- Член од
- 21 октомври 2011
- Мислења
- 1.758
- Поени од реакции
- 2.571
Тоа прашај ги таму каде што ги продаваат.Нејасна е цената од 80карти во однос на фх што се добива за 20карти плус
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа прашај ги таму каде што ги продаваат.Нејасна е цената од 80карти во однос на фх што се добива за 20карти плус
Ураа отворена е темата...дозволи Николче од Охридче
За дуплите узери ке давате некое уверение и доказ дека се дупли,,,,?....или ке банирате по слободен истрел..т.е платен банер рекламче.
За дупли јузери ви пишува дека следи траен бан, онда следува прашањето зашто АКО ги знаете не се банирани тие дуплите....и второ прашање дуплиот ако е регистриран после 10г од оригиналот треба дупликатот да е баниран или оној што појше плаќа?
Слободно избанирај го наводно мојот дупликат што е 10год после мене зачленет....
Eve ništo nema da komentiram ponataka, dovolno mi e samo da go gledam rebrastiot kaiš što go pogonuva tkn. magneten generator koj treba da proizveduva celi 15 Kw snaga. Mene mi izgleda poslab od ovie po kolite koi pogonuvaat alternator i pumpa za voda koi nebaraat ni 1 Kw. I sega kako motor koj troši 1 Kw vrti nešto što će napravi 15Kw! Od kade se crpi energija? Ne ti e sumnjivo ništo tuka? Mora da ima nekoj izvor na energija od kade će se crpi i so transformacija od eden vo drug vid se dobiva el. energija.Ако е така како што тврдиш тогаш иноваторите треба да лежат долгогодишна затворска казна поради измама со овој уред кој го продаваат по цена од 15000 долари:https://infinitysav.com/magneticgenerator/
Modelot e proizveden vo GREE.Nekoj da ima iskustvo so cooper hunter Прегледај го приврзокот 263694
Nekoj da ima iskustvo so cooper hunter Прегледај го приврзокот 263694
Mene me interesira dosega zagrevav vo stan nekoj 40 kvadrati so termo pecka 6ka smetki mi dovagjav nekoj 4 do 5 iljadi i iskreno ne sum dobro zagrean pa dali ova ke me zagree ili???Modelot e proizveden vo GREE.
C&H ne e proizvoditel t.e. toa e nalepnica firma.
Rabotnata temperatura ne e tocna, zatoa sto originalniot model e do - 22C, taka da ovoj nemoze da e do - 25C.
Zatoa podobro zemi si GREE Fairy ili TOSOT MUSE LCLH.
Mene me interesira dosega zagrevav vo stan nekoj 40 kvadrati so termo pecka 6ka smetki mi dovagjav nekoj 4 do 5 iljadi i iskreno ne sum dobro zagrean pa dali ova ke me zagree ili???Јас имам вакви, одлични се. 3 години ги користам немаат гајле... Ги имам монтирано на две локации и навистина одлично се покажуваат.
Daj malce info za prostorot, izolacija, visina, stan, kuka?Mene me interesira dosega zagrevav vo stan nekoj 40 kvadrati so termo pecka 6ka smetki mi dovagjav nekoj 4 do 5 iljadi i iskreno ne sum dobro zagrean pa dali ova ke me zagree ili???
Tosot Muse e bez dokumentacija bez servisno bez nisto, kako moze da go ramnjas so Fairy koja ima i Eurovent.Modelot e proizveden vo GREE.
C&H ne e proizvoditel t.e. toa e nalepnica firma.
Rabotnata temperatura ne e tocna, zatoa sto originalniot model e do - 22C, taka da ovoj nemoze da e do - 25C.
Zatoa podobro zemi si GREE Fairy ili TOSOT MUSE LCLH.
Ko na pazar3 se lupaat od rukav temperaturni limiti de -20, -22, nova moda stana do -25 da gi reklamiraat ako im stavile eden grejac na tacna.
Прегледај го приврзокот 263725
Jadna Ururu Sarara deklarirana samo do -15 koja kosta nad 2000evra 3,5kata....ama koja na -15 ima ne 2, tuku 3.25 COP za 3kw isporacani na -15. Kolku COP li bi imala na -10 i kolku bi isporacala toplina na -10 so COP=2 kako drugite sto se mereni na -15 treba da e jasno na dosega dadenite objasnuvanja
Koga ke stigne na Mk pazar noviot model na Gree Muse koj e identicen so Tosot MuseTosot Muse e bez dokumentacija bez servisno bez nisto, kako moze da go ramnjas so Fairy koj ima i Eurovent
Kapacitetot go dava na krajot kompresorot-motorot i nisto drugo, a pogolem COP dava izmenuvacot zasto sto pogolema povrsina ima izmenuvacot, tolku pоgolema izmena na toplina ke napravi.Edna Ururu Sarara nema greaci a odlicna i fenomenalna klima e i za Ladenje i za Greenje
Zatoa jas vikam greacite se marketing trik kvalitetna klima bez nikakov problem ke gree i na -30°C ako ima soodvetna golemina na kompresorot saketo izmenuvacot soodvetna golemina na nadvoresna edinica
A ako nadvoresnata edinica e 20kg i 15 greaci da ima pak nema da topli i ke mrzne ( defrost ) na 30 minuti.
Zatoa pisav dzabe greaci na kompresor i kondezKapacitetot go dava na krajot kompresorot-motorot i nisto drugo, a pogolem COP dava izmenuvacot zasto sto pogolema povrsina ima izmenuvacot, tolku pоgolema izmena na toplina ke napravi.
Panasonic CS-FZ35UKE ima kompresor od 7000btu, i toa nemoze da bide 3,5ka na greenje, zatoa ima i Energetska kakva sto ima.
Mesas babi i zabi ....sporeduvas klimi vo cenoven rang od 20 do 30k koja so greac koja bez greac a najbitnata rabota tuka e koja e so EEV a koja ne e. Preplaven e pazarot so kapilarki bez EEV i ceni do 30k tuka e problemot.Zatoa pisav dzabe greaci na kompresor i kondez
Ako edna klima ima dovolno golem kompresor i izmenuvac ( saketo ) i dovolno tezuna i golemina na nadvoresnata edinica sprema jacinata na samata klima bez nikakov problem ke gree a ako na 3.5 kw klimi im stavaat mali kompresori od 2.5 kw klimi dzabe e se i 10 greaci da ima pak klimata nema da gree kako sto treba i ke pravi cesti pauzi so defrostot.
Prosto e....prasaj kolku kosta kanalska edinica so snaga X kw po tvoj izbor sto treba da izbutka 150m2....i prasaj firma sto raboti kanali....mislam deka od cenata za kanalite brzo ke se otkazes.Дечки да ве прашам пак нешто пошто гледам доста е активна темава.
Има ли некој идеја колку чини централна климатизација (со канали) за 150 м2 куќа?