Минатиот ден се пишуваше за " дефростите " - одмрзнувањето на Н.Е. - надворешна единица на АМБЕР НОРДИК.
Споделија лично искуство, дека прави одмрзнување на секои 40 мин. без разлика колку мраз има наталожено на разменувачот од надворешната.
Други членови пишаа - лично искуство, дека кај нив не прави така, дури и овој период - навечер околу 0 степени, не правела воопшто или само по еднаш двапати.
Бидејки вакви информации, кои се важни, посебно за некој корисници, за жал нема кој стручно проверено да ни ги објасни, пред се мислам на одговорните за продажба на овој модел, би размислил на глас.
Дали постојат два различни модела на Амбер Нордик, или условите на надворешната средина и начинот на работа го предизвикува ова различно однесување на идентичен модел.
Знаеме дека ако ја наместиме климата да работи со максимална снага - кога ја пуштаме после неколку часовно неработење, или зададеме наеднаш да ја зголеми температурата повеќе од 3-4 степени, дека тогаш најчесто ќе замрне разменувачот на надворешната.

Минатиот ден се пишуваше за " дефростите " - одмрзнувањето на Н.Е. - надворешна единица на АМБЕР НОРДИК.
Споделија лично искуство, дека прави одмрзнување на секои 40 мин. без разлика колку мраз има наталожено на разменувачот од надворешната.
Други членови пишаа - лично искуство, дека кај нив не прави така, дури и овој период - навечер околу 0 степени, не правела воопшто или само по еднаш двапати.
Бидејки вакви информации, кои се важни, посебно за некој корисници, за жал нема кој стручно проверено да ни ги објасни, пред се мислам на одговорните за продажба на овој модел, би размислил на глас.
Дали постојат два различни модела на Амбер Нордик, или условите на надворешната средина и начинот на работа го предизвикува ова различно однесување на идентичен модел.
Знаеме дека ако ја наместиме климата да работи со максимална снага - кога ја пуштаме после неколку часовно неработење, или зададеме наеднаш да ја зголеми температурата повеќе од 3-4 степени, дека тогаш најчесто ќе замрне разменувачот на надворешната.
Не мора да е дефрост ако не се работи повеке часа и се оптовари до крај знае компресорот да одмори некоја минута после некое време и да биде протолкувано како дефрост а тој всушност се штити од прегревање.
Климата така не се работи оптимално и затоа ставаат лугето клими 5.5 кв во 30м2 мислат кумбе е климата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom