Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
A sto ako e prekrsena? koj problem ke se javi? eve poveke sliki
Прегледај го приврзокот 276090Прегледај го приврзокот 276090Прегледај го приврзокот 276091Прегледај го приврзокот 276090Прегледај го приврзокот 276090Прегледај го приврзокот 276095Прегледај го приврзокот 276094Прегледај го приврзокот 276093Прегледај го приврзокот 276092Прегледај го приврзокот 276091
Автоматски споено мислење:

crevata vibriraat na dopir da, no ne mrdaat, fiksni se, saamo mala vibracija sto bi trebalo da normalno zadi sto niz niv ima protok na gasovi?

crevata vibriraat na dopir da, no ne mrdaat, fiksni se, samo mala vibracija sto bi trebalo da e normalno zaradi sto niz niv ima protok na gasovi?

crevata vibriraat na dopir da, no ne mrdaat, fiksni se, samo mala vibracija sto bi trebalo da e normalno zaradi sto niz niv ima protok na gasovi?
a inaku kupena e od Energija SK, nivni monteeri lokalno ovde, poznati kako mnogu dobar servis, da ne spomnuvam iminja da pravam losa reklama

Nema losa dobra reklama, javi im se neka si sredat vaka samo babini devetini. Klimata mora da raboti besprekorno, ke si vidat dali e prekrsena ili ne, a zatoa kakov model i dali gree dovolno na forumov ne ocekuvaj iskreni mislenja, zasto nad 50% se prodavaci na forumov i ke napagaat do zla boga samo svoeto da go prodadat.

a ova so e 25 dena vaka rabotena ne e osteten veke kompresorot? oti tie celo vreme mi velea deka nema nikakov problem, i da ja rabotam bez griza
Te rabotat, za da pominat 15 dena. Polse toa nemoze da Ja smenis za nova ili da ti gi vratat parite. Kakvi prevaranti.
Za site, da znaete, imate li problem resavajte go vo period od 15 dena.

Да се надеваме дека се посериозни од Gree.
:tapp:

Последно уредено:
Мислење за климава

Или предлог некој друг модел која што е прифатлива во тука некаде ценовен ранг, ми треба за загревање детска доба од 20 квсдрати. Се решив за овој модел затоа што ја рекламираат као дека има GMCC Toshiba компресор, не знам дали е точно или не, и дали вреди да се земе

Shorai Edge13 kosta pobajagi paricki ili tocno 52.000den i za tie pari reklamirani 23db klimava bi trebalo da spie i so 30db a ne da budi cel komsiluk.
Vadenje na monteri sto gi pratil prodavacot-Energija i Baterijata e prikaska za mali deca.

Последно уредено:
Toshiba Shorai Edge 13, zidot e 30sm polna cigla, stan vo zgrada. Vo odnos na izduv, probav i so 2-3 brzina, pretezno taka ja rabotam, bidejki so mal izduv raboti kako traktor, razlika vo temperatura ima sekogas. duri navecer e i do 3 stepeni razlika od zadadena i postignata temperatura

Nadvoresnata edinica nekogas nadvor se slusa pomalku otkolku vnatre
Jas ja zedov istata klima, pred 2 nedeli ja montiraa. Od ovie problemi sto gi navede, nemam nitu eden. Nikakvi zvuci nema vnatresnata edinica, raboti epten tivko, nadvoresnata edinica isto ne e voopsto bucna i nema nekoi preterani vibracii, osven ona sto e normalno pri rabota. Od komsiite, site sto imaat klimi, velat deka e najtivka od site naokolu.... Vo odnos na greenjeto, zasega e super, jas najcesto ja pustam vo 3 brzina.... No nemam termometar vo sobive za da vidam dali dostignuva zadadena temperatura ili ne.... Mojava zasega e super, ke vidime periodov sto sledi kako ke bidi....

Shorai Edge13 kosta pobajagi paricki ili tocno 52.000den i za tie pari reklamirani 23db klimava bi trebalo da spie a ne da budi cel komsiluk.
Vadenje na monteri sto gi pratil prodavacot-Energija e prikaska za mali deca.
И би требало да спие ако не прателе деца да се учат да монтираат! Па дури и да биле целосно неискусни вакво нешто не смеело да помине! Јас лаик,па од слика го приметив цвикнувањето! Тек таму да си и да ги виткаш,моташ,прицврстуваш.... потоа излезе и нивелација проблем! Страв ме фаќа да помислам што уште не заебале! Да не му правам јадови,ама јас би проверил и дали сите штрафови се на број!
...и сега ми текнува дека истите "тие" и холендери правеле :confused:
Боже сачувај!

Едит: а,да! Се вратиле на "проверка",и покрај сите глупости што им биле пред нос,они зеле гумици додале?!? И уште му рекле се е во ред?!

И би требало да спие ако не прателе деца да се учат да монтираат! Па дури и да биле целосно неискусни вакво нешто не смеело да помине! Јас лаик,па од слика го приметив цвикнувањето! Тек таму да си и да ги виткаш,моташ,прицврстуваш.... потоа излезе и нивелација проблем! Страв ме фаќа да помислам што уште не заебале! Да не му правам јадови,ама јас би проверил и дали сите штрафови се на број!
...и сега ми текнува дека истите "тие" и холендери правеле :confused:
Боже сачувај!

Едит: а,да! Се вратиле на "проверка",и покрај сите глупости што им биле пред нос,они зеле гумици додале?!? И уште му рекле се е во ред?!
А што викаш за рекламираните 23db???

А ако инсистираш дека монтажата нечини...прекршени бакари значи дека Енергија испратила неуки монтери и минус за нив
Јас лаик,па од слика го приметив цвикнувањето!
За извичникот ти треба и доказ, цвикнување невиде никој, само ти! Можеби си во право...ама реално невидовме "цвикнување"

А што викаш за рекламиранирте 23db?
А ако инсистираш дека монтажата нечини...прекршени бакари значи дека Енергија испратила неуки монтери и минус за нив

За извичникот ти треба и доказ, цвикнување невиде никој, само ти! Можеби си во право...ама реално невидовме "цвикнување"
Точно. Немам доказ,не сум бил таму! Ама знаеш како викаат:една слика,илјада зборови.
9751DB72-2478-4039-AEF7-1C2A615371FD.png
И точно се знае кој е крив и кој ги испратил неуките ако воопшто можат да се наречат "монтери".

Точно. Немам доказ,не сум бил таму! Ама знаеш како викаат:една слика,илјада зборови.
Прегледај го приврзокот 276168
И точно се знае кој е крив и кој ги испратил неуките ако воопшто можат да се наречат "монтери".
А така, да се знае кој ги испратил и за кои пари за 3,5ка колку може да се очекува услуга од нив. Секако дека членот очекувал и саглам монтажа за 3,5ка платена 52.000ден....плус самиот продавач си напиша на темава дека климата е полупроизвод, и од полупроизвод ке стане производ САМО послем саглам монтажа....е сеа им се гледа колку се јаки на јазик а слаби на дело.

Прегледај го приврзокот 276077

18m2 gree, drugoto e pozadi vrata, uste 9m2, 27 vkupno. ne ocekuvam maksimalna temeratura vo kujnata, poladna malku e podobro. razlikata vo temperaturata e vo tie 18m2. za naviknuvanje na zvucite... ja zemav bas ovaa bidejki mi rekoa deka e skoro bessumna, toa mi bese prioritet, i navistina e bessumna, se dodeka ne pocnes da go slusas motorot ili da ispusta zvici kako da imas duvacki orkestar vo soba
Од сликата кај овој корисник на клима се гледаат две црева за испуст на конфензација во олукот. Кај мене е едно црево за испуст. Дали и така е во ред монтажата (се работи за друга инвертер клима )???

Од сликата кај овој корисник на клима се гледаат две црева за испуст на конфензација во олукот. Кај мене е едно црево за испуст. Дали и така е во ред монтажата (се работи за друга инвертер клима )???
Незнам кај ги виде две? Едно црево е за одвод на конденс.
Прочитај,прошетај по темава и сам ќе можеш да видиш дали монтажата е во ред и како треба да биде.
Едит:Во право си,јас невидов дека има црево за одвод од надворешната! Тоа е и не е морално,кај мене двете немаат,а и повеќето луѓе го откачуваат лулето т.е. цревото за водата да капе/истекува слободно.

Последно уредено:
Shorai Edge13 kosta pobajagi paricki ili tocno 52.000den i za tie pari reklamirani 23db klimava bi trebalo da spie i so 30db a ne da budi cel komsiluk.
Vadenje na monteri sto gi pratil prodavacot-Energija i Baterijata e prikaska za mali deca.
5 години мрзиш све освен грее-алките твој.Толку не ли ти здосади?Па уште од 3 профили плукаш по сите брендови јапонски.Народ се опамети и си купува докажани производи,а ти им кршиш лезето.Еднаш не си напишал некому со здравје да се служи.Ја отру темава со твојте греалки што ги има во Пакистан,Индиа,Македонија и Србија.Во еу несмеат ни да транзитираат.Дефрости на 40 минути,модулација минимум 700-800,да не збороме што работат онн-оф.На новиве што ставаат слики од потрошувачка им се понашаш како кадија,ваков мерач,онаков мерач,ај сликај ај снимај ај ова ај она само да не признаеш туѓ квалитет.Кога неможеш да се красиш со своето-плукај по другото.На форумот никој повеќе не бара совет за твојте клими све ради тебе.Те знаат ли од фирма какви глупости правиш.
Јави се сега нека ме банираат како флегмата.

Незнам кај ги виде две? Едно црево е за одвод на конденс.
Прочитај,прошетај по темава и сам ќе можеш да видиш дали монтажата е во ред и како треба да биде.
Како што гледам едно од зидот директно во олукот,другото од надворешната од лулето во олукот, две различни црева!!!

Znaev deka ke te zdoboli postov, kako naracan ti dojde da pluknes. Epa pukni sto ja nemas galicki botu nad botovite. Samo cekas skrien kako zajak i imas trigger na kvalitet vs garbage i toa u isto vreme so reklamickava sto si ja platil da ide.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom