Тука влегува цела европа, барем оној развиениот дел кај што сите сакаме да одиме?
Ама па јас мислам не купуваат тие јапанки оти се наивни и не знаат што да им прават на парите.. верувај знаат тие добро, мноогу подобро да менаџираат со финансиите од нас тука балканциве.... што за да заштедиме се праиме паметњаковци и ќе купиме една работа три пати и сите три пати ќе биди од утка по утка.
Глупости бе, незнам која будала ги измислила и поради која причина. Глупости.
Optimizing hydronic distribution within a HVAC system reduces energy consumption and improves the control and delivery of comfort within a building. The most cost-effective solution, the effects of system optimisation are immediate and substantial.
www2.imi-hydronic.com
На некој чија клима не знае да симне испод 400w.
Да те веруваме, или ќе споделиш нешто црно на бело....
Ајде еве да речеме и толку троши просторот.
Дали се согласуваш дека има периоди кога уствари просторот се исфрла од игра?
На пример кога надворешната и внатрешната температура се така погодени, да климата работи стабилно и со отворени врати и прозори?
Дали мислиш дека во такви околности, климата треба да го постигне својот минимум при работа според спецификации?
Дали мислиш дека во такви услови ти да ги отвориш вратите и сеуште ти троши 250w
просторот ја игра таа улога или нешто друго?
Ова го давам како пример затоа што последниве две недели навечер е таква состојбата кај мене, надвор е посвежо со некојси 23-4, дома е 26-7 и климата е поставена на 25. Климата дува со издув 8-10 степени понизок од усис и троши помалку од 80w КОНСТАНТНО!
Еве вечерва ја уклучив кога си дојдов дома кај 8, крена 350w првите 30 минути после уклучувањето и после тоа падна на 60~70w и си тера со толку....
ps. Вчера вечер имав гости, пушачи, преку 3 саати седевме со отворена врата од терасата затоа што постојано некој излегуваше на цигара.... Мицуто кај мене си крцкаше со испод 80w цело време. Толку ми трошел просторот?