Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Pred nekolku dena se rasprasavme za multisplit (Daikin), i cenata ni doagase po skapo nego so dve split inverteri i za instalacija po beter izgleda nadvor niz fasada.
Normalno vo split sistem se naplakja inverterot so 5 m instalacija, vo multi toa ne ide i posebno se naplakase.. montazha isto taka posebno sa klimite, i na kraj iskoci cenata pogolema
Дискутирано е порано каде треба мултисплит и зошто е поскап!
Тоа само кај нас кај што е дива лига може кој што сака да прави и да мести.
Немора ни толку на запад да одиш,Словенија,Маџарска имаат такви закони. Живееш во старо градско јадро,во зграда од пред втора светска војна!? Нема шанси клима да обесиш од надворешна страна на фасада! Барем три закони ќе прекршиш! И нова зграда да е,архитектот имал замисла како да изгледа фасадата,а и предвидел места за клима(ако нема централно VRF). Дали ти треба една внатрешна,или две или пет! Имаш предвидено место за само една надворешна по стан! Е за саглам земји е мултисплит,не за Тунгузија(т.е.кај нас).
Кај нас Ганц нова зграда,фасада во три бои,прекрасна! Откако ги продадоа становите,ја направија Шутка однадвор! Кој обесил надворешна под прозор,кој на тераса,на кој одводот му виси,сите 50 клими различни... Како тумори по фасада која каде никнала! Грозно изгледа сега! И затоа уште вакви муабети се прават. Мултисплит? Не бе тоа скапо е! ...Оти сме дива лига!

Имам едно прашање/барање. Сакам да ги гледам овие Avengers, Marvel ама незнам како идат редоследно, со што да почнам за да имам некој континуитет, да не ми се мешаат многу причите? Некој ако може редоследно да ги каже..

Ajde inverter/kajgandzii vo najava novo pokacuvanje od 01.2021 ...

Ќумбето на дрва е спремно да испорача максимален капацитет во секој даден момент од денот :vozbud:

За соба од 20кв.520в.на час е голема потрошувачка за ова топло време.За 24часа ке ти потроши 12-12.5кв.Сигурно вентилаторот ти е во прва брзина.Постави вентилатор на поголема брзина.Види колку вкупно сати ти работела климата на греење и колку вкупно киловати ти потрошила
Ја користам околу 25 дена за греење но само еден ден ја оставив 24/7 за проба ( вчера). За 24 часа покажа потрошувачка од 14 кв а не спушта под 500 в.
Наместена ми е на 23 с и на ауто фан.
Автоматски споено мислење:

За соба од 20кв.520в.на час е голема потрошувачка за ова топло време.За 24часа ке ти потроши 12-12.5кв.Сигурно вентилаторот ти е во прва брзина.Постави вентилатор на поголема брзина.Види колку вкупно сати ти работела климата на греење и колку вкупно киловати ти потрошила
Ја користам околу 25 дена за греење но само еден ден ја оставив 24/7 за проба ( вчера). За 24 часа покажа потрошувачка од 14 кв а не спушта под 500 в.

Имам едно прашање/барање. Сакам да ги гледам овие Avengers, Marvel ама незнам како идат редоследно, со што да почнам за да имам некој континуитет, да не ми се мешаат многу причите? Некој ако може редоследно да ги каже..
Ќе ти се мешаат зашто се турлитава. Good luck.

This is the chronological viewing order of the Marvel movies:

• Captain America: The First Avenger (takes place during WWII)
  • Captain Marvel (takes place in 1995)
  • Iron Man (takes place in 2010)
  • Iron Man 2 (takes place after Iron Man)
  • The Incredible Hulk (time unspecified, pre-Avengers)
  • Thor (takes place six months before Avengers)
  • The Avengers (takes place in 2012)
  • Iron Man 3 (takes place six months after The Avengers)
  • Thor: Dark World (post-Avengers, pre-Ultron)
  • Captain America: Winter Soldier (post-Avengers, pre-Ultron)
  • Guardians of the Galaxy (sometime in 2014)
  • Guardians of the Galaxy Vol. 2 (after Guardians)
  • Avengers: Age of Ultron (takes place in 2015)
  • Ant-Man (takes place in 2015)
  • Captain America: Civil War (post-Ultron, pre-Infinity War)
  • Spider-Man: Homecoming (post-Civil War, pre-Infinity War)
  • Doctor Strange (takes place in 2016)
  • Black Panther (takes place in 2017)
  • Thor: Ragnarok (post-Ultron, pre-Infinity War)
  • Avengers: Infinity War (takes place in 2017)
  • Ant-Man and The Wasp (ambiguous, but fits nicely between IW and Endgame)
  • Avengers: Endgame (starts in 2017, finishes in 2022)
  • Spider-Man: Far From Home (post-Endgame)

Незнам само зошто вакво изненаџење?

