- Член од
- 3 јуни 2020
- Мислења
- 17
- Поени од реакции
- 15
Point taken - da ne gledam dali klimata ima filtri/jonizatori I da doplakjam za takvi marketinshki trikovi.Остај што ти викаат,ако можеш обична ич не се мисли,оди со обична он-офф.За истрајна сигурно ќе биде оти нема да има еден тон електроника што може да се расипе
А и да ти расипам еден мит... клима не прочистува воздух!Маркетинг трикови,ветер и магла е се тоа. Сите имаат обична мрежичка и евентуално едно сунѓерче на неае тоа е тој:петтослоен антибактериски,активно сребро,активен јаглен,активен незнам шо филтер... ветер и магла! Исто и за јонизаторот! Ме мрзи сега да пишувам,ама тоа е едно минијатурно/никакво апаратче што со помош на електрицитет(ако си учел физика и имаш два грама мозок ќе се смееш на ова) ги јонизира молекулите!! Пази глупост,атоми што се веќе стабилно врзани,им дава екстра електрон и ги прави анјони(пошо тој маркетинг експерт појма нема дека неможеш да јонизираш ковалентно врзани атоми)!! И после они бараат површина што е уземјена!(си мешаме малку електро со квантна механика... ама нема врска) и се лепат или паѓаат на неа
Во кратки црти
П.С.ситуацијава ме прави малку циничен,ама флаерот вика едно,науката сосем друго.
Point taken - nema da doplakjam za filtri/jonizatori.Остај што ти викаат,ако можеш обична ич не се мисли,оди со обична он-офф.За истрајна сигурно ќе биде оти нема да има еден тон електроника што може да се расипе
А и да ти расипам еден мит... клима не прочистува воздух!Маркетинг трикови,ветер и магла е се тоа. Сите имаат обична мрежичка и евентуално едно сунѓерче на неае тоа е тој:петтослоен антибактериски,активно сребро,активен јаглен,активен незнам шо филтер... ветер и магла! Исто и за јонизаторот! Ме мрзи сега да пишувам,ама тоа е едно минијатурно/никакво апаратче што со помош на електрицитет(ако си учел физика и имаш два грама мозок ќе се смееш на ова) ги јонизира молекулите!! Пази глупост,атоми што се веќе стабилно врзани,им дава екстра електрон и ги прави анјони(пошо тој маркетинг експерт појма нема дека неможеш да јонизираш ковалентно врзани атоми)!! И после они бараат површина што е уземјена!(си мешаме малку електро со квантна механика... ама нема врска) и се лепат или паѓаат на неа
Во кратки црти
П.С.ситуацијава ме прави малку циничен,ама флаерот вика едно,науката сосем друго.

е тоа е тој:петтослоен антибактериски,активно сребро,активен јаглен,активен незнам шо филтер... ветер и магла! Исто и за јонизаторот! Ме мрзи сега да пишувам,ама тоа е едно минијатурно/никакво апаратче што со помош на електрицитет(ако си учел физика и имаш два грама мозок ќе се смееш на ова) ги јонизира молекулите!! Пази глупост,атоми што се веќе стабилно врзани,им дава екстра електрон и ги прави анјони(пошо тој маркетинг експерт појма нема дека неможеш да јонизираш ковалентно врзани атоми)!! И после они бараат површина што е уземјена!(си мешаме малку електро со квантна механика... ама нема врска) и се лепат или паѓаат на неа