Tabelite zborat edno, praksata sosema nešto drugo: AMBER-ot 12-ka treba da raboti so min. 130W na greenje, taka e navedeno pogore, a ima edno čudo poplaki po mnogu forumi deka ne sleguva pod 450W, dodeka na ladenje e korektno.... Zošto e taka, dali se raboti za prikrivanje na vistinskata sostojba ili se raboti za uredi so nekoi slični oznaki. Korisnicite na ovoj ured može tuka da potvrdat ili negiraat, bidejći ova voopšto ne e vo red bidejći so vakva rabota može da se koristi samo vo golemi prostorii od 40-45m2, ako sakate da ne vi raboti kako on-off ured.
Со сета почит на Вашето искуство и знаење, морам да кажам дека тие карактеристики, кои се добиени во строго контролирани услови, како основа за избор при купување, верувам сите ги земаме во обзир
Кога е праксата во прашање, апсолутно се согласувам дека ќе биде друго. Ама тоа е најважното при дилемите кај секој купувач. Која клима ќе одговара на просторот. Јас сум бил сведок кога Амбер во 50 квадратни метри деловен простор, сетирана на 25 степени , надворешна 32 степени, трошеше за одржување 190 вати .....
Тука сакам само да помогнам за идните купувачи, дека при купување постојат десетина карактеристики кои треба една клима да задоволи. Редоследот секој сам си го одредува, ама не може некој да прави така лесно споредба само према 2-3-4 карактеристики.
Мене лично, долготрајноста и сервисот на климите ми се многу важни, нормално пред се цената или дали ќе испорача доволно топлина на -10 степени.... Има уште многу за дообјаснување.
Да се заблагодарам на Вас и другите што искрено ги споделуваат искуствата и знаењето, лично многу повеќе научив на овој, и други форуми.
Би препорачал идните купувачи да не се мрзливи, да ги читаат информациите што ги пишувате, многу посигурно прав избор при купување ќе направат.
А се надевам дека и дистрибутерите ќе бидат по наклонети кон нас.
Се убаво мои сограѓани