Muabetot na Batkata mu e kratko i jasno od 7:15 natamu, ja smenil deka e pomokna od toshibata ne za mnogu, odnosno deka ne mu e bitno dali mu trosi 3x pomalce ili poveke bitno mu e da e zgrean vo zima odnosno kako sto e ovde muabetot na forumov vidi kolku malce mi trosi modulira so 90w vo zima......konkretno za ova klipce ako se osekal zagrean so 350 450w modulacija na -10 ili -7 so 24c vo soba ne bi ja smenil neli...jas bar ne bi ama imalo zasto ja smenilАј да го попрајме муабетов.....
Лани истиов батка објаснувал како Тошиба Даисеикаи 10ка јапанка му трошела 350/450w на надворешна -7/-10 да одржува 23-4С во 24м2, на видевцево точно на 18:50 (јас вклучив и автоматски превод на Англиски, не е којзне колку точен ама се разбира)
![]()
Отопление кондиционером. #Toshiba Daiseikai или #Mitsubishi Zubadan? Heating air conditioning
Отапливају дом кондиционером 3 года. Всё отлично, всё устраивает. В качестве резерва (длја температуры ниже -20) стојат обычные электро конвектора.... за прошлу...youtu.be
Прегледај го приврзокот 272703
Баш ме интересира шо ќе кажи вгодина ко ќе види дека Cooper Hunter "Gree" ке му троши минимум 3x
drug jak moment e na 12.20 koj sto ovde se izbegava realnosta na toj fakt koj sto sepak igra golema uloga