Ako go isklucis greacot moze da ne vazi garancijata taka da ne sum siguren kolku e pametno toa da se osteka greacot.Не е круцијално 2 стаге на парапетна. Убаво е да има, ама не е задолжително. Бидејќи зема поладен воздух од земјата. (МНОГУ поладен од ѕидна) и нема потреба да го грее премногу. Го разгледав сервисоното упатство и видов дека има грејач, јас би го исклучил истиот со оглед на многу топлите зими, и согласно просторот во кој се монтира. Ако ми е ставена во голем простор и ќе се терети доста, тогаш нека си седи греачот. Ама ако ја ставам во помала соба под 40м2 со културна изолација и пристојни прозорци би го исклучил. И онака климата ќе работи со под 500W целиот свој живот. Греачот не е проблем зошто ако желбата е да не работи, може да се отштека се надевам.
Климата МОЖЕ ДА ДУВА ДОЛЕ е исто важна информација. Значи за греење ќе си е таман.
Друга работа за -22 и -15... сме зборувале многу пати дека такви температури нема во Скопје, а ако има траат неколку часа во зимата и се ирелевантни. Грејната сезона е 6 месеци, а во Јануари како најладен месец просечната температура е над 0 степени, а просечната минимална е -3.
Ова да го треснеш кај некоја печка што стоела има да е прва лига. А комотно можеш и на 18-24ка да одиш и пак ќе те покрие субвенција. А ќе загадуваш милион пати помалку, а ќе се стоплен 5 пати подобро.
Moj predlog Gree Mak da naracuva klimi za Mk pazar Bez Greaci.
Zatoa sto nie nemame polarni zimi ili pak neka ima modeli so Greaci no neka ima isti modeli i bez greaci za koj sto saka da si kupi ovoj predlog ne e samo do gree tuki i do midea vivax chigo tcl aux haier.