А и овие курирциве,скроз неписмени по ве-ме-ро стандард... есенското намалување на водостоите го поврзуваат со ес-де-ес! Да им каже некој дека три месеци работат хидроцентралите нормално ќе им се завртат во главата сите два неврона!

Одамна си имаме ние проблем во енергетскиот сектор! Курто и Мурто само не дотепаа...

Smeni fan,na med-low ili medium...

Edna 12ka mitsubishi edna toshiba 13ka neli e podobro da bidat 2 x 18 izgledot e izgled i ne mora da bide bas kako ona mitsubishi so si go predlozil

Sent from my iPhone using Tapatalk

Таа митсу 12-ката е појака и поекономична од секоја друга 18 а исто и тошибата по потреба може да биде 18-ка
и двете можат да работат како најекономични 1.5-ки така да ти никогаш нема да ги имаш овие проблеми со исклучување
на климата.Реално никогаш нема да имаш потреба од 5 кв.топлина ако климите ги користиш без гасење.Земиш 18-ки си заебал работа.

Постави на далјинското фан на трета црта, ќе ти исклучува ама барем ќе намалиш потрошувачката

Таа митсу 12-ката е појака и поекономична од секоја друга 18 а исто и тошибата по потреба може да биде 18-ка
и двете можат да работат како најекономични 1.5-ки така да ти никогаш нема да ги имаш овие проблеми со исклучување
на климата.Реално никогаш нема да имаш потреба од 5 кв.топлина ако климите ги користиш без гасење.Земиш 18-ки си заебал работа.
Ti plocki da ne redis u kupatila...kade go nauci ovoj zanaet 18ki bile 1.5ki po potreba. .moze da go objasnis tvoevo kako da go narecam tvrdenje ili "lupetanje".. .ako moze da objasnis momentot sto znaci 18ka i 1.5ka.
Za 1.5ka treba da trosi ispod 200W sto ne se izmerilo kaj Mitsu12 od delux klasa nad 60k klima ne pa za poeftinite

Последно уредено:
Незнам само зошто вакво изненаџење?

А и овие курирциве,скроз неписмени по ве-ме-ро стандард... есенското намалување на водостоите го поврзуваат со ес-де-ес! Да им каже некој дека три месеци работат хидроцентралите нормално ќе им се завртат во главата сите два неврона!

Одамна си имаме ние проблем во енергетскиот сектор! Курто и Мурто само не дотепаа...
Ne mislev na politicki prepirki so ovoj link/post...vprocem.ova e bombona biznisot od RadaSekerova...!!!!

Ne mislev na politicki prepirki so ovoj link/post...vprocem.ova e bombona biznisot od RadaSekerova...!!!!
Сите се исти...
Поентава ми е дека уште пред осамостојувањето имавме проблеми во тој сектор!
Ниедна влада не се фати сериозно да го решава проблемот! А требаше децениски да се работи на тоа малку по малку!
Сега веќе 2021 ние се освестивме дека ни се гледа га***!
Прекасно! И фино-лепо ќе си го јадеме тоа што ни го сервираа изминативе 30 години! Т.е.Ќе зависиме за струја однадвор,и ќе си плаќаме според пазарни цени и услови! А на тој "пазар" не му е гајле за нашиот стандард на живот!

Ti plocki da ne redis u kupatila...kade go nauci ovoj zanaet 18ki bile 1.5ki po potreba. .moze da go objasnis tvoevo kako da go narecam tvrdenje ili "lupetanje".. .ako moze da objasnis momentot sto znaci 18ka i 1.5ka.
Za 1.5ka treba da trosi ispod 200W sto ne se izmerilo kaj Mitsu12 od delux klasa nad 60k klima ne pa za poeftinite
Некој што продал FH35ve а купил Хансол па Амбер не очекувам да разбере :)

Некој што продал FH35ve а купил Хансол па Амбер не очекувам да разбере :)
Ne mi odgovori na prasanjeto 18 i 1.5 A TOCNO ZNAM NA STO CILJAS samo neznaes da procitas i ke go jades na kraj...a sto koj komu prodal i kolku toj luzerot bil ozalosten nenavlagaj u biznis zdelki

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom