Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На некој начин дијаметарот на цевките не може да се промаши. Не е лесно да се постави цевка 15 милиметри наместо 20 милиметри (обратно е невозможно). Самите приклучоци (холендери) на климата ја одредуваат и цевката. Тука мислам дека ни монтерите не ќе можат да ја утнат работата.Разгледав неколку упатства за Х модели: кај митцу не е спомнато, кај даикин 1,5 до 30м, кај фјуџицу исто не е споманто минимална должина.. но во сите упатства е нагласено дијаметар. Е сега ако по форуми се нагласува само должина а се занемарува дијаметар која е поентата со правилна монтажа
Здраво ќе ве молам за совет и мислење помеѓу овие 2 модели на инвертер .Toshiba Ras -16PKVSG-E Suzumi plus ili Daikin Sensira FTXF50A
Zemi si Daikin, taa e 5.5kw.Здраво ќе ве молам за совет и мислење помеѓу овие 2 модели на инвертер .Toshiba Ras -16PKVSG-E Suzumi plus ili Daikin Sensira FTXF50A
Amberot duplo povekje kje te gree. Racunaj go kako 5.5kw, a ne kako 3.5. I povekje ke trosi el.energija. Od sensira, vidi ja FTXF35.gree amber
ili
daikin sensira c ?
ARIELLI se proizveduva vo TCL fabrikata za klima uredi vo kina
Во тој ценовен ранг види ја https://klimi.mk/product/405
Ги гледав сите што си ги навел, плусARIELLI se proizveduva vo TCL fabrikata za klima uredi vo kina
Moj predlog dokolku klimata ti e za Ladenje i Greenje odi so provereni brendovi kako Gree Midea Tosot Vivax
Moj sovet ti se slednive inverter klimi
![]()
![]()
TOSOT MUSE PREMIUM TWH12AFB-K6DNA5B по супер цена од 19.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
![]()
VIVAX ACP-12CH35AERI R32 по супер цена од 29.990 ден.
3.8kW ( 12ка ) моќен ИНВЕРТЕР клима уред со греачи на компресор и кондензат и комплетно вградена Smart WiFi функција. 3год. гаранција! БЕСПЛАТНА испорака!klimi.mk
![]()
GREE LOMO LC GWH12QB-K6DNB4I по супер цена од 23.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 10 годиниklimi.mk
Овие две по перформанси се ептен блиску. Ја би ја зел тундрата.Ги гледав сите што си ги навел, плус
![]()
TOSOT MUSE LCLH TWH12AFC-K6DNA5D по супер цена од 34.990 ден.
![]()
HAIER TUNDRA GREEN AS35TADHRA-CLC/1U35MEEFRA по супер цена од 29.990 ден.
Мислење околу овие две?
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
Dvata modela sto si gi navel se solidni ( odlicni za taa cena ) dokolku ne ti smetaat greacite togas Tosot LCLH ako si protiv Greaci togas HAIER Tundra GreenГи гледав сите што си ги навел, плус
![]()
TOSOT MUSE LCLH TWH12AFC-K6DNA5D по супер цена од 34.990 ден.
![]()
HAIER TUNDRA GREEN AS35TADHRA-CLC/1U35MEEFRA по супер цена од 29.990 ден.
Мислење околу овие две?
Sent from my Mi A3 using Tapatalk